Striedavá starostlivosť po rozvode. Aké sú moje šance?
Ahojte.Som milujúci ocino.Mam 3 deti.Dcera 9,syn 7 a dcéra 3 roky.Cely život počas manželstva chodím len do práce a zbytok času venujem deťom.Ideme sa rozvádzať,pretože manželka si našla iného.Posledne víkendy s ním trávi čas a ja som doma s deťmi.Viem sa o nich postarať vo všetkom,dokonca 9 z 10 návštev u lekára som tam s deťmi iba ja.Chcem sa spýtať,myslíte ,že mám šancu na striedavu starostlivosť ?Aj u tej najmenšej 3 ročnej?Žijem už len pre deti a nechcem sa ich vzdať za žiadnych okolností.Keby bolo na mne tak si ich zoberiem do opatery na stalo.Ale viem,že majú radi aj svoju maminu.
Tvoja situacia moze byt aj horsia, ak je nepomer vasich platov, mozes dostat aj vyzivne nakolko striedava sa automaticky nerovna ziadne vyzivne
@31mato923 ak ti ide o deti a nie o neplatenie výživného, ak vieš skĺbiť prácu a deti, tak jej navrhni, že jej budeš aj výživné platiť, samozrejme nie v takej časti ako by si platil keby deti mala v starostlivosti len ona.
Držím prsty, je veľa otcov, ktorí sa aj naozaj dokážu postarať, nie len trucovito dupať a robiť zle. 🍀
Toto by chcelo poradu s právnikom
Nech sa o ňu stará nový frajer,za ktorého má vymenila.Byt je na hypo,som rozmýšľal že navýšiť hypo a vyplatiť ju ale ešte neviem,či mi súd dá striedavku.Ide mi iba o deti,nič iné neriešim.Aj keď som totálne na dne a viem,že potrebujem už odbornú pomoc nechcem ju vyhľadať,pretože vytiahne má súde ze som liečený a ešte mi to uškodí...Len a len na deti pozerám
@31mato923 vsak ale cena bytu je minus hypoteka a to co sa vyplatilo pocas manzelstva deleno dvoma, auto ma zostatkovu cenu - za kolko ste ho kupili terazurcite nestoji to co stalo pred rokom/dvomi. To co mate, co ste nadobudli ide vsetko minus dlhy a deleno dvomi
Mas sancu a velmi velku, anajprv sa vude rieist len rozvod a zverenie deti a nie majetok to mas cas do troch rokov od rozvodu postupne pomaly
@31mato923 tak predáte a kúpiš si jednoizbový byt.
@prasiatko30 no teraz neviem,či sa to takto počíta...Ja som v tom,že cena bytu- hypo a čo zostane deleno dvoma
@kavasmliekom hej,a kde budem mať 3 deti keby len na víkend prídu?na madracoch po zemi vedľa seba ?není to také jednoduche
@31mato923 sorry musel by byt privolany pravdepodobne sudny odhadca a ten by stanovil cenu
@31mato923 A ako dlho je s tým frajerom? Takže ona deti za nim nebráva, nezoznamuje ich? A ty si myslíš, že frajer bude mať záujem o to byť s ňou, keď bude mať práve deti ona na starosti? Podľa mňa ona ešte dopadne veľmi zle. Nebude mať ani manžela, ani frajera, jediné čo bude mať bude naštrbený vzťah s deťmi (najmä s tými staršími)
@ysseba sme spolu cca 14 rokov.s ním je v kontakte cez pokec 2 mesiace z toho sa mesiac intenzívne stretávajú.ano viem,riadne naivná a hlupucka keď je ochotná vymeniť zázemie a rodinu za pár týždňový vzťah.Ale keď ma motýliky v brušku a stále má klame tak moc není o čom.Je ako 15 ročne naivné decko.
@31mato923 no, pozri.. žiadna kaša sa neje horúca.. ukľudni sa, mysli prakticky. To, že sa idete rozvádzať, je už zrejme z tvojej strany isté, no to je tiež záležitosť, ktorá sa nestane zo dňa na deň, a v závislosti o to, kde žijete a od vyťaženosti súdov vo vašom okrese to môže trvať ešte pekne dlho, kým vás rozvedú a určia starostlivosť o deti. Striedavá starostlivosť v tvojom prípade podľa mňa je vysoko pravdepodobná, ty zatiaľ zatni zuby a manželku nechaj tak, nech sa teda s tým frajerom stretáva, hrá ti to do kariet. Majetkové vysporiadanie sa nerieši pri rozvode manželstva, na to je potrebná buď dohoda medzi vami dvoma o vyporiadaní BSM alebo na návrh jedného z manželov do troch rokov od rozvodu. To je hodne času, za ktorý sa veci môžu ešte pomeniť.
Vyrieš najprv rozvod a striedavú, potom vyriešite majetok. Kľud. Treba zachovať chladnú hlavu, viem, že je to teraz ťažké, ale snaž sa. Hystéria nič dobré neprinesie.
@tairyx vieš,ale mať kľudný hlavu je ťažké.Najhorsie je,že ju stále milujem ale zároveň nenávidím kvôli tomu,aká je.Neviem pochopiť veľa veci a všetko som obetoval kvôli rodine a takto dopadnem...Viem,že kaša sa za horúca neje,ale keď už viem,že sa na tom nič nezmení,chcem aby bola z bytu preč pretože ju tu každý deň vídat,pozerať sa ako sa oblieka a ide za svojím novým a ja neviem nič urobiť je hrozný pocit...Musím sa s tým nejak vysporiadať ....
@31mato923 verím, že je to veľmi ťažké, no ako píšeš nezostáva ti iné, ako sa s tým vysporiadať. Žiaľ aj takéto veci prináša so sebou život. Nie je to výnimočné, deje sa to často a všade, či už zo strany muža alebo ženy. Neobhajujem to, len to vidím reálne, že naozaj je to celkom častý fenomén. Preto plakať nad rozliatym mliekom je zbytočné, sústreď sa na deti, ona už vie, že sa s ňou chceš rozviesť? Čo na to povedala, ako si to ďalej predstavuje? Ja by som na tvojom mieste netrvala na striedavke, ak sa bude veľmi vzpierať. Myslíš si, že ten jej nový bude nadšený, keď bude mať v starostlivosti 3 malé deti? Toto ustane máloktorý chlap, teraz sú pobláznení ale keď sa stretnú s realitou, on z toho vycúva a ešte bude nakoniec tak, že ona pricupká s prosíkom aby ste sa dali naspäť dokopy. To tak býva.

@31mato923 áno, podla mna máš. Aspoň v ČR určite. Snad aj na Slovensku. Držím place.