Rozvod kvôli manželovým dlhom
Ahojte...idem si sem po radu. pred casom som zistila ze manzel ma dlhy a dost velke hlavne v nebankovkách o ktorých som ani netusila....neviem kam tie penaize dal...z právničkou riešim rozvodove papiere a dovod udavam ,ze sa obavam o svoju buducnost kvoli financiam kedze nechcem aby ma do niečoho zatiahol ...zatial som nic nepodpisala nikomu....situaciu risiet odmieta nechce sa o o tom rozprávať....medzi nami je už vzťah len kvoli dvom deťom....myslite ze nas súd rozvedie ?
@anonym_autor ahoj, v prvom rade si vyrieš BSM.
Pri jeho dlhoch totiž už včera bolo neskoro.
A jasné, že vás rozvedú.
@jana005 dom mal pred tym ako sme sa spoznali a vzali nie som na liste vlastníctva...inak nemame nic spoločné len deti ...preto chcem co najskôr podat papiere na sud len sa obavam ,ze sa to bude natahovat ...nemame dovod ako neveru ani bitky ...ale citim sa ohrozená čo sa týka finančnej situácie do budúcna
"V slovenskom právnom systéme nie je na rozvod potrebné mať „dostatočný dôvod“ v zmysle zoznamu schválených príčin, ako je to v niektorých iných krajinách. Slovenský Občiansky zákonník (konkrétne § 22 zákona o rodine) hovorí, že:
„Súd manželstvo rozvedie, ak sú vzťahy medzi manželmi tak vážne narušené, že manželstvo už neplní svoj účel a nie je možné očakávať jeho obnovenie.“ "
Bojíš sa oprávnene, my sme takto takmer došli o byt, keď som bola decko. "zachránil" to byt po babke, lebo umrela a otec mohol čo predať a vyplatiť to. Tiež nikto netuší kam tie peniaze pomizli, nič z toho nie je a byt v BA tiež v prdeli. Priznal sa až keď bol po krk v s*račkách a nebolo cesty von. Neboj, toto je velice pádny dôvod na rozvod.
@jana005 dom mal pred tym ako sme sa spoznali a vzali nie som na liste vlastníctva...inak nemame nic spoločné len deti ...preto chcem co najskôr podat papiere na sud len sa obavam ,ze sa to bude natahovat ...nemame dovod ako neveru ani bitky ...ale citim sa ohrozená čo sa týka finančnej situácie do budúcna
@anonym_autor rieš BSM, rozvod samozrejme tiež, ale ten sa môže ťahať aj rok. Ostávať v manželstve kvôli deťom je najväčšia blbosť.
@anonym_autor veľmi sa mýliš. Okrem detí máte spoločne aj dlhy, pokiaľ ich nadobudol ako ženatý…
@anonym_autor veľmi sa mýliš. Okrem detí máte spoločne aj dlhy, pokiaľ ich nadobudol ako ženatý…
@palicka to mi je jasne ale zatial ma nikto nekontakotval skor mam pocit ze v tom idu aj jeho rodiča a synáčika si kryjú a myslia si ze o ničom neviem...ma dlzoby vsade elektrárne obecny urad socialka zdravotna a do toho aj nebankovka/y neviem presne kolko toho je ....dnes došiel bod kedy som si povedala a dost ..chcem riešiť rozvod ,, potichu" najlepšie aby sme sa dohodli...
@palicka to mi je jasne ale zatial ma nikto nekontakotval skor mam pocit ze v tom idu aj jeho rodiča a synáčika si kryjú a myslia si ze o ničom neviem...ma dlzoby vsade elektrárne obecny urad socialka zdravotna a do toho aj nebankovka/y neviem presne kolko toho je ....dnes došiel bod kedy som si povedala a dost ..chcem riešiť rozvod ,, potichu" najlepšie aby sme sa dohodli...
@anonym_autor súd vás rozvedie, to je jasne, ale všetky dlhy ktoré nadobudol počas manželstva sú aj tvoje
Rozvod tá ochráni pred novými dlhmi a možnými exekúciami
A rýchlo rýchlo BSM, alw však máš právnickú a tá už vie čo
@anonym_autor súd vás rozvedie, to je jasne, ale všetky dlhy ktoré nadobudol počas manželstva sú aj tvoje
Rozvod tá ochráni pred novými dlhmi a možnými exekúciami
A rýchlo rýchlo BSM, alw však máš právnickú a tá už vie čo
Mužove dlhy sú aj tvoje dlhy, to je jedno či si niečo podpísala. Hneď zajtra rieš zrušenie BSM a potom rozvod.
@anonym_autor to je jednou, že dom je iba jeho, že nie si na liste vlastníctva.
Keď si zobral nejaké peniaze z nebankovky a nebude to splácať, tak budeš musieť ty.
A vôbec ich nezaujíma, že ty si nič nepodpísala.
Boli ste manželia, čiže sú to tvoje dlhy.
V pondelok choď hneď riešiť BSM.
A potom rozvod.
@anonym_autor ahoj... Si rozumná a klobúk dole... Ja som taka silná nebola a dopadla som ako dopadla... Tiez som zistila ze môj ex je finančne na tom zle a prišli sme o strechu nad hlavou a tiež auto na liesing... Zistila som to, až keď mi na zvonci zazvonil jeho vymahaci 😔... A pritom robil v zahraničí..A maminka ho podporovala v tých jeho aktivitach... A ani dodnes neviem kde tie peniaze dal... A to je od rozvodu 15rokov...takze určite urob preto všetko, aby si zabezpečila seba aj svoje deti a neohrozila sa pritom... Držím palce 🙏🤞🫶
@anonym_autor ahoj... Si rozumná a klobúk dole... Ja som taka silná nebola a dopadla som ako dopadla... Tiez som zistila ze môj ex je finančne na tom zle a prišli sme o strechu nad hlavou a tiež auto na liesing... Zistila som to, až keď mi na zvonci zazvonil jeho vymahaci 😔... A pritom robil v zahraničí..A maminka ho podporovala v tých jeho aktivitach... A ani dodnes neviem kde tie peniaze dal... A to je od rozvodu 15rokov...takze určite urob preto všetko, aby si zabezpečila seba aj svoje deti a neohrozila sa pritom... Držím palce 🙏🤞🫶
Este otazka ak dam návrh na zrušenie BSM ale on s tym nebude súhlasiť zrusia nam to aj tak ?ja som zamestnaná vsetko mam zaplatené on nie je to dufam dovod na zrušenie
@anonym_764b2a podarilo sa ti z toho pozbierať?
@anonym_autor toto nejde len o to, ze ma dlhý, ale o to, ze klame... Klame keď ich vykonáva, klame keď si poziciava peniaze... Klame, klame, klame... S klamárom by som nezostala.
@anonym_autor toto nejde len o to, ze ma dlhý, ale o to, ze klame... Klame keď ich vykonáva, klame keď si poziciava peniaze... Klame, klame, klame... S klamárom by som nezostala.
@derdia viem a preto to zacinam riešiť aby ma nestiahol este viac dole aj s detmi .... síce neviem ako to bude ďalej ale mam v sebe neskutocnu silu na to aby som to riešila aj tak uz nemam co stratiť
Este otazka ak dam návrh na zrušenie BSM ale on s tym nebude súhlasiť zrusia nam to aj tak ?ja som zamestnaná vsetko mam zaplatené on nie je to dufam dovod na zrušenie
@anonym_autor máš nejaké dôkazy ? Skús ich nájsť, aby si zrýchlila konanie. Ak nie, môže dá to ťahať trochu dlhšie, kým si súd overí kde všade neplatí/ má podlžnosti a koľko. Možno právnička by vedela overiť, oni majú iný prístup k informáciám ako civil.
Držím ti palce, aj môj ex má takto osr.al a problémy nám aj 25r od rozvodu.
Podala som naraz 2 navrhy- rozvod a BSM. Ako dve konania to dostali 2 sudcovia, a zrušenie BSM som mala veľmi rýchlo, hneď na 1. pojednávaní.
@anonym_autor máš nejaké dôkazy ? Skús ich nájsť, aby si zrýchlila konanie. Ak nie, môže dá to ťahať trochu dlhšie, kým si súd overí kde všade neplatí/ má podlžnosti a koľko. Možno právnička by vedela overiť, oni majú iný prístup k informáciám ako civil.
Podala som naraz 2 navrhy- rozvod a BSM. Ako dve konania to dostali 2 sudcovia, a zrušenie BSM som mala veľmi rýchlo, hneď na 1. pojednávaní.
@cacianka mam dokazy ....nasla som nezaplatene seky postrkane hocikde po dome asi si myslel ze ich nenajdem ...ma dlzoby aj na socilake aj na zdravotke...neplati nic na cas co sa tyka dane za dom vodu a podobne
@cacianka chcela som to paltit ja ale neda sa to vsetko z mojho platu preto je pre mna jednoduchsie rozviest sa a mat s nim pokoj
rozvedu. zial, jeho dlhy su aj tvojimi dlhmi.
Má už aj exekúcie ? To by už bol horší stav, ale dňom zrušenia BSM exekútor už nebude mať dosah na tvoj majetok plat, zablokuje účet iba už exovi, založí dom jeho, možno bude musieť predať dom a vyplatiť dlhy, teda exekútor mu ho zabaví.
Takže máš šancu že tebe plat exekútor neobstáli, takže ries čin skôr.
inak nemáme nič spoločné, LEN deti🤦
@mateson2004 z pohľadu majetku, nie dehonestaciu deti
Má už aj exekúcie ? To by už bol horší stav, ale dňom zrušenia BSM exekútor už nebude mať dosah na tvoj majetok plat, zablokuje účet iba už exovi, založí dom jeho, možno bude musieť predať dom a vyplatiť dlhy, teda exekútor mu ho zabaví.
@cacianka netuším vobec sa o tom nechce rozprávať nerieši so mnou nič ...ja mam svoj ucet peniaze co som setrila som rychlo vybrala nevie o nich .. za ako dlho ked podam navrh na zrusenie BSM kona sud?
@mateson2004 prosím ta neber to takto... samozrejme to bolo myslene na uplne ine veci nie na deti ... Nemam chut sa doťahovať o slovíčka ,je to hádam jasne kazdemu ako to bolo myslene
@anonym_5b3a5f no, veru ak on nebude platiť, tak veritelia oslovia súd a exekútora a ten siahne na plat manželke, nikoho nezaujíma, že pôžičky bral poza chrbát manželky, alebo že sociálku a zdravotku neplatil on, ak majú BSM, siahnu na spoločný majetok, do ktorého spadajú príjmy oboch manželov. A autorka, pravdepodobne teda viac ako pravdepodobne ti prischne polovica jeho dlhov pri rušení BSM, tak si to daj riadne potvrdiť súdom, lebo sa môže ľahko stať, že aj keď zaplatíš "svoju časť" a on nebude platiť tak sa to pokúsia vymáhať od Teba. To sa stalo mojej kamarátke a musela dokladovať, že vyplatila všetko čo mala potvrdené pri rozvode, aj tak ju nebankovka ešte niekoľko mesiacov otravovala, že on neplatí a ako bývalá manželka má povinnosť platiť, našťastie jej právnička "naliala rozum".
@anonym_5b3a5f no, veru ak on nebude platiť, tak veritelia oslovia súd a exekútora a ten siahne na plat manželke, nikoho nezaujíma, že pôžičky bral poza chrbát manželky, alebo že sociálku a zdravotku neplatil on, ak majú BSM, siahnu na spoločný majetok, do ktorého spadajú príjmy oboch manželov. A autorka, pravdepodobne teda viac ako pravdepodobne ti prischne polovica jeho dlhov pri rušení BSM, tak si to daj riadne potvrdiť súdom, lebo sa môže ľahko stať, že aj keď zaplatíš "svoju časť" a on nebude platiť tak sa to pokúsia vymáhať od Teba. To sa stalo mojej kamarátke a musela dokladovať, že vyplatila všetko čo mala potvrdené pri rozvode, aj tak ju nebankovka ešte niekoľko mesiacov otravovala, že on neplatí a ako bývalá manželka má povinnosť platiť, našťastie jej právnička "naliala rozum".
@som_realistka ja vlastne ani neviem kde vsade ma dlhy narobene ani kolko je dlžný ...ak budem rusit bsm zisti si to súd? Ak ich bude chciet platiť aj tak pojdu na polovicu pri bsm ?
@som_realistka napriklad ak by vzla na dom uver od nebankovky dajme tomu 80000 a ja nie som majitelom domu a dom je aj založeny v nebankovke aj tak musim platiti ja polovicu?
@anonym_autor Píšete, že okrem detí nemáte nič spoločné, ale sa obávam, že máte... manželove dlhy Kým nie ste rozvedení, alebo nemáte zrušené BSM,tak je spoločný ako majetok/pokiaľ nebol nadobudnutý dedenim, darovaním alebo nadobudnutý pred uzavretím manželstva/,tak aj dlhy su spoločné

@anonym_autor ahoj, v prvom rade si vyrieš BSM.
Pri jeho dlhoch totiž už včera bolo neskoro.
A jasné, že vás rozvedú.