Zvýšenie výživného, keď otec zarába 3000 eur?
Ahojte, idem sa popýtať ohľadne výživného. Idem si podať zvysenie výživného a chcela by som vedieť či nemáte skúsenosť. V skratke, ex platí 200 eur, s chlapcom už nebol 4 roky vôbec, meniny, narodeniny, vianoce mu nič neposiela. Nevie absolútne nič o ňom. Pracuje v Rakúsku a čistý príjem je cca 3000 eur. Za všetky odpovede budem vďačná
@smejo955 Tak uz iba podla tejto metodickej tabulky, ktora ma poradnu funkciu, by mal platit minimalne raz tolko.
https://www.justice.gov.sk/aktualne-temy/minist...
@lonely66 pozri koment vyššie, tam je odkaz na "tabuľky" vypracovalo ich ministerstvo
@lonely66 aku znamku si mala z matematiky na 1.stupni ZS? co ti nesedi na 30km? ved 15 km tam a 15 km spat. rano dieta odnesie do skolky, niekde poblizku pracuje, poobede cestou z prace vezme dieta zo skolky a idu domov. 90% rodicov ma skolku v blizkosti prace a nie v blizkosti bydliska.
@smejo955 urcite ziadaj o zvysenie. ak je dieta casto chore, tebe prirodzene klesa kvoli tomu prijem. a lieky a vitaminy stoja nenormalne €. nenechaj sa odradit tym, ktory otec kolko plati na take ci hentake dieta. ja som bola v piatok na rodicku a matke na 16r. dievca sud zvysil vyzivne z 350€ na 400€ a ako hlavny dovod bol, ze sa otec o dieta dlhodobo ziadnym sposobom nezaujima, pomimo dievcatu roky nic nekupil, roky k narodeninam ani nezablahozelal. mna uprimne tesi, ze sa koncia tie casy 150€ vyzivneho. drzim palce!
urcite ziadaj o zvysenie zapocitaj naklady okrem lekarov vitaminy atd plus naklady do skoly co budu plus kruzky a plus naklady na tabory plavecke a pod a dodaj tam ze neplati nic navyse otec nepodiela sa na starostlivosti a ty znasas znizenie prijmu pocas ocr
poziadaj o 550€ + tvorbu uspor 150€
a plus polovicu neobvyklych vydavkov (napr bike, strojcek a pod)
Nrozumiem, ako tu niektore mozu zhodnotit, ci je 200€ malo, alebo vela, ked nemaju tusenia, ako tato rodina zije a ma naklady. Nas stoji viac 2 rocne..
@smejo955 normalne si spis a zrataj vsetky mesacne naklady - byvanie, oblecenie, obuv, drogeria, lieky, skolka, kruzky, cestovne, predpokladam, zenpojde v septembri do skoly atd vyjde ti mesacna suma, ktoru dieta potrebuje deleno 2 (dvaja rodicia). Nejde len o plat rodica, ale aj o preukazatelne vydavky, ktore na dieta mas. Inak minule sa tu niekto cudoval, ze sa rataju aj naklady na byvanie 🙄 takze ano, aj to dieta musi niekde byvat.
no treba si spísať a samozrejme zdokladovať zvýšené výdavky na dieťa a môžeš žiadať zvýšenie výživného....pobavil ma ten častý kašel a imunologické vyšetrenia.....vyšetrenia sú pokiaľ viem zadarmo, nanajvýš zaplatíš jednorazovo 10-15eur za objednanie a kašel má 90% školopovinných detí a o deťoch v škôlke račej pomlčím....ak nemá riadnu diagnózu a nepreukážeš že berie pravidelne liečbu ktorú platíš(tým sa určite nepočíta že občas ho bolí bruško alebo kašle)- tú treba zdokladovať tak ti jednoducho zvýšené náklady na liečbu neuznajú...
@lonely66 pravnik draik tu neraz v takychto diskusiach pisal, v pravnej poradni rovnako, ze sud neberie do uvahy 50:50 platby, ze ak otec plati 200€, matka ma platit tiez 200€. obzvlast ak sa matka o dieta stara 24/7 365 dni v roku a otec ani nevie, ze ma dieta. sud berie do uvahy prave tu starostlivost matky. mam pocit, ze to je len modrokonikovska mantra stale opakovat, ze ak otec prispieva 200€, tak tolko ma prispievat matka. mimochodom, z 3000€ platu je 200€ fakt smiesne vyzivne. ak je decko casto chore a berie nejake vitaminove pripravky+ trebars sirupy na kasel, doplatok k atb, stovka v lekarni kazdy mesiac je uplne bezna. a mimochodom, nas byvaly sused este pred covidom platil na 3 deti 2100€ mes.vyzivne, ak si dobre pamatam 1500€ k rukam matky, zvysok na tvorbu uspor pre deti. 200€ mesacne je fakt smiesny peniaz. v KE sa plati len skolne v skolke 50€/mes., 60€ strava, 8 € rezijne naklady.
@matkahelka právnik draik môže písať co chce. Pokiaľ sa autorke niečo nezdá,musí podať návrh na súd,ale odporúčala by som nie "asi 3000"eur v čistom,ale reálne všetko spísať ,neísť tam s kyslíkom,ale s reálnymi diagnózami,ak nejaké sú,škôlku má ako opedskolak,pokiaľ viem zadarmo a pokiaľ sú škôlku ja bližšie k bydlisku,tak je opäť problem. Takže si všetko treba 2x rozmyslieť. 4 roky nekontaktoval dieťa,tipujem,že ani matku a teda vie,koľko zarába,lebo? Úprimne aj na súdoch majú plné zuby zníženej imunity,kaslikov....každá druhá prezentuje svoje dieťa ako pomaly invalida. Nikde autorka nepíše svoje príjmy ,aj to je podstatné. A to tiež nie som zástanca lakomych fotrov. Len aby odporca ako protiúder nedal žiadosť o zníženie,lebo sa mu znížil orijemznarodilo decko,má problém s imunitou a kaslikom a bude mať.

Však si spis návrh na zvýšenie výživného, uveď náklady a úved vysku sumy na akú pozadujes zvýšenie
Nepíšeš vek, uveď ako sa ti zvýšili náklady od poslednej uoravy výživného
Každý sudca vie že vserko šlo hore, ale niečo uveď