Výdavky na dieťa pre súd
Ahojte chcela som sa opýtať či vám na súde rátali do vydavkov na dieťa aj stravu? Samozrejme nemyslím UM ale kaše prikrmy atd. Pretože známa keď riešila výživné mi vravela že jej to nerátali a povedala jej pani zo sociálneho že tak ako sa stavuje ona tak aj dieťa takže to nebudú počítať do výdavkov. Diky. 🙂
nie, ja som nerátala....
@dada1257 všetko. Strava, lieky, benzín, nájom. Mňa keď sa sudca opýtal, či platíme môjmu partnerovi za nájom 200e, tak som mu povedala, že áno. Že ja platím za deti, že tam bývajú tiez...a som rada za 200, bo som hľadala podnájom a pod 450 eur som nenašla. Tak zostal ticho... Ale za náklad do stravy sa ráta "priemerná" suma na vek dieťaťa.
@dada1257 záleží vždy od sudcuaké výdavky uzná...ono určite sa pristupuje inak k výdavkom ak má otec príjem 2000eur a matka žiada výživné 400-500eur výživné a inak sa hodnotia výdavky ak otec zarába 1200eur a ide o výživné 150eur...záleží od veku dieťaťa, ak ide o tak malé dieťa že papá príkrmy, kaše, tam výživné max.100-150eur....teda ak nechodí do súkromných jasiel či škôlky....
@mogaa moze to byt 700 eur aj viac, ak je prijem otca vysoky, s tym, ze napr. 100-150 eur ide na realne naklady na dieta, ostatne na sporenie.
Príjem otca netuším nakoľko pre pandémiu prišiel o prácu ktorú mal a teraz predpokladam že robí na čierno...No keďže spolu nekomunikujeme tak fakt neviem... Takže ak mi určia aspoň 100ku tak budem vďačná... Čo teda pochybujem keďže oficiálne bude nezamestnaný a tam neviem z čoho to vypočítaju... :(
Sudca by mal brat ohľad na jeho profesiu a priemerny plat v jeho odbore, kolko môže zarobit a nesediet doma na zadku. Ruku mu neodtrhlo...

@dada1257 samozrejme, že aj stravu. Aj drogériu, čo treba, lieky, podiel na bývanie, oblečenie. Všetko, čo dieťa pre život potrebuje.