Výživné od otca s minimálnou mzdou
Ahojte. Mam otazku. Skor potrebujem straaaaaasne moc poradit ☹((( ak manzel ma na prac.zmluvu min.mzdu, ale pritom robi vo firme, ktora je vlastne cela jeho, len nie je a nemoze byt jej majitelom ani mat ucet v ziadnej banme lebo je v oddlzeni po osobnom bankrote ( cize vsetko co ma je pisane na brata - firma ucet atd) a teraz ziadam o vyzivne - ako dokazem ze on peniaze ma a nie malo alenie papierovo??? Robi stale v nemecku, mam akurat vypisy faktur ze vola v romingu stale, ale aj mobil je pisany na firmu ☹ neskutocne ma stve ze on za den dokaze prehrat minut aj 2000 eur a na malu mi nic nechce dat ☹((( jeto hrozne. O ako osoba vsade svieti ako dlznik kedze je v tom osob.bankrote a ja si uz neviem pomoct az ma sudca nevysmeje ked ziadam na malu 300 eur!!!! Pomooooc
Návrh na sud si určite daj, ak nebude výživné od otca, dostaneš výživné od štátu - náhradné výživné
@janca1234 bohužial, pokiaľ má tvoj manžel oficiálne len minimálnu mzdu, nevlastní oficiálne žiadny majetok a je v osobnom bankrote, tak po 300 eurovom výživnom môžeš akurát tak snívať.
Hm ☹ tak asi ma len vysmeju a on nacele ☹ dost ze uz teraz sa mi vysmieva ☹ ach jaj! V tomto pripade by som mozno mala skor svedkov ze robi v nemecku a ze on plati ludi nie oni jeho kedze on je sef, a ich chlebodarca.
nevešaj hlavu ak budeš mať šikovného právnika vysúdiš to čo požaduješ , tak ako ja 😉 držím palce
Nemam pravnika a ani peniaze nan....
@janca1234 zájdi na ÚPSVaR za kuratelou,mali by ti dať kontakt na bezpplatnú právnu pomoc,teda až tvoj príjem nie je vyšší ako minilána mzda (myslím).Som sa tak bola poradiť aj som sa s nimi skontaktovala-až niečo chceš bližšie vedieť napíš mi IP
ocitla som sa v tej istej situaci.Ex priatel ma platit vyživne na maleho 100 eur mesačne,dlžné vyživne ma už za 400 eur nakolko len čiastkuje pošle tak 10 alebo 30 eur alebo vobec nič.POdal navrh na osobný bankrot aby sa pohodlene vyhol zodpovednosti a plateniu dlhov a výživneho.Exekucia sa pre bankrot na dlho zastavila.Ako sa dostanem k dlžnemu výživnemu a bežnemu čo ma platit každy mesiac.Dopočula som sa že podal o zníženie.Ako to prebehne sud mu vyhovie a zniži vyživne na minimum alebo nebude musiet platit nič?Nakolko podnikam ,tiež nie moc uspešne kto mi zaplatí nahradne vyživne?

@janca1234 no žiaľ, v tomto ťaháš za kratší koniec... žiadať môžeš aj 1000€, ale sudca si bude žiadať zdokladovať ako výdavky na dieťa (aspoň tie väčšie, samozrejme nie každé lízatko), tak aj príjmy na oboch stranách... a pokiaľ on je vedený ako dlžník na všetky strany, nemá žiadne účty ani majetok, nemáš nikoho, kto by ti pred súdom dosvedčil "áno, ja platím tohto človeka a dávam mu sumu xxx€ mesačne" tak bohužiaľ... ak vieš nejako dokázať, koľko peňazí prehrá alebo inak prehajdáka, tak možno na to súd prihliadne... na druhej strane - ak ti aj odklepnú požadovaných 300€ - a on ti ich platiť nebude, čo urobíš? 😒