icon

Súdny poplatok

5. jún 2023

Chcem sa opýtať, kto má skúsenosti s dedením. Od ukončeného dedičského konania prešlo viac ako mesiac ale doteraz neprišlo nič zo súdu o zaplatenie súdneho poplatku vo výške 165,50 Eur. Ako dlho trvalo, kým to prišlo Vám?

belllinka
5. jún 2023

4 mesiace

vulka
5. jún 2023

My sme to platili na mieste, počas dedičského.

dilino
5. jún 2023

my na dedičske sme čakali 1 rok.Tam sme poplatok uhradili.

salamistka
5. jún 2023

Súdny poplatok ti príde z okresného súdu v priebehu pár mesiacov, podľa toho, ako stíhajú vybavovať dedičskú agendu...neboj sa, určite pošlú a vždy máš možnosť zavolať a informovať sa...notárske poplatky sa platia priamo notárovi, jeho sa súdne trovy netýkajú.

monro
5. jún 2023

@vulka to ste platili poplatok notárovi za uskutočnenie dedičského konania. Súdny poplatok sa platí až neskôr. Príde to poštou dedičom. Nedávno som to platila.

vulka
5. jún 2023

@monro To fakt. Myslel som si, že je to to isté. My sme mali dedičské už dávno(cca 15 rokov), ale veru si nepamätám, že by sme ešte potom niečo platili. A teda ten súdny poplatok je za čo, ak sa smiem opýtať.

monro
5. jún 2023

@vulka dedičské veci vybavujú notári poverení súdom. Súd robí tiež isté úkony, tak za ne prináleží poplatok.

horskaholka
5. jún 2023

Mne asi po 2m

klotildabazarik
13. nov 2024

@monro dobry, den mozem sa spytat ten sudny poplatok ze konkrétne za co? notarke sme platili, a ked som sa oytala znamej ze im ziadny sudny poplatok k neprišiel, z akeho dovodu teda mi konkrétne mame ten sudny poplatok? Dakujem za radu

monro
13. nov 2024

@klotildabazarik Sudny poplatok pride postou, urcite. Notar len vybavuje po povereni sudom. Sud robi tiez nejake ukony.