Zvýšenie výživného, keď otec zarába 3000 eur?
Ahojte, idem sa popýtať ohľadne výživného. Idem si podať zvysenie výživného a chcela by som vedieť či nemáte skúsenosť. V skratke, ex platí 200 eur, s chlapcom už nebol 4 roky vôbec, meniny, narodeniny, vianoce mu nič neposiela. Nevie absolútne nič o ňom. Pracuje v Rakúsku a čistý príjem je cca 3000 eur. Za všetky odpovede budem vďačná
@lonely66 logicky mi prosim vysvetli, aky je rozdiel v tom, ci ked dieta posadis do auta na cestu do skolky, ci v tom aute sedi a cestuje 5 min. alebo 15min.? aky to ma vplyv na jeho chorobnost? mimochodom, skolka je blizsie ako 15km? to vsetci ludia ziju v mestach? na dedinach ludia neziju? myslis, ze v kazdej dedine je skolka? obzvlast na vychode, kde kvoli povinnej skol.dochadze su v skolkach cierni je uplne bezne, ze deti nosia matky do skolok do mesta aj 30km.
@maciatkolulu ty ako roky zijuca v AT mas kolko skusenosti so sloven.sudmi za posledne roky, ze vies, ze sudy maju plne zuby soplov a znizenej imunity? sudy maju skor plne zuby takychto kvazi otcov, co dieta len urobia a tym pre nich starostlivost o dieta konci. pri takom prijme, aj keby mal pan otec dalsie 2 deti by som sa znizenia vyzivneho vobec, ale vobec neobavala, obzvlast pri sucasnych tabulkach, z kt. sudy pri urcovani vyzivneho vychadzaju.
@matkahelka mám bohaté skúsenosti a veľmi bohaté. Aj z posledných rokov. A áno majú plné zuby matiek,čo chcú robiť naprieky a navyšujú výživné pomaly aj na neviem čo. Keď sa dvaja rozchádzajú,žiaden súd nevie ,kde je pravda,kto je ukrivdeny,to,že sa otec nezaujíma,môže mať aj ten dôvod,že matka roky bránila,otec to vzdal,napríklad🤔😉. Niekedy sa úprimne niet čo čudovať. Tých tém,ako to praktizovať,tu máš habadej,dieťa je výhradný majetok matky,otec má iba platiť. Veď vravím,nech skúsi,môže byť prekvapená,ako to nakoniec vypáli,ale môže aj veľmi zle. 4.roky ziaden kontakt a ona vie,že okolo 3000 čistom,akože dobré.....tipujem,že ex sa neozve dieťaťu,ale expartnerke vešia na nos svoj príjem👍. Alebo to vie od susedovej mary,čo počula od bratrancovho kona,že....vravím,jednala by som veeelmi opatrne. A s právnikom ,ktorý by autorke vysvetlil,čo a ako. A nie MK
@maciatkolulu zijes roky v AT a mas bohate skusenosti s vyzivnym na SR? pobavila si. kazda rozvedena zena brani otcovi v styku s dietatom? v kazdej jednej diskusii o vyzivnom toto omielas. tie diskusie ocividne necitas, ako matky riesia, preco sa chlapi o deti nezaujimaju, ze napisu, ze pre decko pridu a nepridu a deti sa pytaju, preco ocko neprisiel a ako to decku vysvetlit. ze matka je 24/7 365 dni v roku s deckom. toto je vedlajsie vsak. je uplne irelevatne, odkial vie matka aky ma otec prijem. keby napisala, ze pobera 500€, ale 200€? to su smiesne prachy. mimochodom, ja mat chlapa, co sa o vlastne deti nezaujima, zderiem ho aj z koze, nielen z prachov. a autorke prajem a fandim.
@matkahelka akože,ty si pobavila😂a úprimne,ty vieš kde a ako sa hýbem? Čo majú roky života v at s týmto? Áno,je priam bežné,že matky sa snažia vytĺcť z otcov aj nemožné. A áno,majú toho plné zuby na súdoch. Najmä neoverených informácií,že ..... Na súd má ísť človek s nejakými podkladom a nie možno má hento-toto,škôlku ma pani pre predškolaka za koľko? Pán exmanžel už dávno môže byť na sk s 680 v čistom a s dvomi ďalšími vyživovacimi povinnosťami. A tým pádom má aj opodstatnený dôvod na ukončenie práce v zahraničí,napríklad. Autorka veľa info nedala,kašeľ a imuno vyšetrenia,ako dôvod na zvýšenie? Však vravím,hor sa do toho. Len môže to vypáliť aj nie pozitívne. A nie,netvrdím v.kazdej diskusii nič také,iba osobám,čo tak pôsobia. To je dosť rozdiel. Okrem súdov ,majú plné zuby aj pohotovosti hysteriek ,slovenské,si predstav,viem to,normálne,na úvod,snáď tu nie ste kvôli radám z MK😜. Úplne vážne ,napriek rokom života v AT. Hrôza so mnou. Mne príde naozaj komické takéto niečo napísať. Akoby človek v AT bol niekde v USA. A ešte aj odtiaľ môže minimálne pracovať pre ak a byť v obraze😂. Nuž,ale dobre. Viem,že to treba vykričať,ako sa to píše,aha,v každej téme,že som v AT a že nepracujem 🙃.
Takže milá autorka,jedine ,čo môžeš spraviť,je kontaktovať právnika. Ten ti na základe všetkého,čo máš poradí,prípadne spise návrh(ideál)a aj ta na pojednávaní zastúpi(ideál)
@maciatkolulu takto..ďakujem za názor v prvom rade a k veci ....ja som ex umožnila striedavu..on odmietol alebo vlastne sa nijak nevyjadril ibaže kade chodí rozpráva ze mu je branene v styku s dieťaťom..halóooo..mam x sprav kde sa chcem dohodnúť o striedavej a ja mu bránim🤦♀️ ja jeho peniaze nepotrebujem potrebuje ich jeho dieťa.. a nie nie od susedovej mary alebo bratranca mila pani ale reálny príjem ktorý som videla na papieri pri rozvodovom konaní..nebudem tu písať bludy keď ich nemám overene
@matkahelka ďakujem 🙏
@smejo955 a on iba pracuje v At alebo aj zije? Ak zije, tak tie naklady su niekde inde nez na slovensku. Ale teda k veci. Ak vyzivne nebolo navysovane dlhu dobu, na buduci skolsky rok pojde dieta do skoly, tak jasne je to okej. Sucasne tiez by som sa na prijem spred par rokov nespoliehala. Sucasne - Vy nemate teraz upraveny styk? Kedze si ponukala striedavku a neprijal atd. Upravila by som si na sude rovno aj toto. Takze je ok ziadat realne navysenie. Ale teda ak ist vyssie tak normalne s rozumom a ak tak ziadat skor spomenute sporenie. Mam rovnako stare dieta a 200 eurove vyzivne plus moja cast k tomu v pohode pokryje naklady 🙂 to len na margo. A to tiez chodi aj na kruzky
@lonely66
Nečítam túto diskusiu, ale vo všeobecnosti platí, že sa vychádza z nákladov na dieťa a z pomerov rodičov. Ak sú pomery povinného rodiča nadštandardné, tak sa okrem bežného vyššieho výživného (=dieťa sa podieľa životnej úrovni rodičov) určuje ešte čiastka na sporenie. Ten rodič, ktorý sa podieľa osobnou starostlivosťou, sa finančne má podieľať menej, hoc by majetkové pomery rodičov boli rovnaké. Tabuľka je pomocný a zjednocujúci nástroj.
Ak povinný rodič pracuje v Rakúsku a k tomu tam aj býva a pod., tak samozrejme má aj náklady vyššie, čiže to nemožno úplne porovnávať so situáciou, že by rovnaký príjem mal na Slovensku.
@lonely66 nevyriesim konkretne co? asi si nerozumieme. existuju top pravnici, kt. chlapa osklbu ako kura. okrem toho moj muz podnika vo sfere, kde nevyhnutne potrebuje dobru povest. na ziadne kusky by som sa krajat nemusela na to, aby som mu uskodila.
@smejo955 autorka, vypočítaj si bežné priemerné mesačné náklady na dieťa. Z toho žiadaj minimálne polovicu. Ak si kvôli zdravotným problémom často očr či často vymeškávaš z práce, kľudne žiadaj aj viac ako 50% práve s odôvodnením toho, že kvôli starostlivosti vynechávaš z práce a že otec sa o dieťa nezaujíma, nestretáva sa s ním. Mimo toho žiadaj polovicu nákladov spojených s liečbou a zdravotnou starostlivosťou + polovicu iných nepravidelných nákladov (škola v prírode, strojček na zuby a podobne). Tieto mimoriadne náklady fungujú tak, že mu pošleš kópiu toho, čo si platila a on ti preplatí polovicu. A ak má príjem 3000 eur v čistom, žiadaj vo výživnom aj o sporenie na dieťa - tie peniaze ty k dispozícii mať nebudeš, dostane ich dieťa po dovŕšení plnoletosti. Sporenie je bežná záležitosť, ak má rodič vyšší príjem.
Ja iba pomimo. Minule tu bola matka, ktorá dostávala 350. Jej ex zarobil v čistom 3500 a ona zarábala o doooosť menej a žila prakticky nadoraz s peniazmi, dieťa často choré. A jej tam nakladali, že čo chce viac😄MK neprestane nikdy prekvapovať. Len žena vie byť na ženu tak hnusná.