Trestná sadzba za znásilnenie
Je 5-10 rokov. Nasla som ju na nete. Uz ked Kristina Kovesova - redaktorka odhalila pripady zneuzitia deti, nepamatam si presne ako to bolo, ale ti muzi dostali iba podmienky, alebo uplne minimalny trest. Ten blazon co navyse aj takmer zabil mlade dievca/zenu v BA, je pre mna uplne nepredstavitelne, ze by niekedy z basy mal vyjst. Ak ho teda usvedcia. Ako je to vobec mozne, ze niekto skonci dokonca len s podmienkou? V akej spolocnosti to zijeme? To si nas zeny/deti nikto nevazi, ze ked sa nejakej take nieco stane, uz nikdy nebude v poriadku? Zniceny zivot? Co treba urobit, aby taketo ludske hyeny zhnili v base a nie ze dalej ohrozovali nas a nasich blizkych? A dalsia otazka skor recnicka je, preco sa aj pripadom znasilnenych deti nevenovali tolko ako teraz? Ked tvrdia, ze sa tomu venuju rovnako intenzivne ako Kuciakovcom? Lebo idu volby? .. a nie, nechcem rozduchavat vasne. Je to cele strasne smutne 😞. Ja by som naozaj chcela vediet co treba urobit, aby ti kriminalnici dostali co im patri a nie ze tu budu nase rodiny ohrozovat a ludia sa budu bat deti nechat aj za dna chodit same. Je podla vas ta trestna sadzba v poriadku? Za mna absolutne nie.
@chodec15 Zaborska? To nemozes mysliet vazne
@chodec15 a preco 3 krat a dost? Nestaci ze ako mlady zavrazdil suseda? zivot za zivot v ponimani vzal si zivot, budes dozivotne vo vazeni. Co taky clovek ma hladat na slobode? A znasilnil dalsiu zenu a az ked tretiu tak dozivotie? Ach hnevam sa na toto. Viem, nie je to az tak jednoduche a jednoznacne, ale snad by ti ludia ked ich pustia mali byt este navzdy sledovani, hlasit sa, liecit sa, ked uz teda nesedia vo vazeni
@sara07 No však pozri len diskusiu "prípad znásilnenej Soni, kto je ten muž?" Už keci, že prečo si nezavolala v noci taxík a išla mhd. Ono v noci sú často taxíky aj obsadené a keby zase čaká niekde na ulici, bolo by prečo čakala na taxík sama a nešla radšej mhd kde sú ľudia? A že ako ženy chodia v legínach venčiť psov do prírody a tak, že si o to koledujú aj oblečením aj tým že idú na osamotené miesta. A čo si má dať žena na venčenie mníšske rúcho a ísť venčiť psa do nákupného centra? Nad tým, že starí capi celé leto s veľkým pupkom chodia aj po meste a verejnosti hore bez a človeku je z toho na grc sa nik nepohorší, ale žena aby pomaly ani von nevyšla a ak vyjde, tak v mníšskom rúchu. Také je vnímanie a nastavenie spoločnosti a aj žien, nielen u mužov. Hovoríme niečo na moslimom a iné kultúry a tu sa hráme na rovnoprávnosť, ale reálne to máme ešte horšie.
nie znásilnenej, ale unesenej
Teraz som citala, ze pachatel uz v minulosti obtazoval kolegyne v praci a bolo nanho podane trestne oznamenie za napadnutie od byvalej partnerky. Napriek tomu mohol dalej pracovat ako zachranar, vdaka comu mal nakoniec pristup k liekom, ktorymi omamil Sonu. Na Slovensku sa taketo okolnosti neberu do uvahy, a pachatelia tohto typu svoje agresie casom stupnuju. Ako povedal Snopko, mal podozrenie na serioveho vraha v pociatocnom stadiu, co z tohto Ivana kludne mohlo byt, ak by ho urychlene nechytili. Sme velmi benevolentny narod k agresorom, sexualnym predatorom a vrahom, pretoze ich obete su najcastejsie zeny, a Slovensko je je jedna z krajin, kde je zena stale socialne na urovni dobytka, niekedy menej.

@chodec15 zas tych 12 rokov ficovej vlady nemoze za vsetko, netvarme sa ze sa veci nemohli zmenit a takto naprd je to uz velmi dlho. Tito co su tu teraz neukazali nic, ti predtym katastrofa. Ale pred volbami sa tu budu vsetci tvarit za peknych. Ale ano, pozriem zeny v politike, mozno len maly krok niekam