icon

Striedavá starostlivosť pri malom dieťati: Aké sú šance?

16. okt 2024

Ahojte,ziadal niekto striedavku pri dost malom dietati (pod 4 roky),ak sa este otec dietata neodstahoval z domacnosti? Ma v plane odist,az ked sud urci striedavku. Su sance alebo na co sa prihliada?dakujem

Strana
z2
damian85
17. okt 2024

Nemusel by ti platiť nič , keďže aj ja mám 8 vs 6 v prospech mňa a neplatí. Každopádne SS je bezpodmienečne o výdavkoch / 2 , ak to tak nerobí / nebude robiť a nemá na to dôvod ( napr.platí plyn , elektriku , leasing na auto , ktoré využivate spoločne ) tak mu striedavku zrušia okamžite , pretože áno SS nie sú len práva ale aj povinnosti.

autor
17. okt 2024

@damian85 ved ja nechcem,aby bezpodmienecne platil mne,ja chcem,aby zistil,co dieta stoji a aby sa zacal podielat. Aj ja si myslim,ze SS ho vyjde viac,nez hodit nejake vyzivne a este mu dieta mam pripravit. Neplati nic ine,iba svoju cast uveru a svoj lizing na auto,svoju cast uveru a vydavkov na byvanie si platim za seba,ja auto mam uz coskoro splatene. Plus davam na setrenie dietatu a mne na zeleznu rezervu a na dochodok a este poistenie,kde mam zahrnutu aj nase dieta. No a ako som uz uviedla,strava dietatu,oblecenie,kruzky a skolka tiez ja-vsetko platim cez IB a tiez odkladam blocky/faktury. Ani sa nezaujima o odvoz do a zo skolky,takto pri SS to bude musiet riesit a zrazu zisti,ze aj dieta ma “zle rana”,svoje “nalady”,ze clovek obcas odchadza na poslednu chvilu do prace,lebo je to maly tvrdohlavec🙂 bolo by fajn,ak by uz odisiel a zacal sa aj v tomto starat,ze ono po skolke treba dat este papat,pohrat sa,okupat,ulozit,rano pripravit a vziat do skolky a potom utekat do prace atd. Nic z toho proste neriesi,aj ked ostava v domacnosti s nami….ale ja nechcem SS ak ma ostat s nami tvrdohlavo,lebo tym padom bude vsetko len a len na mne,hlavne financne. Preto sa pytam,ci niekto nieco take zazil. Vsade len pocuvam,ze sa jeden vzdy zbalil a odisiel a tak to zacali riesit…to je aj fer,ma on svoje dni a musi sa na 100% starat a mam ja. Ale nie tak,ze sa bude prizivovat a mysliet si,ze sud mu da SS len na jeho prislub,ze odide a on realne neodide potom

autor
17. okt 2024

@kristiii ved ja by som aj,ale chcem,aby odisiel a nech to cele naozaj zaziva a stara sa,ale on nechce odist,lebo si mysli,ze dostane SS,ostane aj v domacnosti a tym padom ho to nic nebude stat ako do teraz

kristiii
18. okt 2024

A radila si sa s koliznou? Lebo podľa mňa striedavá starostlivosť takýmto spôsobom ani neexistuje. (Ale to si len myslím).Že by mu to vysvetlila? Že o SS môže žiadať len ak budete mať dve domácnosti?

Strana
z2