icon

Výživné a celkové fungovanie po rozchode

cia66
18. dec 2020

Ahojte prepáčte že takto len sa chcem op.mamiciek čo nemali šťastie a ostali samé s deťmi ako ste riešili výživné a celkovo fungovanie? Mne platil výživné no prestal žijeme z minimálnej plus daňový bonus reči má ako sa zaujíma o dieťa a pritom sa neohlásil raz za rok sa opýta či ideme von ako zákon schvalnosti to urobil keď bolo dieťatko choré už má 4roky preč 3 roky som bola ja ťa čo som najivne verila že možno stále informovala čo a ako ale prestalo ma to baviť čo teraz ako ďalej?
Ďakujem za Čas čo ste venovali čítaniu a ďakujem za odpovede

mirka807
18. dec 2020

@cia66 mas dane sudom vyzivne? Ak ano vies ho nahlasit, nezaopatrene deti maju pravo na vyzivne

cia66
autor
18. dec 2020

@mirka807 nemám bola som najivna že to bude ok že sa všetko vyrieši že budeme ako rodina

mogaa
18. dec 2020

@cia66 požiadať o zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti a o výživné

majkeel
18. dec 2020

Poziadaj oficialne o vyzivne, ale myslis, ze to vyriesi to, ze zijete z minimalnej mzdy. Treba popracovat aj na vyssej mzde, vyzivne to same nezachrani.
Neda sa donutit otca, aby sa zaujimal o svoje dieta. Bolo treba lepsie vyberat otca svojich deti predtym.
To je zakon schvalnosti. Ked sa otec zaujima, ex mu robi problemy. Ked sa nezaujima, tak by chcela naopak, aby sa zaujimal ...

pribinak
18. dec 2020

Okrem výživného máš nárok ak pracuješ aj na daňový bonus, lebo on s deťmi nežije rak ho nemá nárok poberať.

Je to len o tebe čo všetko dokážeš vybojovať pre svoje deti.

deti95060810
18. dec 2020

požiadaj súd o určenie výživného na dieťa...
môj ex sa tiež nezaujímal s dieťa, nevidel ho min. 15 rokov - aspoň som mala pokoj, len vedel že ja si nenechám újsť ani e z výživného a tak pekne pravidelne každá mesiac posielal.... Samozrejme stalo sa že prišlo výživné aj o týždeň - dva neskoršie - ale to som zas neriešila. Dôležité bolo aby mi nedlhoval výživné za niekoľko mesiacov.....

sense
18. dec 2020

Požiadaj súdom o zverenie dieťaťa plus výživné...keďže dohoda nefunguje.
Žiaľ záujem otca o dieťa si nevynutis, niekedy je to aj lepšie...
My sme mali napr dohodu písomne len medzi nami, bez overenia a potom pri rozvode síce vychádzali z našej dohody ale je tam dodatok ak by jedna strana dohodu porušila tak platí co rozhodol o vyzivnom a stretávani súd.... Zatiaľ problem nemáme ale to musia chcieť obaja a nepoužívať dieťa ako "zbraň" voči tomu druhému (platí pre obe strany)

iwuska10
18. dec 2020

my sme sa dohodnut nevedeli, dala som ziadost na sud o zverenie do starostlivosti a urcenie vyzivneho. zverena bola mne, vyzivne plati pravidelne, o stretavanie zaujem 6 rokov nema

cia66
autor
18. dec 2020

@majkeel ono je ťažšie keď som na dieťa sama nemám ho kde nechať dnešná pracovná doba je ,,Non stop" snažila som sa vychádzať dúfala som v spoločný život mám strach žiadať ja on sám vravel že to dá na súd

cia66
autor
18. dec 2020

@sense tak ako som písala dlho som sa snažila ale proste po rokoch má prestalo baviť to že som ako dedinský rozhlas ešte som ho aj budila aby za nami prišiel to že používam malého proti mi povedal ale on vedel aké problémy dieťa malo a raz za rok sa ozval a akurát sa naozaj nedalo spravil strašné rosambo somnou

sense
18. dec 2020

@cia66 tak súdne keď inak nejde

cia66
autor
18. dec 2020

@iwuska10 ako to funguje čo mám urobiť? Nevyznám sa a mám strach s toho

mirka807
19. dec 2020

Musíš si napísať na súd zo zverenim dieťaťa do svojej opatery a zároveň žiadosť o výživné od ex. Stým že za tieto veci by si na súde neplatila nakoľko toto je bez poplatku. V žiadosti o výživné musíš vypísať tvoje príjmy a výdaje a napísať aj to koľko ti na dieťa neplatí, vtedy zvykne súd vymáhať spätne. A výšku výživného. Neviem aké staré dieťa máš čiže sumu neviem akú napísať.., a ak vieš čo robí otec a teda ak vieš jeho príjem,ak nie súd si to zistí. Žiadosti nájdeš na internete , držím palce nech to máš čím skôr za sebou. Neboj sa toho bojujes za vlastné dieťa.

cia66
autor
19. dec 2020

@mirka807 jeeej Ďakujem

mirka807
19. dec 2020

@cia66 ak tak píš ip ak by si potrebovala poradiť

cia66
autor
20. dec 2020

@mirka807 Ďakujem moc a zo ❤️ Ďakujem

krisabs
21. dec 2020

@cia66 Čím skôr podaj Návrh na nariadenie neodkladného opatrenia a iniciuj aj konanie vo veci samej. Prilož rodný list dieťaťa, deklaruj svoj majetkový príjem, rodičovský prídavky a uveď aj pravdepodobný mesačný príjem otca. Vyčísli náklady na dieťa. O neodkladnom opatrení musí súd rozhodnúť do 30 dní, následne je toto neodkladné opatrenie v časti bežného výživného predbežne vykonateľné, takže ak ti nebude platiť môžeš rovno podať návrh na vykonanie exekúcie.