Rozvod a striedavá starostlivosť o malé deti
Ahojte, prosim tie co ste si presli rozvodom s malymi detmi, pricom otec sa o ne zaujima. Ako to deti znasali ( 2 a 5 ? ) Je sanca aj pri rozvode , ze by sud suhlasil so striedavkou ak si to ja nezelam, zaroven otec deti by si pracu musel casovo upravivat dost vyrazne aby to zvladal. Vyjadril sa ze on bude chciet striedavku.
To že ty si nezelas striedavku je irelevantné
Ak má otec podmienky, má vzťah k deťom, vie si upraviť pracovne povinnosti tak súd môže súhlasiť so striedavkou, aj keď to jedno dieťa je naozaj malé
Byt na tvojim mieste, tak navrhnem rozšírený styk, napr že nech si ich berie od stvrtku a v pondelok zoberie rovno do skolky
Taktiež by som ale trvala na tom, že ak budú deti choré tak nech sa stará on ak to bude v čase jeho styku s deťmi, aj navštívi pediatra či ide na kontrolu
@pribinak To ze nechcem streidavku som napisala len aby bolo jasne ze to nieje z mojej hlavy a ze nieje mojim cielom 🙂 Radsej by som mala deti pri sebe ale je jasne ze ked sud prideli striedavu nic s tym nenarobim. Skor ma zaujima ci je bezne takto male deti pridelovat na striedavku.
My sme isli od seba vo veku 3 a 4. Byvali sme spolu, ale čas sme trávili oddelene. Takže deti si už vobec nepamataju nás styroch ako rodinu a zvládli to bez problémov.
Po nieco vyše roku sme sa začali u deti striedat po tyzdni a to pokračuje dodnes,už skoro 5 rokov. Pre deti je to ideálny model. Sud nám tuto striedavku odklepol.
ano je mozna striedavka aj takto u malickych deti. Kolegynin syn ma na striedavku deti jedno bude mat len v auguste dva rocky a druhe ma 4. Mava ich kazdy tyzden - jeden tyzden od stvrtka do nedele a dalsi od stredy do soboty. Mne osobne je to velmi luto takto riesit starostlivost kedze deti su skutocne velmi malicke....
Že sa zaujíma, je fajn, ale sa aj vie postarať? Doporučujem právnika, advokáta.
ano je to bežné, ale nie je to žiadne pravidlo..ak prejaví otec dieťaťa záujem o striedavú starostlivosť tak súd posudzuje každý prípad individuálne...matka súhlasiť nemusí....
Záleží aj od regiónu. V Bratislave dávajú, v malých mestach preferujú výlučnu starostlivosť u matky, pokiaľ je spoľahliva. Keďže pre dieťa je ideálne mat jeden domov. Môžeš sa skúsiť popýtať koliznej na vašom úrade práce, ake má skúsenosti.
Ja sa len pytam neviem ako to chodi,ked ma dietatko dva roky do mš zrejme nechodi,ten otec ma dovoelnku dva tyzdne v mesiaci alebo ako to riesi?Jasle tiez nie su vsade.
Nuž, je rovnako rodič a rovnako môže chcieť mať deti pri sebe. Niektorí, aj keď na ne čas nemajú a v podstate ich pichnú na ten čas, čo ich akože majú k babke, tak to žene urobia napriek. Ťažko povedať u Vás, keďže nevieme, aký typ otca on je. Ak ste poriadna a dobrá matka, mohol by tak malinké deti nechať u vás a brať si ich cez víkendy. Nech nemajú zo života chaos. Moju dvojročnú si neviem predstaviť, že by bola každý druhý týždeň preč a teda osobne ja ani päťročnú. Ale sú deti, čo sú radšej s otcom alebo to majú narovnako. Blbé je, že rodičia a tak isto úradníci viac riešia čo chce rodič, než čo je najlepšie pre dieťa.
Nuž, je rovnako rodič a rovnako môže chcieť mať deti pri sebe. Niektorí, aj keď na ne čas nemajú a v podstate ich pichnú na ten čas, čo ich akože majú k babke, tak to žene urobia napriek. Ťažko povedať u Vás, keďže nevieme, aký typ otca on je. Ak ste poriadna a dobrá matka, mohol by tak malinké deti nechať u vás a brať si ich cez víkendy. Nech nemajú zo života chaos. Moju dvojročnú si neviem predstaviť, že by bola každý druhý týždeň preč a teda osobne ja ani päťročnú. Ale sú deti, čo sú radšej s otcom alebo to majú narovnako. Blbé je, že rodičia a tak isto úradníci viac riešia čo chce rodič, než čo je najlepšie pre dieťa.
Ja som mala žiakov v striedavke, prvý stupeň. A teda otcovia sa vedeli pekne postarať, aj ked dievčatá mi chodili v tatovský týždeň všelijako učesané a oblečené 🤔😀 Len raz som zažila, že sa striedavka rušila, ale to išiel otec žiť do zahraničia. No napríklad kamarátkin EX dupal striedavku a na dcéru kaslal, potom bolo ťažko ju zrušiť.

To že ty si nezelas striedavku je irelevantné
Ak má otec podmienky, má vzťah k deťom, vie si upraviť pracovne povinnosti tak súd môže súhlasiť so striedavkou, aj keď to jedno dieťa je naozaj malé
Byt na tvojim mieste, tak navrhnem rozšírený styk, napr že nech si ich berie od stvrtku a v pondelok zoberie rovno do skolky
Taktiež by som ale trvala na tom, že ak budú deti choré tak nech sa stará on ak to bude v čase jeho styku s deťmi, aj navštívi pediatra či ide na kontrolu