icon

Výživné na dvojročné dieťa a jeho zníženie

andrejkavid92
28. jún 2017

Ahojte bambulky,
ja tu veľa príspevkov nemám, vlastne zatiaľ žiaden, doteraz som nevyužívala aktívne MK.
Túto diskusiu som vytvorila v prvom rade za účelom povzbudenia seba aj priateľa, prečítania si iných názorov, rozšírenia svojich či vašich obzorov a pod.
Priateľ má dcérku vo veku 2 rokov. Je čerstvo rozvedený a má vyživovaciu povinnosť vo výške 220e/mes. Toto pre nás nie je momentálne problém, preto že pracuje ako čašník (v BA, takže tringelty) a tým pádom to v dohľadnej dobe budeme zvládať. Troška rozpoviem aj o malinkej, mám s ňou super vzťah, zvykla si na mňa a máme sa veľmi radi, správam sa k nej ako k vlastnej (s prihliadnutím na to že ešte neviem čo to znamená mať vlastné dieťa), takže nestránim sa ničoho, ani plienok, ani nočníka, ani jedla, ani kúpania - veľmi rada sa o ňu starám. Priateľ je v tomto asi jeden z menšiny mužov ktorí sa o dieťa starajú tak ako by to malo byť. Malá má u nás kompletné zabezpečenie, od hračiek, výletov, stravy, oblečenia, jednoducho všetko, nič jej nechýba. A nehovoriac o vzťahu jej a jej otca - z toho by si mal brať príklad nejeden rodič, skladali nad ním klobúk aj kolízne opatrovníčky keď u nás boli pred súdnym pojednávaním zhodnotiť životný štandard.
Ide o to, že malá je u nás tretinu z mesiaca. Každý druhý týždeň u nás trávi presne 5 dní a neraz aj viac, keď jej mama nemôže (práca, odcestovanie). To znamená, že ju nemáme iba každý druhý víkend, kedy by platila klasika, že matka dieťaťa sa oň stará 90% času. Ako som povedala, výživné zatiaľ zvládame, ale chceli by sme mať ešte jedno bábätko, aj priateľ by chcel mať takú rodinu aká má byť, po kope. Len pre prehľad - malej mama ho opustila keď malá mala 9 mesiacov (nechala ju s ním doma a odišla s novým priateľom, s ktorým teraz žije). Keď sa nám toto ďalšie dieťatko narodí, priateľ by potom chcel aj zmeniť prácu, čiže tých 220e/mesačne pri ďalšom bábätku bude pre nás MOŽNO veľa (to bábätko neplánujeme teraz, ale o rok-dva, takže možno si niečo aj našetríme dovtedy). Predsalen nemôže robiť čašníka celý život. Chcela by som si prečítať vaše názory na toto, s prihliadnutím na to, že malá u nás netrávi iba niktoré víkendy, ale podstatne viac dní a taktiež aj my jej kupujeme veci a hračky. Prosím neberte to tak, že chceme odobrať malej a dať viac druhému bábu, nie je to tak. My to chápeme tak, že keď sa narodí ďalšie dieťa, ten zvyšok ktorý nám zostane po odrátaní výživného a iných nevyhnutných poplatkov ako bývanie alebo jedlo, sa už nebude míňať iba na malú, ale sa v našej domácnosti rozdelí na dve časti. Tým pádom sa nezachová terajší žívotný štandard malej u nás, ale ten sa zhorší (nie o veľa, ale určite áno). Toto nie je v záujme malej, preto že ako som spomenula, netrávi u nás čas iba sporadicky, ale u nás BÝVA tretinu mesiaca, má svoju izbičku a zabezpečujeme jej všetko potrebné.
Z toho vyplýva že by sme potom podali návrh na zníženie výživného s tým, že priateľova finančná situácia sa zmenila, nakoľko pribudla ďalšia vyživovacia povinnosť.

Ďakujem za vaše názory, cením si každý jeden.

andrejkavid92
autor
28. jún 2017

@alicka850 Nemyslím to tak že je to nenormálne 🙂 myslela som to iba tak, že to nepovažujeme za riešenie situácie - nekupovať jej vecičky lebo je to povinnosť jej mamy. Príde mi to nanajvýš nezodpovedné povedať si že načo jej budeme niečo kupovať keď jej to zabezpečí mama. Veď jej tato cíti tiež nejakú zodpovednosť zabezpečiť ju a nie iba tým že pošle na účet je mamy peniažky.

alicka850
28. jún 2017

@andrejkavid92 ved to vyzivne sluzi mame ako prispevok na zabezpecenie potrieb dietata_ byvanie, strava, osatenie. Na sude to priatelovi neprida v ociach sudkyne a mala zjavne netrpi nedostatkom zo strany matky. Takze na vasom miestr by som si tie peniaze radsej odkladala a mozno vyuzila ked sa vam narodi babo, pripadne ked bude treba malej nieco vacsie. Teraz sa to nezda ako velky vydavok, ale o par rokov ked budete mat spolu deti mi das za pravdu, ze platit vyzivne a este aj jej kupovat komplet osatenie a vsetko platit pomimo budete tazko zvladat. Najlepsie si pravidla nastavit od zaciatku, potom to tazko menit

andrejkavid92
autor
28. jún 2017

@alicka850 s tými pravidlami - to máš pravdu. Skúsiť to síce môžem, napríklad už jej nebudeme kupovať kuchynku v IKEI za 100eur, alebo dodatočne dobrovoľne prispieva keď sa jej mamina rozhodne dať ju na nejaký kurz - môžeme sa na to teda pozerať tak že je to uhradené z výživného. Len toto je škoda, lebo priateľ jej rád kúpi vecičku-dve a určite sa toho nebude strániť. Len toto nikoho nezaujíma. Ale keď sa rozhodneme niako už dobrovoľne neprispieť, tak toto nám zase ona môže vyčítať, že nemáme záujem o malej potreby, nepýtame sa či potrebujú a niečo prispieť a pod. Ale keby jej sami niečo zabezpečíme tak sa to neráta...

maciatkolulu
28. jún 2017

@andrejkavid92 kratky tyzden znamena, ze nechodi do prace vobec😉? Co sa tyka prace ex, myslela som to tak, ze mohla kludne ostat doma a ziadat vyzivne aj na seba, ale ona isla do prace, to je ako fakt, lebo ju realne nepoznam, co je tiez fakt, rovnako to, ze ziadat mohla. A kedze chcel tvoj priatel velkodusne dat 180 a sud mu vyrubil 220, tak musi mat k tomu patricny aj plat.... A ziadat dieta do osobnej starostlivosti, hmmmm, na to musite mat realne velmi vazne dovody snazit sa brat dieta matke.... a navyse potom, cos i ju tu opisala, ako dobru matku, trochu zvlastne a to, ze mali pojednavanie nedavno a vy takto za cerstva uz rozmyslate nad znizenim, opat zvlastne, ale vasa vec. Vase vztahy, neviem, ci si realne vies predstavit mat doma dve male deti, z toho jedno nie tvoje, dost tazke aj do buducna, sice nebudete musiet platit, ale teda dietatu zobrat matku, je silna kava, v pripade alkoholicka, narkomanky, slapky, beriem ako nutne zlo, ale inak su to iba natahovacky medzi partnermi, lebo mimochodom na sude to len tak neprejde pri tak malom dietati. A dost ma zaraza, ze sa cudujes, nad balenim veci, je to absolutne normalne, dieta si vezme aj oblubenu hracku, pizamko, nuz, ale kazdy si to zariadi inak, najma ked na to ma, ale potom je to trochu trapne vykrikovat do sveta, co sa vsetko malej kupilo... moj nazor, mozno ostry, ale je to moj pohlad, velmi si to prezentovala, az velmi presladene, ako malicku zboznujes, takze tak....

andrejkavid92
autor
28. jún 2017

@maciatkolulu ked ma kratky tyzden tak pracuje iba tie dva dni ked mala nie je u nas. Zvysnych 5 nepracuje a je s nou doma.
Samozrejme, vsetka jej cest ze dokaze pracovat pri dietati, a ano urcite to zvladnem aj ja.
Znova opakujem ze vyzivne nam neprekaza. Ale ked pre nas pribudne dalsia vyzivovacia povinnost tak sa nas zivotny standard znizi. A na tom sa maju, podla zakona, podielat deti ak sa nemylim. Ak bude ferove aby to zostalo takto - nech to tak zostane.
Pokial ide o starostlivost o malu - vieme velmi dobre ze to nepojde pokial ju jej mama nezanedbava. Nikde som nenapisala ze je to skvela mama, napisala som ze nic nenasvedcuje tomu ze sa nestara, o malu je postarane, chodi k nam napapana, oblecena, cista a zdrava. Ale nerozoberala som do podrobna sposob jej vychovy. Mam to tu rozobrat? Ved urobte si nazor same. Teda aspon tak nakolko vam to dovoluje info ktore tu pisem.
Napocitam fakty:
- mala ma sestricku z prveho manzelstva svojej mamy
- mama tu sestricku nechcela a nechala ju otcovi ked mala 3 roky
- vidi ju v priemere 2x za 4-5 mesiacov
- plati na nu vyzivne 100€
- ma na nu narok aj viac, ale odmieta ju k sebe zobrat so slovami ze jej priatelovi sa nepaci ked je sestricka u nich
- ked je u nich u nich tak spi v obyvacke na gauci (cize nedokazu sa posunut v posteli)
- zevraj ked nasa mala place napriklad ked ju zavrie do izby v postielke a vypadne jej dudlik tak ju necha plakat so slovami ze sa sama ukludni - do urcitej miery to dokazeme pochopit ale tvrdo nechat dieta plakat a neutesovat ho, to je asi moc
- toto nie su mnou vymyslene veci alebo domyslacky, su to svedectva sestricky malej, s ktorou sa priatel stretava aj teraz, lebo ju vychovaval kym boli spolu a lebo je to malej sestricka s ktorou jej jej mama neumoznuje dostatocny styk, tak sa otcovia stretnu raz za cas aby deti boli spolu
- sestricka sa vtedy neraz postazuje
- malinka nam ako mladsie babo neraz prisla domov s poriadne zaparenou ritkou a nejako magicky sa to u nas vzdy zlepsilo. Toto sa opakovalo nejaku dobu a vzdy to bolo tak ze prisla a bola na tom zle a odisla zdravucka a v poriadku.
- vrchol vsetkeho je ze mama malej ju opustila ked mala 9 mesiacov, nechala ju s tatom doma a odisla s priatelom na dovolenky. Mala mala horucky a ona jej prisla priniest lieky ktore polozila na schranku a odisla prec. Neprisla sa p

andrejkavid92
autor
28. jún 2017

Pardon, neprisla sa pozriet na nu.

Tak si urobte obraz o tejto mamicke. Uznavam ze ludia sa menia, ale podotykam ze vsetci co ju poznaju, vedie ze jej ide iba o prestyz a o to ako vyzera pred ostatnymi. Preto aj napriklad sukromna skolka.

Nemusela som vam tu napisat svoj nazor o nej. Napisala som fakty. Nazor si urobte same.

A prosim, nevycitaj mi ze hovorim ze lubim malu. Je to azda zle? Ako by som podla teba mala hovorit? Samozrejme ze ju lubim, zvykla som si na nu, podielam sa na jej vychove a ked ti to dieta zacne lasku aj vracat tak nejde zostat chladny. Som si ista ze toto cha

andrejkavid92
autor
28. jún 2017

chapes. 🙂 prepacte, pisem na mobile, je v tom chaos.

draik
28. jún 2017

@andrejkavid92
Súdy vo všeobecnosti zastávajú názor, že nová vyživovacia povinnosť sama o sebe nie je dôvodom na zníženie výživného a povinný rodič sa má buď uspokojiť so svojou nižšou životnou úrovňou alebo si ju zvýši ť vyšším príjmom a pod. Nová vyživovacia povinnosť je však dôvodom na to, aby sa existujúce výživné zvyšovalo pomalšie.
Záležitosti okolo výživného sú však veľmi špecifické, záleží od mnohých okolností, pretože da nedá paušálane povedať, ako by to bolo vo Vašom prípade.

@wolke7
Akonáhle zmení prácu a bude zarábať menej bez vážnych dôvodov, súd bude vychádzať z jeho doterajšieho vyššieho príjmu.

andrejkavid92
autor
28. jún 2017

@draik dakujem za odpoved ☺️

andrejkavid92
autor
28. jún 2017

@maciatkolulu a nesnazim sa povedat ze balenie veci je cudne. Snazim sa povedat ze povedat si u nas doma ze ved naco jej nieco kupime, ved jej to kupi mama, tak to uz podla mna cudne je. Ci podla teba nie? Preto ze tu nejde o to ze kricime do sveta co sme jej kupili. Tu ide o to ze aj on ako otec citi chut sa o nu po tejto stranke postarat a realizovat sa, nie iba tym ze posle jej mame na ucet peniazky. Mozno je toto vec na ktorej sa my dve nezhodneme, v tom pripade diskusia o tomto nema zmysel lebo stale kazda z nas napise ten svoj nazor a bude cakat ze presvedci tu druhu. A to nema zmysel. 🙂
Viete, vela podobnych diskusii som videla, ktore sa zacali uberat prave tymto smerom. Zakladatel nakoniec napisal co to aj o mame dietatka a samozrejme bol za to hned ukamenovany. Odbocuje sa uz pomaly z temy a ja v tom nevidim zmysel.
Uz asi v troch prispevkoch od teba som pochopila ze komunikacia medzi nami dvomi nemoze pokracovat lebo ty bude do nekonecna hajit zaujem malej mamy, preto ze je rozvedena mama.
Lenze tu nejde o rozvedenu mamu, ale o malu. Ak to nebude v zaujme malej tak ju od mamy brat nebudeme. Ale ak sa ukaze skutocnost ktora hovori o opaku, co u nas vyzera dost pravdepodobne, tak sa do toho rozhodne pustime. Tolko k odbocky z temy.

Dakujem ti za tvoje nazory. 🙂

guinevre
29. jún 2017

@alicka850 Nie kazde dieta chodi do jasli za 400e. Casnik nezaraba ako IT manazer, na priklad, takze dieta sa podiela na standarde rodicov. Ja viem, ze by kazda zena chcela aby otec cvakal aj 1000, aj to by sa po case zdalo malo, ale vela ludi vyzije aj s 1000 eur na celu rodinu.

maciatkolulu
29. jún 2017

@andrejkavid92 no, ja som cakala, ze dotycna mamicka bude opisana tak ako si ju opisala, ale realne fakty vie len ona a jej exmanzel, respektive dvaja exmanzelia.... Na jednej strane pises, ze jej ide o prestiz, aby sa ukazala pred ostatnymi a na druhej pises fakty, ktore teda o jej prestiznom chovani nehovoria a su asi verejne, tiez zvlastne, ale nevadi, pozri sa vasa vec, ked mate pocit, ze sa nestara o dieta(mimochodom s tou zapareninkou na ritke, to nie je dobry priklad, uvidis, ked budes mat tiez dieta...)tak poziadajte o zverenie dietata do otcovej starostlivosti, ale ked sa vratim spat k teme, tak to vyzivne je absolutne zbytocne riesit teraz ked nie si este ani tehotna a este k tomu ked len nedavno padol rozsudok... Inak myslis, ze ona nema pravo poziadat o zvysenie z nejakeho dovodu a vy mate pravo poziadat o znizenie - ach jaj, nuz, len vsetko dobre v zivote a odporucam riesit veci, tak, aby sa ti raz nevratili... fakt v dobrom, pekny den

maciatkolulu
29. jún 2017

@guinevre otec ma cvakat podlla prijmu snad(len skoda, ze vacsine oteckov sa rapidne znizia tie prijmy po rozvode, co je az komicke), ale je tu jeden velky rozdiel, matka je 24hodin k dispozicii, kym vacsina oteckov je ledva styri dni v mesiaci😉 No a uz tu mame OCR, juuuj,ale ide mamine rapidne prijem dole, ide aj tatinkovi, ktory niekedy ani riadne netusi, ze ma chore dieta a vezmime si takych skolkarov, ktory su chori jaaaaaj, aj kazdy druhy tyzden, nuz smola....Ale je fakt, zeby asi kazda matka chcela, aby otec "cvakal" kazdy mesiac 1000cocku. Hamtave to bestie, 😅

esther03
29. jún 2017

@andrejkavid92 preco teda nepoziadate o zverenie hned? Preco az potom ked bdue dieta väcsie a nebude s nim az tolko starosti a aj na skolkarske virusiky bude odolnejsie? Lebo teraz sa vam to nehodi? Btw neviem kde byvate, ale do skolky ju vobec nemusia zobrat a bude pokracovat v sukromke mozno aj do 5 rokov.

andrejkavid92
autor
29. jún 2017

@maciatkolulu o nas si urobis nazor iba na zaklade toho ze sa informujeme ako to chodi a o malej mame si ho neurobis a neupravis ani po tom co som o nej napisala par veci. Ved urcite nie su pravdive, chapem. Nemozu byt, maminy su predsa vsetky take ake maju byt. Len ked sa neopovazis ani trosku odsudit ju, tak prosim neodsudzuj ani nas. Hned v prispevku som upozornila na to ze nam nejde o to aby sme na malej setrili. Ide iba o to ze jej mamina si vyberie tie najdrahsie veci a potom pyta vysoke vyzivne. Terajsie vyzivne je v poriadku, zvladame. Ale to su jasle za 400, co je uznaj, dost. A skolka za 650 urobi co teda? 350 vyzivne? Nemyslis si ze toto je zbytocne? To sa neskusis ani troska pozriet na to z tejto stranky?
Toto som mala na mysli ked som hovorila o prestizi a dojmoch ktore chce davat. Ze ona da malu do sukromnej skolky, napriklad. Nie to ze ju alebo jej sestricky nechala u otcov. Vies preco to tak bolo? Preto ze v prvom pripade povedala ze "ona este nezila, ona nechce dcerku". A odisla zit - chlapy, drahe veci, drahe auta a pod. O takychto dojmoch ja hovorim. O materialnych. To sa stalo pri prvom aj pri druhom dietatku. Ale samozrejme hned ako povie ze dieta chce tak jej ho sud da. Teraz sa chvalabohu o malu stara. My by sme len nechceli aby ju naucila svojim mravom. Iba a len o to nam ide - o vychovu.
Ja neviem ako sa ty na tieto prispevky pozeras, mozno si myslis ze si vymyslam, mozno nie, mozno ze iba prehanam. Ale zatial si sa nevyjadrila napriklad ani k tomu ze malu nechala s otcom a odisla s frajerom. Preco? Iba preto lebo by ta to stalo tolko ze trocha zmenis nazor? Stale sa vyjadrujes iba k tym veciam ktore dokazes odargumentovat a predsa vyzdvihnut malej mamu. Ze to vedia iba jej exmanzelia? Ano, tak to je. Toto rozpravali oni sami. Toto nie su veci ktore som sa dopocula z dedinskych ohovaraciek. Ja osobne som si ich vypocula z prvej ruky. A nehovoriac o tom ze aj od jej vlatnej dcery (sestry malej).

andrejkavid92
autor
29. jún 2017

@esther03 priatel robi casnika, ako som spomenula. Je to kratky dlhy tyzden kedy chodi do prace o 10 rano a domov o 3 rano. Bohuzial teraz sa to neda... 😞 Nakolko dokaze utiahnut, tiez ako som spomenula, viac nez je moja vyplata, chceli by sme aby tam zostal kym mi neskonci materska. Tak budeme aj s rodicovkym prispevkom zvladat aj vyzivne, aj vydavky. Az potom, ked takyto financny sok prejde, by chcel zmenit pracu a ziadat o starostlivost. A mala sa uz potom bude aj sama moct vyjadrit. Teraz moc nenahovori, ked bude vacsia nam povie ci jej je u maminy dobre. Mozno bude. To nevieme.

esther03
29. jún 2017

@andrejkavid92 Ano, ja som pochopila a zda sa mi to maximalne nefer voci dietatu aj exke, nakolko ona dieta vypiple aj ked sa jej to mozno tiez v praci zrovna nehodi. Ja verim, ze jej u mamy bude dobre a ty nebudes musiet riesit ako niekomu ublizit.

andrejkavid92
autor
29. jún 2017

@esther03 asi nazaj neexistuje pripad kedy by sa na nove priatelky neutocilo a kazdy v tom vidi iba to ze chceme niekomu ublizit. Ved som napisala, ze ak jej u mamy bude dobre tak to riesit nebudeme. Prehliadla si to?

andrejkavid92
autor
29. jún 2017

@esther03 ak mas aj ty dietatko tak tiez ho vypiplavas? Ak nie, ak prihliadas na to ze naco plytvat, tak sa povazujes za horsiu mamu? Lebo jej sa zastavas, preto ze malu vypiplava. Hooocico by som o nej napisala, vzdy by sa z vasej strany asi nasiel argument na to aby ste sa jej zastali a chvalili ju. A podotykam znova, ze diskusia pokracuje uplne mimo temy a mojho prispevku. Ak ste sa nemohli zdrzat toho ze by ste vyzdvihovali ju a odsudzovali nas, tak ste nemali prispievat komentarmi. Keby som chcela rozoberat malej mamu, zalozila by som diskusiu s patricnym nazvom.

myskahryzka
29. jún 2017

@andrejkavid92 Vidno, ze niesi aktivna na MK. Tu sa ti relevantnej odpovede ani podpory nedostane. Kasli na to, nevysvetluj tu uz nic a ukonci diskusiu, lebo ta budu len chytat za slova a vytrhavat veci z kontextu .. a predpokladam, ze uz teraz si olutovala, ze si sa nieco spytala... K tvojej otazke... najdite si pravnika, ktory sa venuje tejto problematike. Jedine tam dostanes hodnoverne informacie. 😉 Vela stastia prajem. ✊ Cely zivot budes v nelahkej situacii

andrejkavid92
autor
29. jún 2017

@myskahryzka dakujem krasne za tvoj prispevok 🙂 🙂 🙂 viem, ze to nebude lahke, ale rozhodnut sa vycuvat z toho iba preto ze priatel ma vyzivovaciu povinnost nie je ten spravny dovod. Milujem jeho osobnost, nie jeho financnu situaciu, bezohladu na to aka je. A nehovoriac o tom ze tu je aj moj vztah s malou. To uz nejde, ani ma to nenapada. Len sa snazime pripravit sa na to co bude 🙂 pekny vecer prajem 🙂

myskahryzka
29. jún 2017

@andrejkavid92 Nemala som na mysli, ze by to bolo tazke po financnej stranke. Tazke bude vychovavat jeho dcerku, ktora je primarne vychovavana inou zenou. No s riadnou davkou nadhladu (ktory zda sa mas) to iste zvladnes. 😉

maciatkolulu
29. jún 2017

@myskahryzka aha, takze je ok, snazit sa zobrat dieta matke, este stastie, ze nepise matka danej dcery, lebo to by ste zase pisali, ze aka zakerna macocha, vsakze.... ono vzdy ide iba o boj o nic ine. Pokial v tom nie je tazke zanedbavanie, alkohol, tak snad tak male dieta patri hlavne k matke, teda ak ho chce a treba drzat palce, nech je malicka s mamou a nech sa vedia aj s otcom spolocne dohodnut na vychove a vsetkom ostatnom a nech zostanu obaja dobrymi rodicmi, to je podla na podporu, ze tak to date snad. A co sa tyka komu nadriavam tak to snad nemyslis vazne, z toho co si napisala mi je tazko hodnotit, ty vies realne si bola vtedy pritomna, ked opustila svoje 9.mesacne dieta? Nuz podla mna to mas z rozpravania svojho okoli atd, takze nie velmi hodnoverne, mala si oboute jej topanky, zijej jej zivot? Nesud, budes sudena, ty sa zaoberas vyzivnym a snazis sa velmi preafektovane pisat ako ti to nevadi kolko platite a pod, ale ze ti to vadi, inak by si sa s touto otazkou nezaoberala rozsudku, ktory bol nedavno a najma ked este ani nemate dovod a uz ti tu bolo viackrat napisana odpoved,takze skus trochu rozmyslat aj nad tym, ze aj ty budes niekedy matkou a nikdy nevies, co sa stane, ci tebe tiez niekto v buducnosti nebude chciet dieta zobrat atd.... Ono sa vsetko vracia. Urcite sa s tvojim priatelom rozviedli kvoli jej zlej materialnej povahe a tvoj priatel bol v tom absolutne nevinne, vsak? Ale vies co, nemusis mi uz odpovedat, ja mam svoj nazor, mam uz dost rokov, rozvod mam za sebou, rovnako ako moj terajsi manzel, viem ako to vsetko chodi, nie je vsetko cierno-biele, ale ako som pisala zelam vela stastia a najma dvoch rozumnych rodicov a ich rozumnych partnerov.... Pekny vecer

myskahryzka
29. jún 2017

@maciatkolulu Vy to beriete nejak moc osobne. Kde som ja konkretne pisala, ze ma matke zobrat dieta???Citajte co pisem, nefabulujte.

andrejkavid92
autor
29. jún 2017

@myskahryzka pani chcela, ak sa nemylim, odpovedat mne. Ale nenajdeme spolocnu rec.

majcika
30. jún 2017

@andrejkavid92 ak dieťa opustila a nechala otcovi a išla žiť, ako to zdôvodnila na sude? Lebo neverím ani neuverim, že toto na sude bolo opomenute. Neverim, že otec dieťaťa by sa teda nepokusal o starostlivosť. Ak je výživné súdom stanovené, rodič si len veľmi ťažko môže žiadať zvýšenie v tak krátkom časovom slede. Urob si vlastne dieťa mila zakladateľka a potom začni akokoľvek riešiť rodičovskú otázku. Dnes si stale len priateľka. Dnes si, zajtra byť nemusíš. A to, že ma dieťa dva roky, vy už máte s malou super vzťah a matka ju opustila a nechala otcovi, teraz sa stará, tak tu mi časovo nesedí kopec informácií...

esther03
30. jún 2017

@maciatkolulu tiez mi frejerka mojho ex nevedela prist na meno, bola som hamtava svina, co nema co robit tak beha po exekutoroch a socialkach a nahana vyzivne (co ocko roka dlhodobo neplatil lebo on chuda nemal). Jaaaj a bola som absolutne neschopna matka co nevie ani poriadne varit (od 12 tich peciem, robim torty je to moja zaluba a varit ma ucila babka kucharka ked som este ani obcanak nemala 🙂 ) Dnes je z frajerky exfrajerka a na FB mi vypisuje co ma robit a ako ma vymoct vyzivne od neho 😀 Ked mi napisala prvy krat smiala som sa dva dni, ze karma funguje tak rychlo 😀 Mam znamu, vzdy si narazi zenaca or rozvedeného. Vsetky exzeny do jednej su neschopne, nevedia sa starat o dieta, nevedia varit, a su hamtave... To bude asi nejaka epidemia ci? 😀 😀

guinevre
30. jún 2017

@maciatkolulu Poznam vseliake pripady, su ludia co sa vedia dohodnut aj na striedavke, poznam muzov co sa naozaj staraju o svoje deti, chcu sa starat, ale byvala proste nedovoli, a stat sa vacsinou priklada na stranu zeny. Po rozvode sa zrazu aj potreby dietata vyrazne zvysia, zrazu su potrebne najdrahsie skoly, kruzky, kurzy, vylety po svete. A su aj chlapi co si nemyslia ze je v poriadku ze svoje deti vidia dva krat za mesiac a maju "cvakat" do nekonecna, su aj taki ktori na deti vseobecne kaslu a nechcu poslat ani euro. Je to tak, ked aspon jeden z rodicov nema rozum.

guinevre
30. jún 2017

@esther03 Bude :D A to asi na oboch stranach, staci sa pozriet na MK a uz vidis, ze kazda nova priatelka/zena byvaleho je zla :D

esther03
30. jún 2017

@guinevre ja som napriklad neriesila ziadnu novu priatelku mojho ex a ze ich bolo po mne hoodne 😀 A mna riesila kazda okrem jednej (ta jedna bola madarskej narodnosti a jedina normalna). Mne boli vsetky ukradnute kedze aj exa som mala vies kde 😀 Ale skor pozorujem vo svojom okoli utoky na matky zo strany novych priatelkiek/manzeliek. A suhlasim su otcovia co sa staraju, aj matky co sa staraju a aj naopak. Mne len pride divne, ze tato nova frajerka riesi ako si casom dieta budu ziadat do vychovy, casom ked bude väcsie, samostatnejsie atd. Preco? Je dietatu ublizovane? Travia s dietatom malo casu? (asi nie ked pise, ze si ju beru aj mimo dohodnutych hodin). No, ehm jedina odpoved na preco mi pride, ze pre peniaze, aby nemuseli platit vyzivne.