icon

Striedavá starostlivosť

6. mar 2023

Ahojte. Tie čo máte s ex dieťa v striedavej starostlivosti. Čo na túto variantu hovoríte? Vyhovuje to vám aj deťom? Vidíte že druhý rodič má úprimný záujem a všetko funguje? Odporúčate striedavku alebo nie?
Prosím vyjadrujte sa tie ktoré to aj reálne zažívate nie tie ktoré si myslíte že máte na to dobrý názor. Zaujíma ma realita... Nie polemizovanie

Strana
z2
horty99
12. mar 2023

Mám dieťa od necelých 3 rokov v striedavke . Či je to dobré ? Určite nie - naše dieťa by chcelo aby sme boli spolu - to však možné nie je. SS bola to však jediná možná ( právne hladisko , vôľa dieťaťa a i ) Na MK však všetky matky čo majú dieťa v SS je im daná nálepka - TYRANKA ! Skús si ty každý týžden meniť prostredie a rôzne iné nálepky. SS nie je pre rodičov ktorý sú majetnícky - t.j potrebuju mať dieťa len pre seba , ktorý potrebujú mať 1000% dieťa pod kontrolou ako takého psíka a ktoré nevedia matematiku t.j že dieťa sa premiestnuje 4 x v mesiaci pri striedavke aj pri osobke jedného z rodičov. Nebola som so SS nadšená - znalecký posudok vo veku dieťaťa 5 rokov však povedal jednoznačne - dieťa trvá na SS , ma rovnakú citovú vazbu na oboch rodičov a i. Trošku som to prehodnotila. A teraz ? Moje dieťa pozná otca , trávi s ním dostatok času - ja mam dostatok času na seba , nepočúvam to čo moje kamošky čo su rozvedené a majú osobku - nemám čas , nemôžem nikam isť - lebo nemam peniaze . Na výživné sa nespolieham , ked mám dieťa venujem sa mu a neodkladám ho po babkách , tetách a i - a ked dieťa nemám venujem sa zarábaniu penazi a svojmu životu. Takže ak dospejú matky / otcovia ktorý dieťa potrebujú mať len pre seba , možno aj názor na SS sa zmení. Zatiaľ je to tak ako to je

Strana
z2