icon

Striedavá starostlivosť a odovzdávanie dieťaťa

27. aug 2023

Mile maminky/ rodicia. So stiahnutym hrdlom a v koncoch si k vam idem po radu. Nie som si ista, ale aspon kedysi, ze vraj bolo mozne predavanie dietata medzi rodicmi ,,tretou,, osobou cez upsvar. Velmi v skratke, rozvod je este velmi cerstvy, aj emocie. Muz mi nevie odpustit ze som sa chcela rozviest (uplne irelevantne nateraz), ale ma to buhuzial na nasledok, ze to dopada na nase dieta. (striedavku zvlada na okolnosti rozvodu velmi dobre, len to predavanie naplnenen ,, nevyslovenymi emociami, ktore potom vyprchaju su velmi na nic). Potrebujeme cas, ,,vidiet sa co najmenej,, dat tomu cas.
Mate niekto s skusenosti, ci je realne takato moznost?
Velmi vdacna budem za kazdu radu a skusenost. (Mozno aj za osobny nazor ako ste vy zvladali toto predavanie)

Strana
z2
ibrunova
30. aug 2023

Autorka, čo konkrétne sa deje? On ti niečo vykrikuje, či ako?

nellye9
31. aug 2023

@ibrunova to je striedavá starostlivost, predpokladá sa, že dieta ma veci u každého rodica a nie ze tam chodí s cestovnou taskou ako na dovolenku

pink_lady
31. aug 2023

@foxyfox tento bol dobry🙂 že domovník pozna ludi 🙂 sú možno domy kde ano ale co som za zivot byvala v niekolkych bytovkách tak vacsinou veruze nie, niekedy to bývá aj uppne cudzi clovek co byva inde. Ani cudzie babky sa nerozplyvaju z dětí, skor im lezu na nervy.

Autorka mna zaujalo že mu posielas fotky - aj on ti posiela??? A neviem v akej bytovke byvate si s 12 či s 120 bytmi ale ak v mensej pusti maleho sameho dole, věci pri striedavke by nemal mat moc, aby neuniesol - budeš pozerat z okna. Ale za mna hlupost co si urobila s tým bytom - este mi povedz že si byvala v takej vzdálenosti že Keby sa neprestahujes, tak striedavku by vám nedali 🙃

sense
31. aug 2023

@ibrunova nie nechodí prečo by malo. Moja si berie k otcovi len ak chce nejakú extra hračku príp kolobežku alebo korcule ale žiadne prevlakanie veci ci cestovná taška. A rovnako od neho ide do školy len so školskou taškou. Minule keď niesla domov notebook tak ju počkal pri skole a doviezol domov. A keď jej je nejaké oblečenie malé (škoda vyhodiť, posúvam ďalej) tak to nachysta pri dvere a keď ju doveziem mi to ona poda.

Ma u neho izbu, hračky, oblečenie, papuče, všetko.
Sharujeme maximálne drahšie a väčšie veci, bicykel, lyže a pod
A to nemáme ani striedavku

ibrunova
31. aug 2023

@sense lebo keď si predstavím len školské veci na celý týždeň. .. My sme takto roky vídali suseda, ako každú nedeľu o 17 sa presúval o bytovku ďalej k ocovi a nazad, ale on si asi veci nosil so sebou, lebo chodil s kufrom.

sense
31. aug 2023

@ibrunova napr moja majú všetky veci v škole. Do školy v taške nosí akurát tie veci z ktorých mali úlohu alebo materiály ked sa mali niečo učiť, peračník tam nosí a desiatu. Takisto keď ma viac materiálov na učenie alebo projekt nemám problém to od fotiť a poslať ex. A čo má na domácu úlohu, dávajú teraz všetko online takže rovnako ako sa prihlásim ja, prihlási sa aj ex, a cez svoj študentský mail aj dcéra. Úprimne? Toto by som nechcela. Keby jej ex blb radšej by som tie veci kúpila dvojmo. Nechcela by som aby moje dieťa muselo nosiť ešte aj kefku so sebou.

My napr bývame 7km od seba, dcéra má kľúče od nás oboch takže nie je problém kedykoľvek skočiť po veci ak by aj niečo zabudla. Samozrejme nelozim ex po byte ja ani on, ale dovezieme dieťa to vybehne otvorí si a vezme si čo potrebuje.

elly11
31. aug 2023

Keďže ma 6 rokov, chodi do MŠ alebo zs. Nie?
My si prevažne vymieňame dieťa v MŠ. Čiže veľakrát bežne sa nevidíme spolu. Nedá sa to tak?

Strana
z2