Skúsenosti s vymáhaním výživného cez exekútora

alicka850
4. dec 2014

Ak by mal niekto skusenost,bola by som vdacna. Moj ex ma dlh na vyzivnom cca 170e,postupne nazbierany za 3 roky. Neviem,ci takuto malu sumu mozem vymahat prostrednictvom exekutora a aky je postup. Mam mu najskor poslat vyzvu na zaplatenie, ci ist rovno za exekutorom? Moze ma exekutor odmietnut,alebo to musi prijat?Da sa to s exekutorom riesit aj pisomne,ci len osobe ?V nassom okrese ziadny nie je a cestovat v 9. mesiaci tehotenstva uz je pre mna obtiazne. Plati sa nieco exekutorovi vopred,ci si to bude vymahat od exmanzela?dakujem

lucindao
4. dec 2014

@alicka850 ja to tiez riesim cez exekutora ale ja mam tu sumu o dost vysiu.treba ist osobne za exekutorom aj s pravoplatnym rozhodnutim so sudu.neplati sa nic alebo iba maly poplatok uz si to nepametam.musis doniest aj seky co ti zaplatil vyzivne.ja som podala pred 4 rokmi ale nevymohol od nejo nic ale ja som musela exekutora riesit koli nahradnemu vyzivnemu

alicka850
autor
4. dec 2014

@lucindao dakujem

lucindao
4. dec 2014

@alicka850 ak sa mozem opytat kolko ti plati vyzivne, lebo 170 si myslim ze je malo za tri roky

alicka850
autor
4. dec 2014

On mi plati 150e,ale ked tam napriklas dcera bola tyzden na prazdninach,poslal mi menej. Aj po rozhodnuti o vyske vyzivneho okrwsnym sudom mi platil menej ako urcil sud,lebo sa odvolal na krajsky sud. Ten mu to zamietol,ale dovtedy platil menej.Takze toto je vlastne len nedoplatok. Chcela som sa na to vykaslat,ale teraz si podal na znizenie na 40 e,aj ked je vysokoskolsky vzdelany a dobre zaraba. Tie peniaze patria mojej dcere,dlozim jej ich na skolu v prirode.

lucindao
5. dec 2014

@alicka850 chce to znizit na 40? To mu neschvalia ale znizit to mozu, podla jeho platu.pockaj kym prebehne sud a potom daj exekuciu.aj 170 e je dost velka suma.

alicka850
autor
5. dec 2014

@lucindao nemozem cakat,lebo premlcacia doba na jednotlive splatky je 3 roky a tie uplynu vo februari. Pojednavanie bude asi neskor. Ja som o tom vobec nevedela,ze mam na to narok,ze aj ked sa odvola na krajsky sud musi platit tak ako mu bolo urcene okresnym sudom. Zistila som to az nedavno,preto to riesim az teraz.

lucindao
6. dec 2014

@alicka850 tak to vobec nemam informaciu ze je tam premlcacia doba.to je riadne svinstvo

alicka850
autor
6. dec 2014

@lucindao udajne ano,na jednotlive splatku vyzibneho,ktore boli urcene.

11paris77
8. dec 2014

ahojt,môžete mi poradiť či môžem isť k exekutorovi,aby vymáhal od ex otca našho dieťaťa cca 250 e.kt.byvalý dlhuje dieťaťu,aj ked ešte stále po 14mesiacoch nemá určené súdom výživné.ex posiela sumu ktorú si určil on sám.teraz dlhuje tri mesiace,včera som si napísala podanie na zahajenie konania vo veci zanedbania povinnej výživy.mám to najskôr podat na policii alebo bude lepšie ak pôjdem za exekútorom ??dakujem.inak ex má trvalý príjem.

draik
8. dec 2014

@11paris77
Kým nie je výživné určené súdom alebo ním schválená dohoda rodičov, nie je čo vymáhať.