icon

Výživné na deti cez exekúciu

my_kids_my_love
22. jan 2021

Dobrý deň chcela by som poprosiť o nejakú radu.. Exekutorka strháva so mzdy výživné pre deti už to trvá vyše roka.. Problém je v tom ze strháva ako sa jej zachce.. A ja sa v tom už nevyznám.. Mam stanovené 150e na obe deti v decembri som nedošla ta výživné vôbec, a tento mesiac mi prišlo 140e vždy mi to posielajú ako sa zachce aj za august a september bývalý nemal prácu a potom v novembri poslali len 266e volám tam každý deň, nedvíhaju.. Píšem neodpovedajú chcela by som mať nejaký výpis o tom aspoň ze ako to je... Ako sa ešte môžem spojiť s exekutorkou? A môžem podľa vás žiadať nejaký výpis z exekúcii koľko po sťahovali a ako to vlastne je mne to nejako nevychádza, alebo ako môžem zmeniť exekutora? Mali ste nejaká takýto problém? Vôbec somnou nekomunikuje poraďte prosím co a ako ďalej 😌😌 ďakujem za rady.. A ospravedlňujem sa za gramatické chyby

mogaa
22. jan 2021

@my_kids_my_love ono záleží aká suma chodí na účet, exekútor nesmie strhnúť celú sumu, musí mu nechať minimálne životné minimum.....a rovnako môže mať aj ďaľšie exekúcie čo sa mu sťahujú......

my_kids_my_love
autor
22. jan 2021

@mogaa len pokiaľ viem tak výživné je prvoradé, som sa tak dočítala a s platu cca 700 e mu podľa mňa ostane životné minimum, a v decembri mali v jeho práci aj 13 plat a žiadne výživné mi neprišlo preto sa mi to nejak nezdá..

draik
22. jan 2021

@my_kids_my_love
Za zrážky nie je zodpovedný exekútor, ale zamestnávateľ. Stačí nižší príjem (PN, OČR...) a môže sa to odraziť na sume zrážok. Tie sa počítajú podľa príslušného vzorca.

mogaa
22. jan 2021

@my_kids_my_love je rozdiel či mu to stŕha zamestnávateľ zo mzdy alebo exekútor z účtu kde mu príde výplata.....ak to ide z účtu stačí že sa so zamestnávateľom dohodne že časť mu vyplatí na ruku a časť cez účet.....prípadne si oficiálne zmení u zamestnávateľa zmluvu na čiastočný pomer(ved je korona) a časť bude robiť na čierno.....všetko sa dá, záleží akého má zamestnávateľa....