icon

Striedavá starostlivosť po rozvode. Aké sú moje šance?

31mato923
13. apr 2025

Ahojte.Som milujúci ocino.Mam 3 deti.Dcera 9,syn 7 a dcéra 3 roky.Cely život počas manželstva chodím len do práce a zbytok času venujem deťom.Ideme sa rozvádzať,pretože manželka si našla iného.Posledne víkendy s ním trávi čas a ja som doma s deťmi.Viem sa o nich postarať vo všetkom,dokonca 9 z 10 návštev u lekára som tam s deťmi iba ja.Chcem sa spýtať,myslíte ,že mám šancu na striedavu starostlivosť ?Aj u tej najmenšej 3 ročnej?Žijem už len pre deti a nechcem sa ich vzdať za žiadnych okolností.Keby bolo na mne tak si ich zoberiem do opatery na stalo.Ale viem,že majú radi aj svoju maminu.

leo2019
15. apr 2025

@kasssiopea Nie nič si nenapísala. Od kial ty rozhodujes kde je domov deti? Skus mi to vysvetliť.

leo2019
15. apr 2025

@julish hmm tak toto je najväčšia blbosť akú som počul :D

kasssiopea
15. apr 2025

@leo2019
.. su u mamy alebo otca. A nie, nie je to mytus. Ved si to vyskusaj. Zbal si batoztek kazdu nedelu so vsetkym potrebnym. A 64x ked zistis, ze si si nieco zabudol v tej druhej domacnosti, pochopis.. moje deti miluju svojho otca. Mrzi ich, ze nie sme spolu aj po tolkych rokoch. Ale az ked sme si obaja rodicia zvedomili, ze naozaj nie su stastni takto a potrebuju mat niekde tu bazu, ten pristav, kam da vzdy po case s druhym rodicom vratit..az vtedy sme nas rozvod skutocne zvladli.

kasssiopea
15. apr 2025

@leo2019 Sme s mojim byvalym manzelom od seba 7rokov. Skusili sme xy modelov striedavej starostlivosti, lebo stastie deti bolo nastastie nasou prioritou. A s cistym svedomim vyhlasujem, ze striedava starostlivost je zlocin pachany na detoch.

leo2019
15. apr 2025

@kasssiopea no vidíš a teraz ti poviem ako to reálne je a ze vytváras klamstvo. Piatok syn príde v tom čo ma na sebe a všetko má DOMA...v piatok na týždeň odíde a ma všetko DOMA u mamky. Práve osobná mamky mu robí batoztek a chod tam k otcovi...ku mne ani ku mame si nič neberie a nič si nezabúda. Vidíš a takéto mamky vytvárajú úplne hlúposti a klamstvá...

leo2019
15. apr 2025

@kasssiopea píšeš hlúposti a klamstvá. Ak by ste sa snazili SS by deti potešila.

kasssiopea
15. apr 2025

@leo2019 Klamstvo - vyjadrenie nepravdy znamená tvrdiť niečo, o čom vieme, že nie je pravda, alebo neexistuje racionálny dôvod veriť, že to pravda skutočne je.

kasssiopea
15. apr 2025

@leo2019 ja aj moj manzel sme sa velmi, velmi snazili. A nase deti neboli v rezime striedavej starostlivosti (skratka SS sa na tento ucel naozaj nepouziva) vobec stastne. A vyprosujem si, aby si ma obvinoval z niecoho tak prizemneho ako je vedome klamstvo. Snazim sa tu poradit a Teba neurazam, tak si to laskavo odpusti.

kasssiopea
15. apr 2025

@leo2019 mas velmi maleho syna. Pochopis neskor, ked bude mat 10, 14 rokov.. 😉

leo2019
15. apr 2025

@kasssiopea áno presne som to tak myslel...vytvaras tvrdenia ktoré niesu založené na pravde = klamstvo

leo2019
15. apr 2025

@kasssiopea nemala si deti v SS ale tvrdíš veci ktoré nemôžeš ako napríklad ze stroedava starostlivosť je citujem ,, zločin páchany na deťoch " takúto vec môže vypustiť len klamár a fabulator...

leo2019
15. apr 2025

@kasssiopea sama si sa usvedcila a SS je bežná skaratka pre Striedavu Starostlivosť.

leo2019
15. apr 2025

@kasssiopea už to dnes chápem a som rad ze ma tu možnosť...do budúcna som mu nedal možnosť si myslieť ze ho nemám rád a ze maminu nemôže obviniť ze nemohol byť somnou keď chcel...

kasssiopea
15. apr 2025

@leo2019 namyslim, ze si schopny chapat pisanemu textu ale OK, skusim este raz. Mali sme striedavu starostlivost v roznych podobach 4 roky.. zial az po takomto case sme zistili, ze je to pre NASE deti maximalne nevhodne a nevyhovujuce.

kasssiopea
15. apr 2025

@leo2019 a nie, moje deti si nemyslia, ze ich otec ich nema rad. Mame to totiz vsetci v sebe zrovnane. Vratane otca 😉

leo2019
15. apr 2025

@kasssiopea citujem tvoj príspevok: ,,ja aj moj manzel sme sa velmi, velmi snazili. A nase deti neboli v rezime striedavej starostlivosti" takže skôr nevieš písať alebo sa vyjadriť. Ak ste mali rôzne druhy tak aké a ako prebiehala? Bola si s tým stotoznena?

kasssiopea
15. apr 2025

@leo2019 treba docitat vetu do konca. Prehliadol si to zadadne a sice, ze nase deti neboli v rezime striedavej starostlivosti vobec stastne. Viem pisat, viem sa vyjadrit, okrem ineho som na vysokej skole studovala slovensky jazyk.

leo2019
15. apr 2025

@kasssiopea a ďalšia vec tvrdiť, že 4 roky ste striedali možné striedave starostlivosti a dospela si po 4 rokoch ze je to zločin proti deťom je absurdné...to znamená ze si vymýšľaš. Čiže 4 roky ti trvalo ako matke aby si došla k záveru ze je to zločin :D . Ale oddelit dieťa od otca ti prišlo normálne ..tak toto už je silná káva :D

leo2019
15. apr 2025

@kasssiopea som rad ze mam oponenta vysokoškolský vzdelaného...ja mam tiez vysokú školu... 2 stupeň. Dúfam že vám to bude stačiť na diskusiu.

kasssiopea
15. apr 2025

@leo2019 prepac, ale niekomu tak zadubenemu, ze nevie prijat iny nazor a inu skusenost, kto si ma dokonca dovoluje obvinit z klamstva hoc ma vobec nepozna..niekomu takemu nemienim zo svojho zivota objasnovat vobec nic. Ked si tak genialny, ze si doteraz neprisiel na to, ze ucit sa na chybach inych je jednoduchsie, to potom tazko..

kasssiopea
15. apr 2025

@leo2019 niekedy ani 16ty stupen VŠ nestaci na to, aby bol clovek empaticky a videl si dalej od svojho nosa. A nie, ja som otca od deti neodelila. Prave naopak, su spolu vzdy, ked chcu deti alebo otec, bez ohladu na vsetko. Bez ohladu na to, s kym boli posledne Vianoce alebo ci je vikend alebo streda. Aj ked "doma" su tu, so mnou. Lebo nase deti nie su tamagotchi. Riadime sa podla toho, ake mame potreby a pocity, nie podla cisel a pismen vytlacenych v kalendari.

julish
15. apr 2025

@leo2019 ano? Aj vysvetlis ci budes len dalej tliachat a urazat? Asi si si toho dost nenastudoval, nevadi, nikdy nie je neskoro

leo2019
15. apr 2025

@kasssiopea len zadubeny človek môže povedať to ze SS je zločin pachany na deťoch. Videla si niekde žeby som ja napísal že OS je zločin páchany na deťoch a otcoch? Aby som ja dehonestoval takýto vzťah po rozvode? Takýmto štýlom že ZLOČIN??? Nabudúce keď chceš takúto absurditu vypustiť do éteru tak najprv zájdite na svoju ALMA MATER ci vám právom dali titul. Pretože na VŠ sa učí aj k morálnym hodnotám!!! Ďakujem

leo2019
15. apr 2025

@kasssiopea takže môžu byť koľko chcú a kedykoľvek s otcom ale striedava nie...takže je to o tvojom egu aby si bola nejakým vlastníkom respektíve tým co ma kontrolu nad deťmi...takže je to jasné...

leo2019
15. apr 2025

@julish zatiaľ si tliachala len ty...ale máš pravdu nikdy nieje neskoro. Ak chceš dám ti nejaké odporúčania...ale je to náročné to do predu upozorňujem tam za karty a ani účty k profilom známky nedostaneš.

kasssiopea
15. apr 2025

@leo2019 moje ego je absolutne v poriadku - respektuje potreby vsetkych zucastnenych. Co Tvoje, ktore potrebuje mat "SS" a pouzivas slova ako "vlastnik" a kontrola nad detmi..?

kasssiopea
15. apr 2025

@leo2019 "...najprv zájdite na svoju ALMA MATER ci vám právom dali titul. Pretože na VŠ sa učí aj k morálnym hodnotám!!!" Toto vazne..?? 🙈
Moj moralny kompas funguje ako svajciarske hodinky. A asi aj siesty zmysel, ktory teraz dakuje bohu/vesmiru/univerzu, ze nie si otec mojich deti.

leo2019
15. apr 2025

@kasssiopea áno? Deti sa narodili obom rodičom...obaja rodicia su rovnako dôležitý a majú právo na rovnaký a rovnocenný ( keďže si VŠ rovnocenný význam slova poznáš) vzťah. Matka má viesť deti k otcovi a otec k matke...Ak to tak není niekto zlyhal. Ci si myslíš ze deti si vybrali práve len teba viac a tvoj "DOMOV" tam niečo zlyhalo bud ty alebo otec...Dieta si nikdy nebude vyberať medzi rodicmi vždy bude chcieť byť rovnako. Viem to sam na mojom synovi. A to som mu povedal ze ak bude chcieť byť s mamkou viac ze budem rád že stále ho rovnako budem ľúbiť. Ze je to to na ňom...no nechcel. Matka nič zlé neurobila obaja sme mu dávali plnú lásku. Takže nie niesom egoista nepretlacam si SS len tak, proste syna milujem a ak je šťastný ze tak môže byť...tak proste to tak bude...

leo2019
15. apr 2025

@kasssiopea zle to berieš, nepoznáš ma...ak by si bola žena hodná byť matkou mojich detí ...ver ze máme šťastnú rodinku a dnes neresis MK... ale tvoj univers ta už asi sklamal .

janka27101988
15. apr 2025

@kasssiopea ani s ním nestrácajte čas, on to nepochopí vôbec. On nečíta aby pochopil, len aby odpovedal. A aby sa ochránil. Ako sa môže niekto normalny spýtať dieťaťa v predškolskom veku či chce byt s mamou alebo s tatom 😡 chúdence deti