Rozvod - psychické týranie

15. aug 2022

ahojte,
nejedna sa o mna ale o mne blizku osobu....v pripade ak sa manzelia rozvedu, dieta (5 rocne) zveria matke do starostlivosti, automaticky muz ma narok na dieta kazdy druhy vikend? alebo mu moze sud neumoznit stretavat sa so synom kazdy druhy vikend? ake mozu byt dovody, aby sa otec nemohol stretavat so synom? pripadne aby sa s nim stretaval iba za pritomnosti matky?
prihliada sa aj na nazor dietata? dieta nechce byt osamote s otcom.
tie z vas, ktore maju skusenost so psychickym tyranim zo strany manzela - ako ste to dokazali na sude, ze vas psychicky tyra? ak sa vam vyhrazal ze vas zabije, aj syna zabije, podpali auto, dom...atd? vyhrazky su "iba" slovne.
vopred vam dakujem za vase rady

bosorka2302
15. aug 2022

ono sa riesi rozvod a potom na tom istom pojednavani aj styk s dietatom. Tam je to uz na dokazoch, ako sa dohodnu partneri a tiez na sudcovi.

anig
15. aug 2022

Ja som bola psychicky a aj fyzicky týraná v manželstve,nakoľko sme ale obaja súhlasili s rozvodom,tak sa toto na súde neskumalo,ale nakoľko sme sa nevedeli dohodnúť na styku otca s deťmi,práve kvôli tomuto,že jedno z detí doteraz odmieta byť s otcom,prejavovalo sa to nielen zhoršením fyzického stavu,ale aj psychického,tak musela nastúpiť psychologička,ktorá sama odporučila,že dieťa tak často s otcom nemôže byť (pozor,v danej chvíli,čo znamená že môj ex znova o nejaký čas podá nový návrh na úpravu styku)a aj sudkyňa pochopila,že otec nemá vytvorený žiadny vzťah s týmto dieťaťom,takže jedno dieťa ku nemu chodí na dva víkendy,žiaľ,staršie dieťa napriek tomu,že ju tiež určitým spôsobom týral,tak teraz mu uverila (manipulátor)a tá ku nemu chodí až na 11 dní vkuse(čo síce dieťa až tak veľa nechcelo,no určila to sudkyňa),čo neskutočne narúša celý náš život a aj samotnému dieťaťu to vadí,pretože až teraz zistilo,že otecko zase len klamal...treba pospisat všetky veci, ktoré podporujú matkinej tvrdenia a teda rozprávať sa s psychologičkou a ona vypracuje posudok.A nie,nie je automatické,že dieťa bude chodiť ku otcovi iba na dva víkendy v mesiaci,nám nastavovali niekoľkokrát rôzne systémy,bol to horor,pretože ex doteraz nie je s ničím spokojný,vôbec neberie do úvahy,že čo je lepšie pre deti.Inak,ak dieťa takto odmieta ísť s otcom,nemôže ho vziať nasilu -teda ak už majú súdom urceny styk s dieťaťom.

autor
15. aug 2022

@anig dakujem za tvoju skusenost. Maly zacal mat problemy (boli ho brusko, hnackuje, vracia ked otec robi doma problemy). Neznesie hadky, uz povedal ze treba volat policajtov na tata, aby tata zobrali do vazenia (5 rocny toto povedal vlastnej mame - bola som svedkom). Otec ma psychicky problem, ktory si uvedomuje ale nechce ho riesit (riesi to popijanim a berie drogy).

anig
15. aug 2022

Možno ma tu ženy ukamenuju,ale ja by som naozaj zavolala policajtov na neho.Ja som to ani raz nespravila,práve kvôli deťom (že ich nebudem traumatizovat)a veľmi to doteraz ľutujem,nakoľko ex samozrejme úplne všetko,čo mi robil poprel,dokonca začal úplne mutit hlavu aj deťom,hoci oni zrovna zažili pár vecí,čo robil.Pomohlo by mi,kebyže má i tom záznam,vtedy aj sudcovia inak rozhodujú.Vsetky tieto veci potom na súde treba povedať.

darkswan
15. aug 2022

v principe, ze ta tyra (prepac teraz za necitlivu odpoved) sud vobec nezaujima, aspon na SK, sanca obmedzit stretavanie s dietatom je minimalna, pravdepodobne vas zaslu na sudnoznalecke dokazovanie (ty, muz, dieta) rataj s poplatkom cca 900 eur co budes musiet zaplatit, ale ani tam aj ked bude vysledok v tvoj prospech styk nemusi byt obmedzeny, na sk su sudcovia trosku bohovia, robia si co chcu

deti95060810
15. aug 2022

u nás stretávanie syna s otcom súd nariadil v prítomnosti aj matky. Ja som to odmietla - však sa predsa nebudem stretávať s blbcom ktorý mi neustále nadával a vyhrážal sa mi. A potom neexistuje zákon ktorý by mi prikazoval sa stretávať s ex.... Jednoducho som povedala NIE.
Takže ocinko si bol pre malého asi 2 krát - samozrejme museli o tom vedieť aj susedia - narobil poriadny cirkus a potom sa odmlčal na dlhé roky...

modry1985
15. aug 2022

1.Nie na súdoch psychické týranie nikoho nezaujíma , nahrávky kde sa ti vyhráža , nedovolia pustiť kvôli § 377 ( vlastná skúsenosť ) . Jediný možný prípustný dokaz je napríklad správa o potvrdenom domácom násilí a i.
2, Obmedzenie stretávanie na súdoch ( v prítomnosti 3 osoby ) je možné iba v odovodnených prípadoch t.j alkoholizmus , narkoman , potvrdené fyzické týranie detí , pedofília - dokázana !! a i , nie psychické týranie nie , každá druhá žena si totižto myslí že bola vo vzťahu týraná pri rozvode.....
3. Názor dieťaťa nikoho nezaujíma ( vlastná skúsenosť ) súd si 5 ročné dieťa nepredvolá
4. Jediná možnosť je súdnoznalecké dokazovanie cca obaja po 500 až 800 eur - kde by sa labilný AGRESIVNY stav otca preukázal . Na poruchy osobnosti , a vyhrážky sa to nevzťahuje ( vlastná skúsenosť ) znalec napíše porozvodové nezhody , konflikty ....ale až tam sa bude rozprávať s dieťaťom ktoré môže povedať že s otcom nechce byť ( môže sa však preukázať manipulácia , a to bude dotyčnej na škodu , deti totižto majú radi rodičov aj keď sú to vrahovia ) Znalec však otcovi určite pri 5 ročnom dieťati povolí stretávanie sa bez asistencie ( ak nezistí hore spominané skutočnosti )
Tisíce mužov a žien sa pri rozvode druhému vyhrážajú ( rozvodový šport ) a presne tie tisíce mužov a žien majú deti buď v osobnej starostlivosti alebo v obmedzenej starostlivosti ( každý druhý víkend ) .
Jediná možnosť je STRATA záujmu rodiča o dieťa , tak sa to vyrieši samo...

andigab
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
darkswan
19. dec 2023

@modry1985 ja by som len poopravila, stoji to 850 na osobu a finalny vysledok sud nezaujima - vlastna skusenost🤷‍♀️