icon

Výška výživného pri rozvode

athia
1. apr 2025

Ahojte zvazujem rozvod. Manzel sa dost po 40 zmenil velmi sa mu dari ja som momentalne na urade prace. Jeho cisty prijem ako podnikatel je tak 10-20 tis ciste moj od neho 2500 eur. Z toho taham celu domacnost a starostlivost o syna. O nic sa nemusi starat. On si svoje peniaze uziva vyslovene. Vo financiach sme sa nezhodli nemam rovnaku uroven a ja s takym muzom co neakceptuje BSM nechcem uz byt aj keby som mala ostat s mensim prijmom ako teraz. Verim ze najdem pracu. Nemate skusenost ake vyzivne moze urcit sud pri takomto jeho vysokom prijme. Mozem ziadat aj 5000 tis eur vyzivne na seba a dieta kym som nezamestnana aby sme mali rovnaku zivotnu uroven. On sa mi smeje do tvare ze mi nic neda nech idem na sudy. Je vyslovene hnusny a arogantny namna ohladom financii, mne sa to hnusy.. Dakujem za skusenosti

Strana
z3
huxy
10. apr 2025

@karolinakr nenyslím, že jej manžel má "vreckové" 19tis. Jeho manželka len videla faktúry, ale snáď vsetci vieme, že má aj náklady. Predsa z akejkoľvek faktúry čo mu zákazník vyplatí, nemusí mať ani len 50% čistý zisk. Či???

karolinakr
10. apr 2025

@huxy ano, a ešte transakčnú daň

lienka.7
10. apr 2025

@athia to, ze tvoj muz zaraba 20k, neznamená, že ty vyzivne dostaneš 5k. Dostaneš náklady + sporenie. A to, ze ty nepracujes je tvoj problém. Aby na teba nepozerali ako na leniveho darmozraca, daj pozor.

Strana
z3