Rozvod na prvýkrát

22. aug 2023

Ahojte. S manželom sa rozvádzame. Podala som návrh na rozvod, manželia sme 16 rokov, mam podozrenie u manžela na schizofréniu. Papier od toho nemá, vyšetrenie odmieta. Celé roky si nerozumieme , naše manželstvo su samé hádky a upodozrievania z jeho strany. Za posledné mesiace som mu prisla aj na neveru. To som ale do žiadosti neuviedla.
Mame dve deti (3 a 8 rokov). Manžel s rozvodom nesúhlasí. Ja som ale presvedčená a svoje rozhodnutie určite nebudem meniť.
Chcela by som sa spýtať, ci je reálna šanca, že nás rozvedu na prvý krát, aj keď manžel nebude súhlasiť ?

ankasek
22. aug 2023

na 1 x určite nie.

panonia
22. aug 2023

Dôležitú úlohu hrá ak by ste už počas rozvodu byvali oddelene. Ale ak je tam nevera myslim, že by Vás mohli rozviesť hneď na prvý krát. To je jedno čo si napisala do žiadosti, hlavne je povedať to všetko pred sudom.

evinka400
22. aug 2023

Kamosku rozviedli na prvy krat, ale dovod bol nemanzelske dieta. Cize tam to islo rychlo. Mozno keby si tu neveru uviedla, viac by to zavazilo.

deti95060810
22. aug 2023

rozviedli by aj na prvý krát, keby ste nebývali už spolu a jeden z vás by prehlásil že sa už nikdy do vzťahu nechce vrátiť...
však logicky - nikto ťa nemôže nútiť...

nikaeli
22. aug 2023

Počas pojednávania budete obaja vypovedať, bolo by fajn spomenúť aj tú neveru - všetky dôvody, kvôli ktorým s ním už nechceš byť.. nevadí, že si ich neuviedla v návrhu.. ak nevidíš možnosť nápravy a nechceš s ním viac žiť, môžu vás rozviesť aj na 1x.

la_dolce_vita
22. aug 2023

aj rok bez manželského je už vraj dôvod k rozvodu

la_dolce_vita
22. aug 2023

sexu 🙂

kornelies
22. aug 2023

Naozaj to chces na 1x? Povedz, zesi neverna, ale ci ti to bude stat za ten cirkus po rozvode. Schizofrenik je tazky oriesok.

stefi_k
22. aug 2023

A ešte treba mat aj deti poriesene, stretavanie a alimenty bez toho vas nerozvedu.

katika901
24. aug 2023

Na 1x väčšinou ak sa manželia dohodnú a obaja súhlasia.

luccija
24. aug 2023

Viac nie ako áno...tu neveru si písala už do návrhu na rozvod?keby aj nie na prvý x do pár mesiacov bude ďalšie pojednávanie a tam vás rozvedu

melli88
24. aug 2023

Ak nesúhlasí tak na 1x asi nie. Ty hlavne odmietni manželskú poradňu, lebo stratíš 6 mesiacov. Uvadzaj dôvody ako mu neveríš, lebo ta podviedol - to je silne eso, nerozumiete si, nič s ním intímne nemáš a nechceš mat. Bud sebavedomá a stoj si za všetkým čo povieš, preto neklam. Tam neide len o rozvod ale dohodnúť sa aj na starostlivosti o deti a výživné.

autor
24. aug 2023

Môžem odmietnuť manželskú poradňu?

katika901
24. aug 2023

Áno, môžeš.
Môj manžel trvá na poradni od apríla (1. stretnutie na súde). V máji sme mali 1. pojednávanie, veľmi prevelmi chcel poradňu. Končí august a doteraz nič nevybavil. A to pred sudkyňou pomaly plakal, ako sa rozviesť nemôže, lebo to je koniec a nikto o tom nesmie vedieť.
Pol roka som s deťmi preč a on stále dúfa, že všetko bude ako predtým, vrátime sa a bude mať Full servis.
Sudkyňa mi povedala, že môžem odmietnuť poradňu, prípadne tam prísť a povedať svoj názor, že pre mňa poradňa nemá zmysel.

luccija
24. aug 2023

Prepáč teraz čítam, že neveru si tam neuviedla

autor
24. aug 2023

@katika901 kedy máte teraz druhé pojednávanie?

autor
24. aug 2023

@luccija neuviedla, lebo som ešte o nej nevedela. To bola nevera taká, že môj muž sa vyspal so šlapkou, lebo podľa jeho slov sa psychicky zrútil, keď som mu povedala ze je koniec. 🤦
Samozrejme ze to na súde uvediem tiež, len ma rozčuľuje, prečo sa to ma tak ťahať,keď ja už si neviem ani predstaviť ze by sa ma tými špinavými rukami dotkol. Absolútne som rozhodnutá a žiadna poradna ani nijaký zázrak už nepomôže..

katika901
24. aug 2023

Sudkyňa má chcela zrušiť úplne, potom na rok a po príhovore koliznej napokon dala najbližš termin v septembri, bola som neoblomná, trvala som na svojom. Teraz odpočitavam, mali by nás rozviesť a potom začne ďalší ťažší boj.

maris5
24. aug 2023

Musi byt vzajomna dohoda a vsetko si dohodnut vratane vyzivneho na deti. Kedze manzel odmieta rozvod, tak to nebude na prvy sup.

michaela16
1. sep 2023

Určite uviesť aj manželovu neveru s tým, že z Tvojej strany už nie je šanca na záchranu manželstva, nakoľko spolu už nežijete ako manželia a city už ochladli. Nevera v manželstve je dôvodom na rozvod hneď na 1x

katika901
12. sep 2023

Nás dnes rozviedli na druhom pojednávaní.
Manžel na prvom nesúhlasil, chcel poradňu, ale nič pre to neurobil.