icon

SPINN - magnetická rezonancia Ružomberok

palinohavino
7. júl 2022

Dobrý deň prosím vás akú máte skúsenosti za odpoveď vopred ďakujem

gemerka17
7. júl 2022

@palinohavino šrotny 20 ročný starý prístroj používajú. Myslím, že to vieš aj sam.

palinohavino
autor
7. júl 2022

@gemerka17 ešte som tam nebol tak preto si zisťujem čo a ako

mimer
7. júl 2022

@gemerka17 v spinne? Tam to je len par rokov. Nemyslis magneticku na stanici?

savanna
7. júl 2022

Neviem, moj ortoped mi neodporucal tam ist - vraj tam maju stary pristroj, ktory vytvara rozmazane snimky a on podla tych snimkov nevie dobre urcit diagnozu. Ked som si obvolavala ambulancie MRI, spominali mi to tiez v jednej ambulancii, ze SPINN nekvalita. Takze asi to nebude nahoda.

gemerka17
8. júl 2022

@palinohavino skutočnosť je taká, že ich MR skenuje obrázku so silou 0,2 Tesla. V nemocniciach, čo majú tuneli sa používa MR so silou 1,5 Tesla alebo 3 Tesla (to je najsilnejšie a najkvalitnejšie MR, čo na ľudoch robia). Čiže to čo majú v Spine je šmejd, čo fotí rozmazané snímky, nič tam poriadne vidno nie je. Preto je lepšie ísť do tunela a do nemocnice, ak chcete mať urobenú MR dobre. Ja som kvôli takému šmejdu čo majú v Spinn clinic musela ísť na opakovanú MR do nemocnice, lebo tam nič nebolo vidno. Konkrétne som bola v Sportclinicu v BA na túto nekvalitnú MR, Majú ju aj v Clinice Ortopedice tiež v BA. Všetko sú to súkromne kliniky s takými šmejdáckymi prístrojmi. Odpoveď prečo to tak majú ? Holt proste tá stará šunka je výrazne lacnejšia ako prístroj čo majú v nemocnici, nie len obstarávacia cena ale aj údržba. To by si súkromne kliniky dovoliť nemohli, preto zadovážia tieto ale pacientovi už nepovedia, že to je stará haraburda. Takýto stroj sa využíva iba na klby, na mozog či brucho už nie - tam by to vážne nezachytilo že úplne nič. Choď radšej na MR do nemocnice.

@mimer realita je taká, že kúpili prístroj čo má 30 rokov. Ejjá, prestarnutá haraburda a zbytočné vyšetrenie.

mimer
8. júl 2022

@gemerka17 tak to som velmi nemilo prekvapena 😱😱

gemerka17
8. júl 2022

@mimer normálne to ľudia nevedia, ani ja som nevedela, pokiaľ sa mi to nestalo na vlastnej koži a ďalší lekár ma musel poslať na normálnu kvalitnú MR, s tým, že poznamenal, že nemôže uveriť, že im to prepláca poisťovňa keďže sa vyšetrenie musí častokrát opakovať. Niektorým klinikám to už ani poisťovňa neprepláca, sami vedia, že je to na nič. Treba sa takýmto pracoviskám do budúcnosti vyhnúť.

mimer
8. júl 2022

@gemerka17 🙏🙏🙏🙏 vdaka za info v kazdom pripade 🙂

lola333
26. júl 2022

@palinohavino od januara vysetruju novou 1,5 tesla magnetickou rezonanciou 0905 468 461 radsej si zavolajte pre info

palinohavino
autor
26. júl 2022

@lola333 Už som tam zrušil termín idem na MR do nemocnice

dorothea221
6. jan 2023

@lola333 ahoj, akurát som tam objednaná, vieš prosím ťa či majú ten nový prístroj?

lola333
7. jan 2023

@dorothea221 ano maju novu MR