icon

Zapretie otcovstva pred narodením dieťaťa

olgakobelova
5. jún 2025

Dobrý deň Prosím potrebujem radu z ex manžel nás rozviedli toho roku vo februári ja som zistila ze som tehotná. Je tam niaka možnosť aby biologicky otec dieťaťa bol zapísaný v rodnom liste ??? Je možnosť zaprieť otcovstvo ešte pred narodením dieťaťa?? Ďakujem za radu

doriiis
5. jún 2025

Ak uplynie 300 dní od rozvodu,keď sa dieťa narodí tak zapísaný byť nemusi

januska12323
5. jún 2025

Nedá sa zaprieť otcovstvo kým dieťa nie je na svete a kým sa narodí 300 dní po rozvode bude mať automaticky meno ex, iba ak sa vydáš bude po novom manželovi alebo ak uplynie doba.

cacianka
5. jún 2025

niaká - píše sa nejaká.
Pred narodením sa nedá zaprieť otcovstvo, lebo nedá sa zaprieť čo ešte nie je narodené.
ak sa dieťa narodí do 300 dní od rozvodu, za otca sa podľa zákona považuje exmanžel.
ak sa narodí až po 300 dňoch, za otca sa považuje muž s ktoým podpíšete súhlas na matrike.
ak iný muž nepodpíše, tak dieťa sa narodí a do rodného listu mu zapíšu "otec neznámy" a bude mať tvoje priezvisko, teda to čo si mala prevzate od manžela alebo ak si si ho prepísala tak tvoje rodné priezvisko.
Ak je teda otcom iný muž ako exmanžel, môžete sa zosobášiť, iba vtedy bude automaticky zapísaný v rodnom liste dieťaťa.

minenkaa
5. jún 2025

Sa vydaj