Rozvedení rodičia a drahšie položky pre deti
Ahojte, ako máte ošetrené drahšie položky pre deti? Lyže, bicykle...atď. Majú dvojmo alebo iba všetko berú z domu?
Deti sú zverené mne, otec je cca 200 km ďaleko. Okrem výživného deťom nič nekúpi, všetko vyžaduje odomna. Že peniaze mi posiela, tak mám nakúpiť . Nekúpi ani trenky či ponožky. Zo záhrady (keďže zije na západe a dopestuje, nedonesie žiadne ovocie, či zeleninu. ) Napr. pod stromček dostali spoločenskú hru ale teda, tu si domov vziať nemohli.
Kašlem na drobné veci ale skôr tie drahšie má zaujímajú.
@leuchtturm citala si vsetky prispevky? On si ich na vikend neberie, len cez prazdniny. Lyze sa daju bez problemov pozicat. Ved mu navrhla, ze kupi lyze, aby on kupil oblecenie, co by bolo spravodlive. Nesuhlasil, posiela smiesnych 100 eur na dieta. Preco by mu mala ustupovat? Deti su tam par dni do roka, to preziju aj bez bicyklov.
@leuchtturm frustraciu? vazne? Prepac, keby mna niekto predtym tyral, ze musim podat na neho trestne oznamenie, plati mi smiesne vyzivne na dve deti, ktore ani z polovice nepokryju naklady na tak velke deti, deti si od neho nemozu zobrat ani spolocensku hru, ktoru dostali, som na to financne nie najlepsie a lyze a bike kupuje moj partner, tak nie zeby som mu nedala nic z drahych veci, ale este by som poziadala o zvysenie vyzivneho a veeelmi starostlivo by som vyberala, co si deti k takemu chujovi mozu zobrat. A ver, ze by to boli len nevyhnutne veci.
@makova333 bud ti ide o dobro tvojich deti alebo sa chces handrkovat 😉 Autorka aj ty budete radsej prskat. Autorkine deti dostavaju take vyzivne, ake jej sud nariadil.
V reale, nikoho nezaujima, co bolo medzi manzelmi, deti kvoli tomu nemozu trpiet a uz vobec nie zneuzivat ako medium pomstu. To je to, co autorka tejto temy sleduje. Autorka si mala lepsie vyberat manzela, alebo sa lepsie ucit, aby sa vedela postarat o svoje decka.
Chápem. Ja mám detto.
@leuchtturm mala by si sa hanbit
Autorka neustupuj mu sama pises, ze tych 100 eur je od leta uz zvysenych to kolko platil predtym?ved to je na smiech....
Nic by som im nedala nech si kupi, pozicia...sj tak je to typ, ktory si vzdy najde ci mu bude vadit a chybat.Ma byt v podnajme, dom, firmu pytaj viac
On ma deti len proforma a tak ako Ti ublizoval predtym ublizuje aj teraz
nie je to bohvie co ale treba sa aj o takychto veciach s detmi rozpravat a mozno pochopia ako to ozaj je, no nesmies dovolit aby trpeli oni .ty im dopraj to co mozes a ak vies, ze mas narok na viac tak proste pytaj a neustupuj, nech vie, ze nie len on bude diktovat. on , ked ich ma, nech sa postara, aby sa mali s cim u neho zabavit
@leuchtturm pre dobro deti sa chlap, ktory tyra ich matku a tym im psychickyublizoval k nim nemal ani len priblizit.
@luccija nemam sa za co hanbit. Hanbit sa mozu tie, ktore sa nevedia civilizovane spravat.
@luccija firma v strate, byť prepísal na mamu. Výživné zvýšené od leta zo 60 na 100 eur/dieťa. On je strašne lakomy. Majú doma veľké včelárstvo, detom sľúbil med....fakt nikdy ani len paradajku nedoniesol zo záhrady. Naviac ma hnevá, že za nimi nechodí. Keby chodil 2x do mesiaca, bol by s nimi viac. Chodí 3x do roka. Ak mu nedám lyže, bude neskutočne nasratý. Pretože on chodí pravidelne v zime za deťmi a teda chodí lyžovať. Ak mu tie lyže nedám, nebude si môcť zalyžovať. Na začiatku (keď sme lyže nemali) požičal jedny lyže a jedny lyžiarky. Deti fungovali tak, že raz sa spustil jeden, pod kopcom sa prezuli a išiel druhý. Samozrejme na ten istý skypas. Na kúpalisko pravidelne deti musia preliezat plot, aby za ne nemusel platiť.
ja by som sa s takymto panom drzgrosom nezatazovala. Nech si sedi na prachoch, lyze by som pozicala, aj tak vidi deti malo. A pri najblizsej prilezitosti treba znova poziadat o zvysenie vyzivneho. Minimalne pri nastupe starsieho dietata na strednu
@leuchtturm tvoje príspevky v akekejkovlek diskusii sú úplne mimo. Prečítaj si celu diskusiu - teda príspevky autorky a potom skús niečo napísať
@pribinak mimo si akurat tak ty 😉 Teoreticka.
@leuchtturm v porovnani s tebou mam minimálnu odchýlku
Skús sa na to povzniesť. Ak majú deti možnosť užiť si s otcom lyžovačku, požičaj mu tie lyže. Robíš to pred deti, nie pre neho. Mne môj bývalý tiež v niektorých veciach riadne lezie na nervy. Tiež chcel pôvodne platiť výživné 80 Eur, ale hneď na jednaní s kurátorkou to musel zdvihnúť na 120 a na súde na 150. Nechápem, že tvojmu bývalému určili tak nízke výživné. Ale s dcérou má dobrý vzťah a to podporujem. Viem, že ona by trpela, keby jej to nejako kazím a mohla by to vyčítať mne. Neboj, deti nie sú hlúpe. Oni vidia, kto sa im venuje a všetko sa ukáže, keď budú dospelé, s kým budú mať vzťah a kým nie.
Ďakujem všetkým za názory
Takze vsetko mi dajte, kupte a ja sa zahram 3x za rok na otca.ved, ak Ti to nerobi problem daj mu ich, ale je to chrapun na entu a svojim sposobom sa ho zase bojis a ustupujes, lebo on chce lyzovat...to ako, keby si ty povedala, ze chces ist s deti korculovat a nech sa postara, alebo si zahrat tu spolocensku hru🙂ktoru nechce dat.To je chora povaha kazdemu normalnemu empatickemu rodicovi zalezi na dobre deti a robi pre ne co moze...bud rada, ze si sa ho zbavila a to, ze nechodi za detmi ber ako plus podobne roztrzky by si riesila viac x mesacne iste trpia deti, ale taky otec im nema co dat, tak sa aj dobre stalo.200 km nie je taka dialka, ak by chcel deti sadnu na autobus , vlak v piatok a mozu byt spolu.Este tak 2,3 r a deti nebudu chciet ist ani za nim
@pribinak to si myslis len ty 😉
@leuchtturm jasneee
Lyže jej kúpil on a ma ich u neho, bicykel som kúpila ja a je u mňa, ale berieme to tak ze sú to jej veci, tak si ich môže vziať kam potrebuje. Ale čo sa týka bicykla, tie ma teraz dva, lebo už je veľká a zle sa to prevlakalo. Ja som to vždy riešila cez bazár, za pár eur. Nový jej idem kúpiť až tento rok, už dospelacky tak nech vydrží.
Zimné oblečenie, obuv sa striedame, raz kúpi on, raz ja.... Ale opäť ma všetko dvojmo, aj keď na novú bundu a topánky kúpim jedny aj v secondhande, proste záložné, veľakrát si bundu zabudla u tatka tak aby nemrzla.
Výživné nikdy neplatil, chodí k nemu kazdy druhý týždeň na predĺžený víkend (4dni)
Neviem ono treba v prvom rade myslieť na decka aby debilitou (lakomostou) rodica trpeli co najmenej.
Vo vašom prípade by som im tie bicykle na prázdniny zbalila. A deti mu posielala častejšie, teraz ako majú online školy nech si ich užije aj dva týždne. Ak tam idú normálne spoje tak poslať ich autobusom, vlakom ved sú už veľký.
@lujza123 ale veď autorka pisala, že deti cez online vyučovanie nechce... čo mu ich ma natlačiť nasilu?
@monkasponka áno, bohužiaľ. Nechce. Ani vlakom aby prišli.
@monkasponka ja by som bola za to aby sa aj otec musel starať povinne, aspoň tie súdom určené dní. Žiadne že nechce deti, sú to pubertaci tých ani matka občas nechce, ale starať sa musí.
@lujza123 tak to by som bola aj ja za. Ono to je totižto jeho právo a nie povinnosť. Hlavne, že v lete, si žiadal o rozšírenie styku. Súd mu vyšiel v ústrety
Necitam komenty, ale teda u nas je to to iste. Po x rokoch neriesim, decko sz bude velke si uvedomi kto sa stara a komu na nom zalezi. Ja moc nebazírujem na tychto velkych veciach, chalan je pubertak, ak vidim, ze ho bavi to a to, nehovorim s ex nic-lebo to len hadka bude a ze vyciciavam a kopu blbych kecov A kupim to sama hned a je pokoj.Resp.moj manzel je super a teraz vacsie polozky na decka riesime spolu.Vies,on ten ex nie je povinny detom nieco kupovat.Ma za povinnosť dodrzat rozsudok a poslat výživné.Niekde su dobre vztshy a chlapi s tym nemaju problem, ale úprimne ja vo svojom okoli nepoznam nikoho takeho.Moj syn si este vzivote domov nic nepriniesol ani po Vianociach, na narodky ani sms...A v podstate aj dobre,ex by mi pri každej príležitosti vyhadzoval na oci, ze "musel" mu kupit
@lujza123 to by ale zase odskakali tie deti, ak je napr. alkoholik. Minimalne vyzivne by mali zvysit, je jeho problem, kde na to zoberie. Mama musi
@elizabet173 mama vzdy musi...musi mat pracu, aby deti stihala, online vyucovanie, kupovat oblecenie, varit, vychovavat a byt neoblubena, lebo vyzaduje rezim a nejaky system, hygienu, snazit sa, aby deti zmysluplne travili cas...chlap musi raz mesacne poslat par eur...aky paradox cely mesiac si moze zit ako slobodny clovek bez zavazkov..
Autorka to rozsirenie styku mu bolo naco, ked je s nimi 3x rocne?aby to dobre vyzeralo, ze ma zaujem?chalani by chceli s nim travit viac casu ci radsej ho nevidia?
Takto ma aspon vyhovorku dialky....uz su naozaj velki cestu autobusom by zvladli, ak by chceli oni s nim byt viac tlacila by som na to...

@elizabet173 keby si nevybijala flustraciu, tak by jej nerobilo problem dat svojim deckam na vikend ten bicykel alebo lyze.