Som povinná vydať dieťa otcovi?
Ahojte.
Ma niekto skúsenosť? Dieťa je zverené do starostlivosti matky, otec má nárok sa stretávať. Mal by prísť pre dcéru, tá však začala hnačkovať - informovala som ho. Aj napriek tomu trvá na tom, že si pre ňu príde.
Ako mu mám vydať hnačkujúce dieťa?
Ďakujem za skúsenosti a rady.
@katkine_terapie no vidíš a rozumný rodič poslúchne socialnu pracovníčku a ako sa hovorí múdrejší ustúpi....Kiahne neviem či tvoje deti mali ale ja som nebol ani s doktorkou cez telefón zapísala do karty , predpísala fenistil kvapky a koniec...nezakazala styk s matkou .....takže ak sa rodičia nedohodnú.....tak sa musí dodržiavať rozhodnutie súdu.....pre dieťa 1000x lepšie ako asistencia polície s histerickým rodičom....
Boze vsak ked chce tak velmi s nou travit cas,nech jej kupi nieco a pride k vam domiv a moze sa jej povenovat v ramci moznosti,kedze je chora. Mozu si kreslit,citat atd. Ked je clovek chory,posledne co cche je vyliezt z postele. Nenavidim ked si rodic robi z dietata zbran a vydiera,vyhraza sa. V konecnom dosledku na to doplati aj tak iba to dieta...
@modry1985 pre dieta je najlepsie, ak ma rodicov, ktori sa vedia dohodnut v jeho (nie svoj) prospech, lebo rozumny rodic berie ohlad na zdravotny stav svojho dietata, nie na nazor socialnej pracovnicky, ktora ani nema pravnicke ani medicinske vzdelanie a ziadnu zodpovednost za cudzie dieta. Ku kiahnam, moje dieta malo pri nich 40-ky horucky, nie je tej sily, aby som ho v tom stave kdekolvek premiestnovala a okrem ineho napriklad cestou do auta vo vytahu nakazila ako bonus nejaku susedku ci suseda.
@adriannasvk je to síce od témy, ale moje dieťa /a vlastne aj ja / to posledné čo chceme počas choroby je ležať v posteli. Dcéra horúčka vyše 39, keby jej ju nezmeriam, ani neviem. Takže to to je prudko individuálne.
@patka06 tak ste svetla vynimka,ja ked mam nadchu,ide mi rozhodit hlavu a som rada,ze zijem,pri vyssej teplote tiez😂ako moje deti tiez ked maju teplotu tak nie vzdy vidiet,hlavne ten mensi,starsi ked lahne,ze je unaveny,uz viem 😂ale ked mas hnacku,mi nehovor,ze si schopna fungovat🙈vsak ja mam krce a bezim kazdu chvilu na wc 😂 nie to este cestovat 300 km🙄keby byval tak 30 km,ok to autom je za chvilu ale 300? Nedala by som,ked chce nech za nou pride ale cestovat???
@zuzanka.zuzu ale vytvorí. Totižto, ten názor sa tvorí postupne. A nie v 7 rokoch..."blink". Neviem, či ty si rozvedena alebo čo...deti rozvedených rodičov sa musia vysporiadať s inými vecami ako deti, ktoré nependluju hore dole. A bohužiaľ, je to tak, že pre dobro deti, vždy jeden musí ustúpiť keď sa nedá normálne dohodnúť (ak sa tak neudeje, trpí dieťa). Takže, to si musí autorka zvazit, ako sa k tomuto postaví otec. 3 ročne dieťa nepojde ani na súd vypovedať v tomto prípade (ak dieťa nepojde, takže to matka uhra sama a nič sa nestane) Ale, otec môže stále zavolať policajtov. A policajti spisu správu...matka nedala dieťa, lebo údajne hnackuje..má to matka podložené? Bola u lekára? Ja som policajtov zažila a nie je to teda nič príjemné - pre deti.
A fakt sa nedá porovnávať, ak niekoho prezenie 2x a niekoho 7x. Pretože, 2x to hnačka nie je. A tvoje 1,5 ročne dieťa vie, že ta dnes 2x prehnalo? 🤔
@adriannasvk našťastie nebývam chorá často, hnačku /takú dlhšiu/ ani nepamätám. Jasné, že to nie je na cestovanie, ale doma fungujem pri chorobách normálne, upratujem, varím, periem ... len nikam nechodím, aby som nikoho nenakazila, ale úprimne povedané, je to ako za trest. Ak si ľahnem v momente mi je horšie. Dcéra to všetko zdedila po mne,
@patka06 ja mam deti takze ano ja tiez pocas choroby fungujem,vsak ine mi neostava a ano ked si lahnem,mam pocit,ze uz nevstanem,nastastie nebyvam casto chora ale ked je hnacka tak to je cista odvaha ist 300km ked nevies kedy ti crevo zvrtne a to je problem udrzat u dospeleho nie u dietata😂moje deti by tiez najradsej behali,hrali sa ale ked vidim,ze ma dieta uz cervene slzave oci a ledva funguje tak ho dam do postele a nepodne sa kym mu nebude lepsie. Muz je tiez vynimka,ze aj ked je chory funguje,nie na 100%ale funguje.
@hipuska wtf? jasne ze vie, studoval obsah hajzla, potom zobral encyklopediu a diagnostikoval mi to 🙈 tvoje dieta nechape ked mu povies ze ti je zle? bo moje to chape ale to je uz mimo temy a nejdem to tu spamovat takze cau
@zuzanka.zuzu neodpovedala si, či si rozvedena a striedas si deti...lebo, takyto človek, čo to nezažil to nemôže pochopiť.

@modry1985 socialna pracovnicka moze vychadzat iba zo zakona o rodine, ktory vo vseobecnosti upravuje styk rodica s dietatom takto: " 4) Ak jeden z rodičov opakovane bezdôvodne a zámerne neumožňuje druhému rodičovi styk s maloletým dieťaťom upravený podľa odseku 1 alebo 2, súd môže na návrh niektorého z rodičov zmeniť rozhodnutie o osobnej starostlivosti." Takze, ak je dieta jednorazovo chore, ma npr. hnacky, vysoke horucky, kiahne a pdobne, ochorenie je potvrdene pediatrom (v pripade kiahni ma npr. urcenu aj karantenu), nejde o bezdovodne, zamerne ani opakovane znemoznovanie stretavania sa dietata s rodicom. Kazdy pripad treba posudzovat individualne.