icon

Ktorý ortopéd v Ružomberku lieči skoliózu?

fantafany
13. jan 2026

Ktorý ortopéd v RK pre dospelých skolioza ? A čakacie doby pri objednávke ak viete. Vďaka

gemerka17
13. jan 2026

@fantafany žiadny ortoped na Slovensku nerieši skoliozu u dospelých, ak nepotrebuješ operaciu. Pri skolioze treba len cvičiť a ľahšiu formu ma polka planéty.

fantafany
autor
14. jan 2026
@gemerka17

@fantafany žiadny ortoped na Slovensku nerieši skoliozu u dospelých, ak nepotrebuješ operaciu. Pri skolioze treba len cvičiť a ľahšiu formu ma polka planéty.

@gemerka17 sestra je vykrutena , ma skoliozu a fyzioterapeut hej povedal že má sa objednať K ortopédovi, že má skrátenú nohu, že aj vložky by potrebovala

gemerka17
14. jan 2026
@fantafany

@gemerka17 sestra je vykrutena , ma skoliozu a fyzioterapeut hej povedal že má sa objednať K ortopédovi, že má skrátenú nohu, že aj vložky by potrebovala

@fantafany ortoped max predpíše vložky na poistovnu. Zvládne to hocijaký ortoped. Osobne vsak vložky cez poisťovňu neodporúčam. Treba ist urobit diagnostiku chodidla a poriadne vložky na mieru. Cez poisťovňu ti za 3 sekundy obkreslia nohu. To je fakt zbytocne, najma ak uz sestra problem má, tak treba poriadne vložky. Fajn je cez ortopeda mat RTG a vedieť presne stupne skoliozy. Cize si vyber v okolí kohokoľvek, najma aby bol milý, pretože s touto diagnozou je casto clovek poslaný do teplých krajín s kopec poznamkami, ak lekar nema normálny prístup k pacientovi.