icon

Zastupovanie plnoletého vysokoškoláka - zvýšenie výživného

bolavaruka
3. mar 2017

Dieta, student VS, plnolety, potrebuje poziadat o zvysenie vyzivneho. doteraz otec 11 rokov platil 100 eur, nikdy matka neziadala prostrednictvom sudu o zvysenie, otec je velmi neprijemny clovek. Oberie kauzdeho o chut do zivota. Dieta sa ho boji a preto sa chce vyhnut stretnutiu s nim. Mate skusenosti so zastupovanim? Kolko moze takato sluzba v Bratislave stat?

sissy27
3. mar 2017

@bolavaruka to si treba zistiť u konkrétneho právnika, ale suma za samotné zastupovanie nebude veľa... ale bude k tomu ešte spísanie návrhu, podanie, nikto nevie koľko pojednávaní bude, atď. .... pár stoviek ho to asi bude stáť...
Ale v zásade sa syn nemá čoho báť, podá návrh na súd, súd stanoví pojednávanie a nenechá pána otca predvádzať divadlo, predloží vyžiadané dokumenty a bude odpovedať na otázky určené súdom, to je všetko, žiadna vzájomná komunikácia medzi nimi prebiehať nebude...

alenah31
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
3. mar 2017

@bolavaruka syn sa s otcom nemusi vobec stretnut, podpise matke, alebo niekomu plnu moc u notara na zastupovanie a je to....

mirica
3. mar 2017

@bolavaruka ...ak ale sudca bude považovať za potrebné syna vypočuť a predvolá ho, bude musieť na súd prísť

cacianka
4. apr 2017

ja som zastupovala na súde môjho partnera o výživné na jeho dcéru. on je menej výrečný, bol z toho veľmi nervózny, lebo ex je prípad sám o sebe,
tak napísal splnomocnenie, sudkyňa nepovedala ani ň,
ale bol tam, komunikoval iba so sudkyňou, pýtala sa základné veci, ostatné ja.
takže treba sa pýtať ako ho môže niekto zastupovať, bud generálne alebo asi bude na základné otázky odpovedať osobne.