icon

Striedanie deti s bývalým partnerom

11. sep 2022

Ja som uz zufala,ex nedodorzuje ziadny styk s detmi.ma ich mat vikend nepasuje mu je v praci,ostanu doma,ma ich mat cez tyzden nepasuje mu lebo ide do prace,ostanu doma.zo zaciatku nekomunikoval vobec vsetko riesil cez deti teraz mi napise o zmenu.problem je ze nepasuje mu ziadny termin.ziada si vymenit dni.ma ich mat cez vikend robi tak ich chce mat od pondelka.problem je ze ja dopredu nikdy neviem kedy mu co nepasuje a ja si svoje dni neviem naplanovat.teda ked si ich aj naplanujem tak to vsetko aj tak musim zrusit a prisposobit ex.nebavi ma to,po pravde aj deti su z toho otravene .aj teraz ziada mat deti o den skor a o den skor ich chce vratit.lebo ide do roboty skor ako deti do skoly a deti nevie vyriadit do skoly.deti su schopne ist do skoly same na cas a aj zamknu dvere vsetko.odomna tiez chodia same ked to tak vide.no a problem nastane ked mu nevyhoviem s vymenou.zaplavi ma so spravami z minulosti,vyhrazkami ze nevymeni on mne ked budem potrebovat,ze ma da na sud lebo som klamala ze mu vyhoviem ked nebude moct sa starat o deti a nechcem,ze mu deti nechcem davat ze mu branit v styku snimi.ze im zakazujem ho navstevovat,ze ich ovplyvnujem aby k nemu nechodili.od rozhodnutia sudu bolo len velmi malo terminov ktore zobral deti ako mal,hodiny nedodrzuje vobec stalo sa ze ich vratil aj o 3 hodiny skor ,ale aj o 2 hodiny neskor.to znamena ze nikdy neviem dopredu kedy prene pride a kedy ich donesie.pokial teda ja nenapisem ,co mu sa ja vyhybam pretoze som z jeho utocnych sprav psychicky zdeptana a myslim ze ked je nieco sudom dane mal by sa tym riadit na minutu presne. otazka znie mam sa stale prisposobovat a menit dni ako to potrebuje ex aby som bola ustretova a on bol s detmi?alebo mam trvat na sudom urcenych dni a neustupovat stale?nehovorim sem tam s vymenou nemam problem.teraz ma ine zamestanie chapem ze nie vzdy sa neda ale aj predtym zamestanie bolo to iste a ja som z toho uz riadne nahnevana unavena a nebavi ma to sa mu stale prisposobovat.tak prosim kto riesil nieco podobne tak prispejte so svojou skusenotou co ma clovek urobit aby bolo najlepsie a hlavne teda detom.dakujem

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
amelie2017
11. sep 2022

Ako casto ho deti maju navstevovat? Su zverene tebe do starostlivosti alebo mate striedavku? Chapem ta, ze je to velmi otravne. Ako pises, nic si nemozete naplanovat plus aj tie deti..dost ze prezili vas rozchod a este aj teraz stale nejake zmeny. Aj v ramci navstev by mali tu pravidelnost mat. Ale kedze ex vie ako na teba, tak manipujuje nadalej. Nechavas sa od neho zastrasit. Ja by som to ale na tvojom mieste este chvilu vydrzala a odkladala si vsetky spravy - aj tie o zmene navstev aj tie vyhrazne. A o 2-3 mesiace, ked zase zacne, tak by som mu kludne povedala, ze nech ma teda da na sud. Budes mat dostatok dokazov, ze ty si mu vzdy vyhovela, ale ze to tak jednoducho dalej nejde, lebo deti su z toho zmatene. Myslim, ze kazdy sudca pochopi, ze si mu nemarila stretavania. Ak sa matka, co ma deti v stsrostlivosti dokaze zariadit, aby aj chodila do prace aj sa starala o deti, mal by si ajnon vediet zariadit tych par dni v mesiaci

syslik81
11. sep 2022

ak to mate sudm stanovene tak ma dodrziavat to a pokial mu to nevyhovuje jeho problem .. ty nic nemen ,.. a pokial sa bude vyhrazat tak nech sa obrati na sud-tz si samozrejme uchovaj vsetky spravy a vyhrazky ...

luccija
11. sep 2022

Ked menil pracu a robi cez vikendy asi musi mat nejaky rozpis, takze nech Ti da rozpis...a ziadne take, ze ich vrati skor...ved ty nemusis sediet doma a cakat.Ci deti su uz velke a vedia byt same doma?
Najhorsie to je pre deti nevedia ci idu, nejdu...

luccija
11. sep 2022

@syslik81 menil pracu...mozno predtym nerobil na smeny, ked sud rozhodol
.. a pod...dopredu by som chcela vediet kedy ma volno a podla toho sa zariadit.Iste moze niekto v praci vypadnut, PN, ale nie si robit z toho holubnik.

autor
11. sep 2022

Deti su zverene mne,on ma rozsireny styk jedem tyzden vikend druhy tyzden ma od stredy vecera do piatka rana.on si ziadal striedavku deti boli na sude nechceli striedavku .predtym robil rozne cez tyzden robil takeho zastupovaca ale sluboval ze si vie zariadit tak aby sa o deti riadne staral.teraz pracuje cez vikendy.niekedy sobota nedela niekedy od stredy do nedele pracujr na zivnost.

autor
11. sep 2022

@luccija vedia byt same ,ked si vezmu kluce tak si aj odomknu a pockaju.ale uz sa stalo ze kluce nemali a my sme boli 25km od domu a zavolali mi ze su doma.

liljana
11. sep 2022

Odkladaj si vasu komunikaciu vzdy, ked ti nieco zmeni a potom to ukazes bud jemu, alebo na sude, ze sa s nim neda takto fungovat. Potrebujete dohodu zo sudu, ze ty mas deti vtedy, on vtedy a dovidenia. Ziadne pravidelne zmeny a prehadzovanie terminov.

luccija
11. sep 2022

No tak rozpis a riadte sa podla toho...nebudete vsetci na ihlach kvoli jeho praci.Co by robil, keby si aj ty robila na smeny?kde by boli deti?

autor
11. sep 2022

@liljana mame riadne rozhodnutie sudom na hodinu presne kedy ma prist pre nich a kedy ich ma vratit.problem je ze v tom case robi a chce ich nahradny den.teda nemoze ich mat od piatka do nedele taknich chce od pondelka do stredy

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
cacianka
11. sep 2022

@elizabet173 s týmto súhlasím úplne, mesačný rozpis 👍
Požiadaj ho písomne, doporučene aby ti predložil rozpis pracovných smien mesiac vopred, (to musí zamestnávateľ urobiť aj na 2-3 vopred, muž robí tak viem), že sa vynasnazis upraviť stretnutia s deťmi tak aby to vyhovovalo hlavne im s prihliadnutím na jeho rozpis. Že si ochotná styk meniť nad rámec súdneho rozhodnutia, vyjsť mu v ústrety pre dobro deti, ale si vyprosujes jeho útoky a obviňovania.
Ty budeš krytá listom a ochotou, neustupuj mu vo vsetkom, veď tie deti sú vykoľajené a neviete kde je sever všetci 3, len kvôli jeho debilite. Lebo slušný rozumný človek by sa snažil dohodnúť a komunikoval by aby čo najlepšie riešili v prospech detí .
A po čase ho kľudne odkaz že nech to na súd poda, alebo ho predbehni ty a požiadaj o zníženie termínov. Dúfam že nás vedený kalendár,kde zapisujes všetky jeho termíny a debilné zmeny stretnuti

moonlight1210
11. sep 2022

Ked sa zacne vyhrazat sudom, tak mu v pokoji odpis, ze vasu komunikaciu mas ulozenu a vies dolozit, ze si mu vychadzala v ustrety. Aj ze menil terminy, ako potreboval on, aj v tom si mu vysla v ustrety, a aj tak ich nakoniec nevyuzil a nedodrzal a neprisiel.
A zaroven ze mas aj jeho spravy a vyhrazky sudom, ak nebude vzdy po jeho.
Takze ak chce, nech to da na sud. Urobia si o jeho otcovskej snahe, jeho ohladu na deti, jeho sluboch, ako im on prisposobi svoju pracu, aby ich mohol vychovavat a jeho pristupu k tomu vsetkemu svoju mienku sami.

Ked si ty na svoj termin urobis program (a neboj sa ho urobit, naplanovat) a on zas bude ziadat zmenu, odpis, ze inokedy by to nebol problem zmenit, ale tentoraz so zmenou nesuhlasis, lebo tu nebudete a navrhni zamenu za iny dalsi termin. Vzdy mu davaj dalsie moznosti, aj ked sa bude trucovito dozadovat iba toho jedneho konkretneho terminu.
Ak raz to budes musiet dokladovat, budes mat cim podlozit svoju ochotu.
Svojho programu sa ale nevzdavaj.

Zasadne komunikuj pisomne (telefon mu proste nedvihni - napis, ze prave nemozes, tak nech ti napise, o co ide. Resp. si hovor nahraj. Rovno mu povedz, ze v ramci poznamok o zmenach terminov si to nahravas, lebo nemas po ruke pero a papier.).
Komunikuj kludne, vecne. Akekolvek pisomne utoky ignoruj. A slovne utoky odsuvaj do autu tym, ze mu opakovane povies napr.: Teraz sa rozpravame o zmene terminu, toto s tebou nebudem riesit. A kludne mu to zopakuj ako pokazeny gramafon aj desakrat, ak neprestane: toto s tebou teraz nebudem riesit. Nereaguj na nic, aj keby to bolo stokrat urazlive a bolave. Ak neprestane, povedz: Dobre, nepocuvas ma. Teraz polozim. Napis mi, az budes chciet riesit terminy stretnuti. Proste ho tlac svojou slusnostou, a tym, ze jeho utoky “prepocujes”, k muru.).

mogaa
11. sep 2022

ale kde je problém ak chce deti v iný termín a oni nemajú iný program? najlepšie je komunikovať, teda ak deti nemajú iný program nevidím v tom problém....sama píšeš že deti sú už veľké a dokážu byť doma aj sami, takže pravdepodobne sami vedia či k otcovi vtedy chcú alebo nechcú ísť....najlepšie je naozaj sa dohodnúť, ak deti nemajú v stredu krúžok a chce ich v stredu miesto štvrtka - nevidím v tom problém....ak majú krúžok, poviem ok, ale majú krúžok a potom sa treba s nimi naučiť....ono ak začneš hľadať problémy ty, ver tomu že ich začne hladať aj ex a deťom to urobíte len horšie....

autor
11. sep 2022

@mogaa ide o to ze napriklad tento vikend mali byt u neho od piatka od 18 do nedele do 18 u neho.uz skor mi hovorili deti ze pojdu babke lebo on robi.ona ma hody dobre v poriadku.ja som naplanovala ze budeme prerabat (kupili sme starsi rodiny dom prerabame jemu ostala novostavba kde sme predtym byvalj)jendo dieta malo od pol7v piatok vecer povinne stretnutie zo skoly z piatka bola sobota rano.na strernutie som jasna vec musela ist ja .jedno dieta ostalo doma lebo sa necitilo dobre aby nenakazilo druhych a aby sa nezhorsil zdravotny stav a mohlo ist v pondelok do skoly.jasne co clovek porobi ked ma dieta doma ?nic musim varit starat sa.musela som byt na strernuti do pol9 a majster isiel hladny domov.
uz mi pisal ze v piatok ide o 4rano z domu a chce ich mat o den skor to je utorok a v stvrtok ich vrati.mal ich mat do piatku rana a mne maju prist az po skole.stvrtok je sviatok mam tam zase zajednaneho majstra do vecera a zase mi donesie vo stvrtok deti,nezaujem ze tam nieco mam.a tak to to je dokola.v maji som mala skusky posledny vikend mali byt u neho cely vikend naplanovala som si ze sa budem ucit.jasne on deti mat nemoze a ostali doma.a potom uc sa ked musis doobeda varit,upratovat behat okolo deti,zakazdym ked som vytiahla ucenie uz nieco potreboval bud jeden alebo druhy. No ked je to prilis casto tak to velmi obmedzuje

autor
11. sep 2022

@moonlight1210 ja snim komunikujem cez mesenger volat snim odmietam uz len preto aby som to mala podlozene

mogaa
11. sep 2022

ale veď ty máš ústa, čo si mu teda nepovedala že ten piatok ti nevyhovuje lebo v sobotu máš majstra a musíš variť? ono všetko je to o komunikácii, ty nemusíš súhlasiť so všetkým čo on navrhne....termíny stanovené máte, ak chce deti v iný termín, treba sa dohodnúť aby iný termín vyhovoval obom....normálne mu povedz že súhlasíš s iným termínom ale treba sa dohodnúť tak aby iný termín vyhovoval aj tebe....to že si otec nevezme dieťa kedy má určený styk je bežné, potom starostlivosť ostáva na matke - s tým nič neurobíš....ak by mal deti zverené on, tak čierny Peter by ostal jemu....ale na náhradnom termíne sa treba dohodnúť aby s tým súhlasili obe strany...čiže ak ti iný termín nevyhovoval, mala si mu to povedať....je to len o dohode (dohoda je, ak s riešením súhlasia obe strany)

mogaa
11. sep 2022

Čierny Peter ostáva vždy tomu kto má deti zverené do starostlivosti....ak druhý rodič nepríde, starostlivosť ostáva na tom, kto má deti zverené....tak to proste ale je....teda ty si na dni kedy má mať deti on program urobiť môžeš, ale treba rátať že on si pre deti nepríde.....toto je uplne bežné u rozvedených rodičov, otec má mať dieťa cez víkend a nepríde si preň...tvoj má aspom záujem o náhradný termín aby bol s deťmi....na druhej strane ak by bola striedavka ako žiadal,deti by si zobrať musel a musel by sa vedieť zariadiť ako by vedel.....

elizabet173
11. sep 2022

žiadaj ten rozpis na mesiac a žiadne náhradné termíny by som mu nedávala, ak to nedodrží

autor
11. sep 2022

@mogaa ale ved on je v praci a a nezaujima ho ci ja mozem alebo nie.uz nie raz tak bolo ze to zmenil a ja som musela zmenit plany lebo deti ostali doma.a povie si nahradny termin kedy moze a chce deti a my vsetci naokolo teraz sup sup prisposobit sa lebo sa snimi chce stretat a ja mu branim

autor
11. sep 2022

@mogaa tak to bolo povedane aj pri rozsirenom styku ze mna nema zaujimat skym deti necha ked je v praci.v podstate to je to iste ako striedavka len nieje to presne na pol.ved aj ja pracujem a tiez ich strazi moj terajsi partner

arasidka123
11. sep 2022

Presne viem ako ti je...my máme súdom určené prvý víkend v mesiace, prázdniny podľa parného neparneho roka a leto na polovicu,ale tiež veľakrát sa stalo, že aj v deň odchodu neviem či ich vôbec vezme...potom ešte lebo čo stresujem...prípadne neviem kedy ich donesie a ak donesie, tak ako napríklad teraz, len zrazu deti vo dverách a jeho nikde lebo sa chudáčik ponáhľal do roboty a jeho bratovi spalo decko v aute...veľakrát sa snažil vymeniť termín lebo jemu to nepasuje,ale nepovolila som práve pre to, že som vedela, že by to začal zneužívať...takže už sa stalo, že ich nemal aj tri mesiace po sebe,lebo nemal doma matku, ktorá by s deťmi bola, prípadne ich nemohol zavesiť na nos ani bratovi...pretože tak funguje,že s nimi ani poriadne nie je...

janette2021
11. sep 2022

Môj je presne taký istý... Narcisticky manipulátor, presvedčený, že má právo na čokoľvek on si zmyslí, a všetci sa mu musíme prispôsobiť. Keď tak neurobíme, spustí kopu výčitiek.
Cakame na rozsudok, ja žiadam deti do vyhradnej starostlivosti. Trvám na presne stanovených hodinách, kedy bude mať deti on, z dovodu, že zatiaľ si robí čo chce a žiadnu dohodu nedodrzi. No ako tu čítam rôzne príbehy, tak prestávam veriť, že sa tým niečo zmení.

autor
12. sep 2022

@janette2021 ja som uz na sude tvrdila ze nic nedodrzuje ,stale vsetko prehadzuje,posuva meni.nic sa nezmenilo lebo on zaujem ma, on deti chce ,len sa musi prisposobit praci a je ked sa neprisposobim uz som ta ktora mu neda deti.

autor
12. sep 2022

@arasidka123 no to sa aj nam stalo ze deti pred dverami pozeram co vam chyba co ste si dosli zobrat ze nic my uz ideme domov.

nanina7
23. júl 2025

Stará diskusia, ale ani náhodou by som toto nedovolila. Žiť podľa hoväda.