icon

Som povinná informovať otca dieťaťa o vystúpeniach?

11. máj 2024

Dobrý večer,prosím Vás,som povinná informovať otca dieťaťa o vystúpeniach zo škôlky/školy? Info o vystúpení je už 2 týždne vyvesené na dverách škôlky,informácie sú aj na facebookovej stránke škôlky. Do škôlky si po syna chodí v súdom stanovených termínoch,odkedy to je vyvesené,už si poňho bol 3x.Nie,nejsom ten typ,čo chce silou mocou robiť naprieky,ale po poslednom hanlivom vyjadrovaní otca pred deťmi na moju adresu nemám chuť mu nič pripomínať. Ďakujem

dadka1997
11. máj 2024

Nie si povinná mu nič pripomínať, píšeš, že aj on chodí do školky pre syna, tak snáď nie je slepý

pribinak
11. máj 2024

Veď tam chodí. Čiže má možnosť takúto informáciu si prečítať.

januska12323
11. máj 2024

Prečo by si mu to mala pripomínať? Má oči, čítať vie a môže sa dokonca opýtať dieťaťa.

cacianka
11. máj 2024

Rodič ktorému nebol vydaný zákaz priblíženia, kontaktovaní a, neboli mu odobraté rodičovské práva, je oprávnený na informácie o dieťati. Primárne si ich má zistiť sám, veď je dospelý , svojpravny, má platný op / nie dobytčí pas. Takže prioritne si sám môže / má zistiť informácie i dieťati v MŠ, ZŠ, u lekárov.
Základné informácie o dieťati si majú odovzdávať rodičia navzájom. Raz za čas, ak ide o akútny problém tak okamžite. Ak rodič, ktorému súd zveril dieťa do opateri neposkytuje dostatočné informácie, druhý rodič môže požiadať súd o rozhodnutie, aby určil povinnost podávat informácie napr 1x mesačne písomne.
Ak otec trávi čas s dieťaťom, chodí ho pravidelne vyzdvihnúť do MŠ, ZŠ,
" má hubu opýta sa, má oči vidí, číta".

autor
12. máj 2024

@pribinak
@cacianka
@januska12323
@dadka1997 ďakujem moc za odpovede 🍀