Výživné od ženy ex
Dobry den,
ako by ste vnimali situaciu, ze vyzivne na dieta Vam posiela zena Vasho ex?
Aby som to upresnila. Ex vyzivne plati pravidelne (280 eur mesacne), ale okrem toho mi jeho zena posle dva krat do roka po 1000 eur (uz to takto posiela treti rok, vzdy v marci a septembri). Posle to zo svojho uctu ale s poznamkou, ze je to pre syna od ex. Socialka mi povedala, ze jej to nemam posielat naspat, lebo je to pre syna. Ja vsak chcem, aby to posielal ex. So synom sa nestretava, syn chce byt pri styku aj so mnou, sam nepojde. Teraz panko vymyslel asistovany kontakt, lebo ked tam musim byt ja, tak nech tam je aj dalsia osoba. nechce byt so mnou a synom sam. Socialka je z neho nadsena, lebo vraj ako vzorny "ocko" nad ramec prispieva nadstardantne a sam navrhuje asistovany kontakt. Ze vraj toto navrhuju vo vacsine matky koli agresivite. Syna nevidel 5 rokov.
@tehotna40 to je manželka jej exa nie priateľka.
@alickapusinka ano viem, len som zle napísala,neuvedomila som si, ospravedlňujem sa 🙂
Rozchod bol pred 6 rokmi, to by som neriesila. Syn ma 8 r. Ja som mu aj pisala, ze nech pride, moze sa so synom pohrat u nas alebo na ihrisku, akurat so mnou, lebo syn by s nim sam nesiel. Ex neprisiel ani raz. Ked sa ho pytali sa socialke preco za synom nebol a nevidel ho 5 rokov, povedal, ze nechcel vidiet mna. Teraz bude do toho styku zatahovat xy dalsich cudzich ludi, len aby sa mi pomstil. Socialka je z neho nadsena. Ze to neni caste, ze o asistovany kontat poziadal sam otec. A nerobia to priamo na socialke. Asistovany kontakt sprostredkuje nestatna organizacia, ex to vraj cele zaplati. Na socialku ex isiel koli tomu, aby ma donutili s tym suhlasit. A jeho zena ma nezaujima. Mne je divne len to, ze cele roky mi pise jeho zena SMS, ze praje synovi k narodeninam, k Vianociam, ake chce darceky. Ex je retardovany, ze nevie napisat SMS resp. poslat peniaze sam? Co sa do toho pletie? Vsak nech zavola, napise ex. Naviac ja tu osobu nepoznam, nevidela som ju nikdy. Len sa mi v SMS predstavila ako jeho zena.
8 r. dieta? Normalne nech sa stretnú sami, v čom je problém? Vyzerá to skôr tak, že syn ma stres z teba. Určite by s nim išiel, keby si to ty podporila.
Mne to z tvojej strany príde taká hra o kontrolu “bude ako som povedala, v mojej prítomnosti na ihrisko” a problém nájdeš ešte aj v 1000€ 🙈
@bluka2 Syn otca videl naposledy, ked mal 3 roky. Vobec si ho nepamata, nevie ako vyzera, nevie o com sa ma s nim rozpravat. Syn chce, aby som tam sla za otcom s nim. To zas nechce ex. Ex tvrdi, ze pokial tam mam byt aj ja, potom tam musi byt aj asistencia. Preto ten asistovany kontakt.
To je presne prípad "nemám problém tak ho vyrobím"
Ja som tiež niekoľko krát posielala zo svojho účtu výživné partnerovej ex a nikto tým neutrpel. Berieš ju ako hrozbu, myslím tvoj ex ťa pozná dobre a preto chce aby pri stretnutí bol ešte niekto. Určite si nejaká hysterka a chce sa vyhnúť scénam.
Z komentárov co si napísala posobis ako ohrdnuta ženská, ktorá hľadá problémy aj tam kde niesu. Aj keby bol tvoj ex neviem aký idot, ty si ta ktorá si s ním urobila dieťa a on na neho má nárok, aj keby po 15 rokoch. Prečo tam sám nechce ísť? Dieťa nemá len tak z toho strach, to je presne to co ti píšem uz 2x ze to je v tebe a na tebe ako k tomu pristupuješ a to dieťa to vidí.
Pozri... môj muž má zvereneho syna čo má z ex. Ona malého zanedbávala, ubližovala mu a tiež si po 3 rokoch zmyslela ze aha sak ja mam dieťa, a keď ho vidieť chcela, samozrejme na základe predošlého ubližovaia muž tiež žiadal asistovanu a predstav si aj takáto "krkavčia mater" ma na to dieťa aký taky nárok a keď ho chce vidieť musí ho tam muž priniesť. Proste si nepomôžeš a je len na tebe a tvojom prístupe ako to bude syn vnímať a či to bude pre neho obnovovanie vzťahu syn a otec alebo to pre neho bude nejaký stres a strach. Ty zmeň prístup. Nevravím to v zlom naozaj si týmito vecami prechádzame a nieje a nebude to jednoduché !
A predtym mal so synom aky vztah, ked ste este boli spoli? Nepoznali sa, boli ste uz odluceni? Ci preco si nedovolila, aby sa s nim stretol sam? Ci nemal zaujem?
Nemáš sa coho báť. Ak ta zaujíma preco posielam muzova ex peniaze navyše, spytaj sa priamo jej. A asistované kontakt je podla mňa dobry v tom, že ho aspoň usmerina ako sa má správať. Malý je podla mňa viac vysrresovany z toho, že ty stresujes. 5 rokov ho nevidel, tazko si bude na neho nárokovať. Dobre to odpadne, pre malého je cudzi človek.
Za mňa fajn možnosť ako sa na tom ihrisku stretnúť tak aby si bola spokojná ty aj on (ty tam budeš kvôli synovi, on tam bude mať tretiu osobu aby ste tam neboli iba vy dvaja).
Peniaze si užite (choďte na dovolenku alebo ich odlož) a zbytočne nehľadaj problém tam kde nieje.
To že píše jeho ex by som brala normálne (možno sa tak dohodli lebo žiarlila alebo sa proste sama od seba zapája keď vidí že tvoj ex to robí minimálne), on určite od nej dostane info od teba.
Sociálka je z neho nadšená?veď je otec dieta nemôže za to, že ste išli od seba.Socialka má zabezpečiť to, čo chce otec.Ked sa nechce stretnúť s tebou má právo a nárok byť so synom, tak si to vybavil takto.O rok môže pýtať striedavu starostlivosť tak dobre zvaz ako o ňom budeš rozprávať na sociálke, pred synom.Je otcom na celý život syn nie je tvoje vlastníctvo.Moze byť, že výživným nad rámec si dopredu pripravuje pôdu to neovplyvnis.
Si si istá že ex bude platiť za asistovany styk? Lebo pokial viem tak to sa vykonáva bezplatne. Robia to CDR-ka alebo akreditované subjekty - mimovládky
A rozhodne je to bezplatne
Neviem kto ti povedal že ex to zaplatí, ale veľmi nepresná info
Najmä ak asistovany styk pôjde cez súd
@pribinak Asistovany styk nepojde cez sud. Na sud to da ex, ak ja nebude suhlasit. A suhlasit ma donutila socialka. Je to nejaka poradna ci centrum s terapeutom v okresnom meste, plati za 10 eur za hodinu. Ex to zaplati. To povedal na socialke.
Odporucam Ti zmenit pristup a nestresovat chlapca a neprenasat svoju nenavist voci otcovi. Za chvilu bude syn dostatocne velky, aj napriek Tvojmu huckaniu bude mat tuzbu otca stretnut, vyhladat ci spoznat. To je realita, aka nastava v dospievani alebo po dospievani. Aby sa to potom neobratilo voci Tebe, ze sa syn nebude vediet preniest cez to, ze si stale branila ich kontaktu a robila vsemozne, aby v tom kontakte neboli.
Tvoj pristup robi vela a prepac, nevyzeras na to ze by si v chlapcovi zaujem o otca podporovala a v dobrom. A je uplne jedno ze ho teraz 5r nevidel. Ktovie ako to medzi vami naozaj bolo ze ma taku velku averziu voci Tebe.
A ze jeho zena posiela peniaze a vypisuje.... Panecky...keby sa ani raz neozvala tak je za jezibabu ktora ani nezagratuluje malemu a tvari sa ze maly neexistuje. Je to jeho manzelka, takze ak je Tvoj ex typicky chlap s obmedzenou komunikaciou, bud rada ze za ich rodinu komunikuje jeho manzelka a ze na maleho myslia.
Ale si nejak zaslepena v tom svojom, povedali Ti to tu neraz a Ty si ides stale svoje, nemas zaujem vidiet to dobre.
autorka , má tvoj ex aj ďalšie deti s terajšou manželkou ?
Ak nie , tak je možné že sa chce starať o svojho syna lebo mu s terajšou manželkou dieťa nebolo dopriaté. A možno jeho žena sa snaží vniesť do vašich životov trocha rovnováhy a upokojiť situáciu mezdi vami dvoma, zrejme chápe že je náročné finančne vychovávať dnes dieťa , tak to jednoducho kompenzuje , alebo chce obrúsiť hrany vašej vzájomnej nevraživosti . Zrejme ide o rozumnú a normálnu ženu , nerozumiem prečo ti to toľko vadí . Však sa poďakuj a hotovo, peniaze investuj do chlapca , na šport , na jazyky, nebude lepšie ak budeš vychádzať aspoň s jeho manželkou normálne ? Však ona môže byť ten správny mediátor medzi vami dvoma.

prežila som...
môj ex nevidel syna 15 r
len toľko že mne súd nakázal sa stretávať s ex + malinký syn.
odmietla som...ex bol agresívny tupec ktorý nezvládol môj odchod od neho.... žiaden súd mi nemôže nakázať sa stretávať s kým ja nechcem....
ak niečo potrebuješ napíš IP