Vymáhanie výživného

zolinka131313
7. jún 2022

Ahojte baby, 18ho som podala exekúciu na otca dcérky ohľadom dlzneho výživného, ktoré mal mesačne splácať, žiaľ prestal(suma 10400€), viete mi poradiť, ktoré máte skúsenosť, na čo sa mám pripraviť, aký bude priebeh a časové rozpätie úkonov, ktoré urobí exekútor. Ak je tu taká debatka už, pošlite link, budem vďačná. Ďakujem ❤️

maciatkolulu
7. jún 2022

@zolinka131313 záleží od toho, či pracuje, na TP, ak hej exekútor hneď zakričí, sk nie, máš smolu, tam už len trestné oznámenie. Ktoré ti ale peniaze nemusí zabezpečit, ale väčšina do basy nechce, tak sa dpamataju. To maď také vysoké výživné, či si len dlho čakala?

cacianka
7. jún 2022

Pozri si právne skupiny, nájdeš tam mrte príbehov a skúseností.
Naj je Právne poradenstvo

pribinak
7. jún 2022

@maciatkolulu nemá smolu. Vybaví si náhradné

maciatkolulu
7. jún 2022

@pribinak tak myslím, že to s tým náhradným je na dosť dlhé lakte, plus, výška je biedna. A keďže dlží vyše 10000,tak asi až tak odkázaná nie je. Bud neriešila, alebo ma vysoké výživné. Každopádne skúsiť môže.

katarina4141
7. jún 2022

Zameskane vyzivne bude na dlhsie. Zalezi naozaj ci pracuje, ci je na Slovensku ci ma nejaky majetok.... od toho sa budu odvihat veci dalej.
Odporucam zatial poziadat cez UPSVAR o nahradne vyzivne ktore bude platit stat.
Ide o mesacnu stanovenu sumu, ktoru mas stanovenu sudom.

moni106
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
7. jún 2022

@maciatkolulu nie je to na dlhé lakte. Od nového roka sa to celé veľmi zjednodušilo

maciatkolulu
7. jún 2022

@pribinak a výška? Zvýšila sa?

pribinak
7. jún 2022

@maciatkolulu určite

zolinka131313
autor
7. jún 2022

@zolinka131313 OKI, baby, napíšem to v skratke, ze ako to je, aby som Vás nemýlila. Nemohla som skôr reagovať, mala som návštevu. Čiže tá suma 10000€ je dlžné vyzivne, ktoré súd určil spätne od dátumu podania návrhu. Nakoľko súd sa natiahol na dobu 7rokov, keďže otec sa domáhal zverejnia dieťaťa do jeho starostlivosti, čo sa mu vďaka Bohu nepodarilo, nakoľko šlo naozaj len o jeho nejaký blud, výživné po celú túto dobu neplatil, iba predbežné 50€, po určení výslednej sumy mu vyrátal sudca aj dlžnú sumu, ktorá mu za tie roky vznikla. Nakoľko ide o vyššiu sumu, žiadal o splátkový kalendár. Súhlasila som. Žiaľ od začiatku s tým bol problém. Zakaždým bol v omeškaní, až to prestal platiť. Keď som ho slušne o tom upovedomovala, vykrikoval mi, že pár dní mešká a ja sa idem po... ť. To som neriešila. Až keď prestal platiť. Poslal len aktuálne výživné a dlžné nie. Tým pádom stratil výhodu splátok a preto žiadam o vyplatenie celej dlžnej sumy, ktorá ostala a to je tých 10 tis. Biologický otec žije na SK, je majiteľ firmy a ako uviedol na súde, je aj jej zamestnancom s minimálnou mzdou. Čiže peniaze na úhradu predpokladám má. K dotazu, či som odkázaná na tieto peniaze, nie nie som, našťastie som sa po celé roky o dcérku starala aj bez tých peňazí dovolím si povedať, príkladne. Som šťastne vydatá, dcérka má vlastnú izbu v našom dome, vždy zaplatené krúžky, školné, obedy, oblečenie, výlety, dovolenky. To len naozaj na okraj, aby to nevyznelo, že chcem otca obrať o peniaze. Splodil dieťa, domáhal sa dieťaťa, bol to ťažký boj pre mňa, nakoľko som bola bez výživného a platila som jednu z najdrahších advokátok v meste, na čo som si vzala aj pôžičku, lebo som sa bála, ze prídem o dcérku, keďže otec sa aj teraz vyhráža, že dá obnoviť súd a vezme mi ju. Nikto sa nezaujímal o to, či mám z čoho živiť dieťa, keď som bola na všetko sama na začiatku. Tie peniaze patria môjmu dieťaťu a keďže je to dlžné vyzivne, tak aj mojej rodine, ktorá počas celého sporu stála pri mne a podporovala ma. Dúfam, že ma chápete. Chcem len vedieť, co môžem teraz očakávať a v akom časovom slede. A či vôbec je vôbec šanca domôcť sa toho, čo malo dieťaťu patriť od začiatku.

zolinka131313
autor
7. jún 2022

@zolinka131313 tiež predpokladám, že na náhradné výživné nárok nemám, nakoľko je to dlžné vyzivne, nie aktuálne, aj keď je otázne, či aj to neprestane platiť. A myslím, že nárok na náhradné výživné majú len slobodné maminu a ja som vydatá, manžel má nadštandardný príjem v štátnej správe, preto náhradné výživné ani nie je moja otázka.

moni106
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zolinka131313
autor
7. jún 2022

@moni106 ďakujem za odpoveď. Týka sa to aj pri platení dlzneho výživného? Čiže ak neplatí splátky, ktoré určil súd spätne?

zuzsat
13. jún 2022

@moni106 nie je pravda... Na nahradne vyzivne ma narok len matka ktora spada do tabuliek...napr. ja nespadam, cize dokazem uzivit seba aj dieta a nemam narok...
Co je smutne ze posudzuju matku... Lebo vyzivne je pre dieta... Ja vlastne preto ze som schopna a zodpovedna sa starat o dieta sama tak mi nepomozu

moni106
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slniecko1976
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slniecko1976
13. jún 2022

@moni106 takže platí to aj pri zanedbanom výživnom,ktoré prestal splácať? Mám podobný prípad mal spĺacat po 30€ a neplatí má zanedbateľné 6000€

moni106
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slniecko1976
13. jún 2022

@moni106 exekútor nato kašle...