Žiadosť o alimenty pri striedavej starostlivosti
Manzel v zivote nic detom nekupil sam od seba, a vlastne ani na podnet nie. Ale vzdy som to brala tak, ze ok, nase spolocne peniaze, tak kupim to ja, ci uz dary, oblecenie, skolske potreby a vsetko. Lenze ako ho poznam, po rozvode to bude rovnake, nic nekupi. Mam kamosku, ktora to mala tiez tak a sice dieta chodi za otcom iba cez vikend, ale nic mu nenabali, aby donutila otca sa podielat o starostlivost na dietati aj inak, nez len tym, ze mu pocas vikendu navari obed. Samozrejme sa jej to nedari a trpi to dieta. Ja to tak nechcem, pretoze mi je jasne, ze on im nic nekupi, nestara sa o nich ani teraz poriadne. Mozem teda ziadat na sude alimenty od otca s tymto argumentom, aj ked pojde o striedavku? Mne sa totiz oproti nemu vyrazne zvysia takto naklady, ak mam platit vsetky potreby, oblecenie zo svojho a on len bezne prevadzkove naklady pocas tyzdna unho.
Ale môžeš tam zahrnúť aj krúžky a školské potreby a rôzne školské poplatky
Sudca pri striedavke povedal kamoškinmu ex, že deti majú mať u neho všetko potrebné. Matka im nič nebali. Jedine ci si prenášajú sú školské potreby, ináč nič.
Musel im všetko nakúpiť, pyžamá oblečenie vetrovky topánky, spodné prádlo oblečenie. Keď sú u neho nosia veci co im kúpil, ak sa im zoderu potrhajú kupuje musí, lebo deti by chodili otrhane do školy. Keď porastu musí kupovať veci.
Samozrejme je tiež vychcany a občas niečo platí kamoška ale je toho menej. Keď deti ochorejú u neho musí ísť do lekára a kúpiť lieky v lekárni. Majú striedavku pol mesiac u neho druhá polka mesiaca u nej... Viac ako 2t intervaly...
Moj brat ma striedavu a aj plati alimenty.

Môžeš navrhnúť aby ste spísali rodičovskú dohodnú, že napr lyžiarsky, škola v prírode, školské výlety, oprava zubov či kúpa okuliarov aby sa to platilo na polovicu
Lebo sú to finančne nákladné veci a je nefér aby to platil jeden rodič