Zrušenie BSM pri manželovom podnikaní
Ahoj da sa podať návrh na súd na zrušenie BSM pre manželove podnikanie? Obaja súhlasíme a jedna z možností je vyuzit podnikanie a podať navrh .. takže moja otázka znie, musí mať manžel zivnost alebo prejde to zrušenie aj keď ma SRO. Ďakujem
@zojazoja ďakujem pekne idem to všetko zhrnúť a zajtra to podáme🙂 a len taka otázočka ešte kolko to trvalo ? Je šanca ze to zamietnu alebo by ešte vyžadovali doplnit nejaké iné veci ?
@zojazoja ďakujem a ked teraz podáme navrh odíde nám poštou aj kedy bude sud alebo uz nám len príde rozhodnutie
@zojazoja ano zajtra tam idem osobne takže vytlačím to 2x a oni mi hneď jeden vrátia ze som podala návrh? Prepáč za také hlúpe otázky ale prvý x ideme niečo podávať na súd🙂
@zojazoja mam to všetko nachystané ďakujem pekne za pomoc, kolok zakupim zajtra na podateľňi? A tam v tom návrhu ze kontaktne a osobne údaje mňa a manzela stačí meno priezvisko, adresa , rodné číslo, číslo OP a tel číslo? Už iné neviem co tam mam dat 🙂
@zojazoja Ďakujem krásne za pomoc a ,,asistenciu"🥰🤗.už to je na súde podané,kolok kúpený na poste 250 euro 🙂 myslíte že keď je tam dole ta veta a manzelov súhlas overený tak ze si nás nezavolaju a rozhodnu bez nas ?
@patka06 a tiež ste podali len návrh, priložili živnostenský a sobášny a manzelov súhlas ze súhlasí aby prebehlo bez prítomnosti? Nič viac už potom nevyzadovali dolozir už vám len prišlo rozhodnutie ? 🙂
@zojazoja ano jasne ale tak ešte raz ďakujem za pomoc 🙂 pekný zvyšok dna želám
áno, presne ako píšeš.
Nič viac, myslím, že po mesiaci prišlo rozhodnutie ...ale je to pýr rokov dozadu, neviem ako dlho to súdom teraz trvá
@patka06 ďakujem za info 🙂
@patka06 ahojte ešte mam jednu otázočku baby, keby manzel zrušiť zivnost napr za pol roka tak to bsm sa znovu obnovi ? Alebo na tom nezáleží dôležité je ze bolo zrušené keď mal otvorenú zivnost 🙂
BSM by sa znovu obnovilo len rozhodnutím súdu - na návrh jedného z vás, nie automaticky pretože zrušil podnikanie
@patka06 ďakujem aj som si myslela takže zostane zrušené aj keby sa veci zmenia.. prosím ta myslíš si že nebude vadiť ze manzel ma zivnost od roku 2020 a zobrali sme sa v roku 2024 a ze žiadam zrusenie bsm ? Nie je nejaká hranica ze musí byť ,,nový živnostník "?
Nie, nie je tam žiadna hranica
@patka06 zdravím manželovi prišiel list týždeň od podania môjho návrhu ze aby sa do 15 dní vyjadril pisomne
@patka06 absolútne neviem co to je
Pravdepodobne vyžadujú jeho písomné vyjadrenie - súhlas so zrušením BSM, aby mohli rozhodnúť bez pojednávania.
Ak si chceš byť istá, zavolaj na príslušný súd pracovníkovi, ktorý list poslal, určite poradia
@patka06 bola som to ukázať právničke a ta mi napísala list ktory manžel odovzadal na súde dnes lebo my sme dali overený list notarom ze súhlasí s nariadením bez pojednávania ale nenapísala som tam dôvod ze súhlasí s tým co na navrhujem zrusenie bsm takže chceli vyjadrenie manzelove písomne .. jaj ale som sa vystresovala
Ahojte ešte mam otázočku.. keď nám zrušia to BSM , a jednému z nás sa niečo stane tak ten druhy dedi normálne? Nemá bsm nič s dedenim po smrti mňa manželky alebo manzela ?
@zojazoja ďakujem takže sa dedi normálne ako pri nezrušenom BSM.. podľa čísla spisu som si vyhľadala na stranke sudu, ze pojednávanie bolo včera(takze od podania navrhu ubehlo 20 dni) zda sa mi ro rychle.. ;) neviete kedy pridajú rozhodnutie na stránku? Alebo čakať len poštou..
Ahojte . Tak dnes doručili rozhodnutie o zrušení je tam ze rozhodnutie bolo 15.4 ale nemám tam ze odkedy je platné je tam ze do 15 dní od doručenia (to je dnes) je možné podať odvolanie.. takže to je platné od toho 15.4 alebo až o 15 dní keď skončí lehota ? 🙂

@autor ten súhlas mi neposlala. Ale tak podľa mňa stačí úplne tak ze Dolupodpisany Jozko mrkva, todne číslo, číslo OP súhlasí atď atd..len nezabudni ze toto musí ísť Jožko overiť svoj podpis. Kolok len jeden. Lebo ziadost( respektíve Navrh) sa podáva predsa jeden..podávas ho ty.