icon

Súd o výživné a zrátanie výdavkov na dieťa

simuskaaa123
28. jan 2020

Ahojte, budúci týždeň ma čaká súd o malú. Mam si zrátať komplet všetky výdavky na bývanie, oblečenie, jedlo, malú proste všetko.. Keď mám len rodicak 245e tak môžem si zrátať náklady aj 400e a povedať, že míňam z úspor a ze som dostala peniaze na narodeniny, meniny a tak? A koľko je také ze môžem. Minút na oblečenie? A tak.. Lebo však nemôžem tam dat ze som si kúpila alpha mikinu alebo co :D ďakujem za rady

marienka41
14. aug 2020

@dancez Ano, vypisy z uctu bohate stacia. Ak to mas naozaj pravidelne, tak to sudkyna uvidi a nema dovod ta upodozrievat, ze si si to ucelovo na jeden mesiac tak zariadila. Presne tak, treba spocitat vsetky vydavky. Nie je pravda, ze rodicia sa na vydavkoch dietata maju podielat polovicou. Viac ma prispievat ten, kto viac zarobi a ten, ktory nema dieta v opatere. Lebo tu opateru a fyzicku starostlivost nikto nikdy nevycisli. Ex pracuje alebo je SZCO? Teda ma tie prijmy oficialne?

simuskaaa123
autor
14. aug 2020

@marienka41 no ja som na súde povedala, ale mam výdavky na malú a sudkyňa vyratala polovicu.. Ja som uviedla y dávky v hodnote cca 350e mesačne (kedze som vtedy neprispeovala mame lebo som nemala z čoho keďže neplatil nič) tak výdavky na domácnosť mi zamietla.. A z tých 350e povedala, že výživné 110-180€ a kolizna že 170e a tak mi schválili.. Čiže ich netrápi, že moja rd je 295e a on uviedol 867e aj keď mne vždy tvrdil, že ma vyše tisíc eur plat...

marienka41
14. aug 2020

@simuskaaa123 To potom asi naozaj zalezi na sudcovi. Logicky mi vsak pride, ze ak je matka na RD a otec zamestnany, tak sa predsa nema ako podielat polovicou vydavkou, ked ma podstatne nizsi prijem. Mne tiez sice prisudila polovicu vydavkou, ale aspon brala do uvahy vsetko. Tiez by som to z RD neutiahla, pomaha mi financne partner. Lenze jeho povinnost to nie je a sudkyna to brala do uvahy.

nikaeli
14. aug 2020

@simuskaaa123 aby som ta ukludnila.. dnes som to pisala aj v inej teme.. moja dcera ma 13 a uz 6 rokov dostava vyzivne 40eur.. on pracuje, ma byt, ma auto.. ziadne ine extra vydavky naviac na dceru nema.. sem tam jej kupi tricko, ci mikinu.. niekedy ju braval aspon do kina, na kupko, teraz nic.. za cely ten cas ani jedna dovolenka.. proste nic.. vsetko hradim ja (cez oblecenie, stravu, drogeriu, skolu, poistenie, mobil,... teraz sme jej s partnerom kupili kupili novy nabytok do izby, otec prispel sumou 50e).. ja som doma na rodicaku s drobcom..

simuskaaa123
autor
14. aug 2020

@nikaeli nejde o peniaze. Chcela som dieťa, rátala som s tým ze ho uzivim.. Nečakala som ze skončím ako slobodná mama a takisto že mi dieťa bude vycitane... Moja ma 10 mesiacov a naposledy ho videla v apríli takže tak

nikaeli
14. aug 2020

@simuskaaa123 keď neide o peniaze, čo riešiš? tvoja 10 mesačná má výživné 170€, moja 13 ročná 40€ ..

len som mala potrebu sa ozvať, keď som dnes čítala koľko matky žiadajú od svojich bývalých a čo všetko rátajú do výživného.. a 200-300€ im je málo..

simuskaaa123
autor
15. aug 2020

@nikaeli ja nechcem problémy s ex. Nechcem aby malej ničili život a ohovarali ma kade tade za niečo, čo nie je pravda.. Je fakt ze pred rd som zarábala cez tisíc v čistom tak som bola zvyknutá na istý štandard.. Ja som tiež pýtala 300e lebo som rátala s tým, že mi dajú menej a chvceka som aspoň 200e.. To ze niekto ma viac a niekto menej je každého vec a vždy sa dá zvýšiť..

marienka41
15. aug 2020

@nikaeli Prepac, ale to, ze tebe staci na 13 rocnu vyzivne 40 eur, je tvoja vec. Je to vsak smiesne malo, ale ak si moze tvoj partner dovolit zivit dieta ineho otca, tak fajn. Ak by ti to bolo malo, davno by si sa ozvala. Tvrdit vsak, ze niekomu je 200-300 malo, je trocha odveci. Ty nevies, ake ma ine dieta vydavky, zdravotne problemy, zaujmy, rodic aky ma prijem. To, ze tebe staci 40 eur, neznamena, ze to staci inej matke na 13 rocne dieta.

stela01
15. aug 2020

@nikaeli a keby si nemala iného chlapa ? Tiež ti stačí 40€ ? To že ty to potiahnes a si spokojná je tvoja vec . Dostavať na dieťa 40€ mesačne 🤷🏼‍♀️? Keď som sa rozvadzala syn mal cca 3 r a výživné išli na 230€ a teraz má 8r a výživné 300€ a poviem ti nestačí to . Syna podporujem aby športoval a to nieje malo € .

simuskaaa123
autor
15. aug 2020

@stela01 však o to ide.. Moja mala v tom čase reflux, čisté oblečenie jej vydržalo tak pol hodinu čiže ja som neskutočne vtedy minula na oblečenie a to sa jej denne pralo.. To nehovorím o navlieckach, plachtach a pod.. Takisto trafila aj mňa, hračky hocičo... Neprajem to nikomu.. Naozaj som mala bločky každý mesiac cca 150e na oblečenie, takže sudkyňa videla, že neklamem.. Ďalej antirefluxne um keďže som kvôli tým stresom nemohla riadne kojiť.. Ja som zas taka, ze proste ja nedokážem môjmu frajerovi novému povedať, aby niečo kúpil mojje malej a takisto nemôžem chcieť, aby živil moje dieťa.. Možno by nemal problém, ale sme spolu chvíľu takže malú si ťahám ja s vyzivnym.. 40e si neviem predstaviť ani na takéto bábo, keďže teraz už aj príkmy, viac hračiek, drahšie plienky..

nikaeli
15. aug 2020

ja som ale nikde nenapisala, ze mi STACI 40e a ze som spokojna..
iba som vam chcela poukazat na fakt, ze poniektore mame aj nizsie vyzivne..

(riesim to.. zatial neuspesne)

dancez
16. aug 2020

@fokuska svojimi úsporami zatial

dancez
17. aug 2020

@marienka41 oficiálne ma 1000 v čistom 450 € z najmov nepriznáva

dancez
19. aug 2020

@stela01 vyhráža sa mi ze ak budem chcieť viac alebo pôjdem na súd on bude chcieť striedavu starostlivost a to ja nechcem

stela01
19. aug 2020

@dancez milé od neho vyhrážať sa .
Sú to len slova , to by aj niekto musel rozhodnúť že áno stretáva je pre vás vhodná .

panelacikova
22. júl 2022

@sonnenshein ahoj, môžem sa ťa opýtať, prečo máš v tabuľke len 145 dní chodenia do školy? kvôli karanténe? lebo mne to vychádza, že deti chodia do školy až okolo 185 dní, cca. robím niekde chybu? Ďakujem

sonnenshein
22. júl 2022

@panelacikova Robila som ju niekedy v r. 2009, takze to uz zial neviem..

danielllka
12. júl 2023

@sonnenshein zdravím Vás, aj ste zdokladovali všetky uvedené položky, vrátane potravín? Netuším, ako si zrátať suroviny za 1 obed, to ste zaratali aj olej, cibulu, koreniny..? Či len maso a zemiaky napr.? Alebo raňajky - maslo, syr, nejaká zelenina... Ako toto zrátať? :(

dadis
12. júl 2023

@danielllka Ahoj, ja som rozratala naklady na stravu tak, ze som za 6mesiacov spatne vyratala z vypisu uctu, kolko som platila v potravinach kartou. Spravila mesacny priemer a ten vydelila 3 osobami. Bolo to cca pred rokom a mesacne jedno dieta cca 160eur. Nic som zdokladovat nemusela. Pre istotu som mala vypisy z uctu, ale nikto to nepytal. Podobne som rozratala drogeriu, lekaren. Oblecenie som z blokov brala.

nikaeli
12. júl 2023

@danielllka toto ti vôbec netreba. Na súde pracujú ľudia ako my, nakupujú v rovnakých obchodoch, majú zhruba prehľad o bežných výdavkoch na dieťa, pokiaľ nemá špeci diétu. Ja som dala cca 100€ plus 40€ obedy v škole. Nedokladovala som nákup potravín, ani bežnej drogérie. A vlastne nepotrebovala som žiadne bločky. Do spisu založili výpis bankových prevodov za školné, stravné, a pod.

tanyag
12. júl 2023

Netreba zabúdať na to, že ak máš výdavky na dieťa mesačne dajme tomu 400€...tak s otcom dieťaťa idete 50/50...čiže v tom najlepšom prípade odklepnú 200€...ak to vychádza otcovi...pretože on tiež musí napísať svoj príjem a svoje výdavky...

Otec môjho dieťaťa zdokladoval príjem, mesačné výdavky (bývanie, benzín, strava, oblečenie) a zo zvyšku "vypočítali" výživné

danielllka
12. júl 2023

@dadis ďakujem krásne, skúsim to nejako takto, z výpisov.. Ešte sa opýtam, žiadosť o zvýšenie výživného (posledne sme mali súd pred 5.rokmi, syn je medzitým stredoškolák, dcéra 2.stupeň ZŠ) napísať ako? - podľa nejakého vzoru, alebo..? Našla som toho viac na nete, viac vzorov, každý iný, tak som z toho zmätená...

dadis
12. júl 2023

@danielllka ja som o zvysenie este neziadala, takze neviem, ale myslim si, ze z dovodu zmeny pomerov...prestup na 2.stupen a strednu skolu su uplne legitimne dovody a 5 rokov je dost samo o sebe dovod na znovuposudenie (ak aj vezmeme do uvahy inflaciu za posledny rok)

sonnenshein
12. júl 2023

@danielllka Nie, dala som cca sumu, tusim 1,5e ranajky, 3e obed, a 2e veceru, plus 0,5e denne ovocie. 7e/den x 356 dni a to delene 12 = 213e mesacne
Ale to bolo pred viac ako 10 rokmi...

barbie0209
30. dec 2024

@sonnenshein super tabuľka myslíš ak má syn 12 rokov reálne výživné 300e je ôk? Môj príjem je na to vhodný viem mu poskytnúť aj viac ako danú sumu len otecko nemá záujem platiť výživné ani o polovicu viac ako táto suma

sonnenshein
31. dec 2024

@barbie0209 Zalezi od prijmu otca, samozrejme, ale ak ma povedzme 2000 a viac netto, potom je 300e realistickych. Vsetko zalezi na posudeni sudu.

sonnenshein
31. dec 2024

Tabulka ktoru som pouzila v lete 2024, Sudkyna aj Kolizna opatrovnicka ju vyhodnotili ako velmi realisticku a neprehnanu, skor naopak.
Na vsetko som samozrejme mala pripravene podklady, ale neboli potrebne, takto im to stacilo.

barbie0209
1. jan 2025

@sonnenshein otec dieťaťa, zatajuje príjem ma firmu písaní na matku ktorá je na dôchodku on od 2018 je dohodar v tej firme

barbie0209
1. jan 2025

@barbie0209 koľko si žiadala výživné?

barbie0209
2. jan 2025

@sonnenshein koľko si žiadala výživné?