7,5-ročné dievča nevie plávať, korčuľovať a ani lyžovať
Ahojte je prosím vás divné keď 7.5 ročne dievča nevie plávať korčuľovať lyžovať ?..chceli sme ju učiť ale boji sa horko ťažko sa naučila bicyklovať a je nám ľúto keď v našom okolí máme mladšie deti ktoré toto všetko už hravo zvládajú, pripadame.si s mužom ako neschopní rodičia
Bicyklovat som sa naucila, ked som mala 7 rokov, prosim pekne do 6r som ako exot behala na trojkolke. Plavat som sa naucila v tabore, ked som mala 12r, do dnes vsak plavam iba prsia a znak a vyzeram ako taka labuťka. Korculovat som sa do dnesneho dna nenaucila - akoze bavi ma to, ale neviem to a som v tom hrozna, aj inline, aj zimne korcule. Neviem lyzovat , nikdy som na lyziach nestala, ale kedze neviem korculovat, tak asi nebudem mat predpoklady ani na lyze. Tenis je pre mna nocna mora, ta lopticka je tak mala a ten kurt tak velky, nikdy netrafim. Bedminton mam rada ten "bulharsky", tzv plazovy, nie ten co sa hra cez siet a chces zabit a znicit supera. Basketbal ma bavi, ale do kosa trafim, iba ak nahodou. Skok do dialky je pre mna neuchopitelny, neviem co tym chcel autor povedat. Co mi vsak vzdy islo je vrtiet zadkom, ci ze od malicka som ujukala a krepčila na ludovych tancoch, potom moderne tance a neskôr spolocenske, aj sutazne, vystupenie apd. Ale zaver - JA NEVIEM NIC - SOM SPORTOVE DREVO. A zijem.
@anonym_autor suhlasim s ostatnymi, ma ine zaujmy ako sport. Jedine, na com by som trvala je plavanie. Ale nie tyzdnovy skolsky kurz. Tam sa prd nauci a nie plavat. Dajte ju na riadny kurz s instruktormi, aspon na rok, nech sa nauci zaklady.
Este velakrat bude vystavena situaciam, kedy sa jej to bude hodit. Napr v skole v prirode, taboroch. Neplavci musia vzdy ostat s animatorom/ucitelom.
Lebo sestra má 6 ročnú dcéru tá vie všetko rovnako aj švagrinej deti tá má 10 ročného a 8 ročného syna a všetci vedia všetko..vramci lyžovania už chodia na vleky pre dospelých dokonca
@anonym_autor čiže zayo že sestrine deti niečo vedia ides Ty nútiť svoje dieťa niečo robiť nasilu... výborne....sestrine deti vedia kresliť?alebo nevedia a sestra to vôbec nerieši na rozdiel od teba?
mam 44 a neviem plavat ani sa korculovat a na lyziach som nikdy nestala ... bola som dobra v nych veciach a snad stale som ...
@anonym_autor naša má 9rokov a boji sa plávania, korčuľovania. Bicyklovať sa tiež bála,ale ide jej to ... Nie každý má na to talent.zase je šikovná v iných veciach. Baví ju tancovanie a dobre sa učí.
@anonym_autor nic zle na tom nevidim, skor su vadne zeny ktorych deti uz musia v 3 rokoch vediet lyzovat korculovat boxovat atd atd. sa len pretekaju vsetky.
mam 44 a neviem plavat ani sa korculovat a na lyziach som nikdy nestala ... bola som dobra v nych veciach a snad stale som ...
@puremum presne tak, kazdy sme dobry v dacom inom. to len zakomplexovane matere sa pretekaju a porovnavaju
@anonym_autor ja neviem plavat ani lyzovat a zijem spokojnemMoje deti vedia plavat korculovat to som chcela aby sa naucili hlavne plavat. Oni sa vody neboja odmala .
Kľud. Nádych a výdych ozaj nemusí vedieť všetko. Mám dve deti a rôznym rozdielom a staršia je pohybový antitalent. Ako vie v rámci možností bicyklovať,korčuľovať a plávať ale vie to len preto lebo sa ťahá za sestrou veď čo by ona bola o niečo horšia ako mladšia sestra ale ja vidím na nej , že ju to nebavi robí to len pre rivalitu.
@anonym_autor, presne ako ja. Plavanie bolo pre mna trapenie a korculovanie bolo pre mna nenaucitelne. Ani som nemala zaujem o sport. Nebavil ma. Inak som bola vo vsetko ostatnom uspesna. Proste typ cloveka.
@anonym_autor nie, nevedia to ani mnohi dospeli, ja viem len plavat, korculovat som sa skusala, ale teda po nejakych padoch nic pre mna a na lyziach som nestala, zijem na juhu Slovenska. Bicyklovat sa viem, ale inak ma nic z toho nikdy nelakalo. Plavam rekreacne, pri mori a doma v bazene. Rada som kreslila a hrala na klaviri, ale to az neskor od 7. rocnika na ZS som zacala chodit na hodiny klavira a ovladam 3 cudzie jazyky plynulo a dalsi 1 sa dohovorim. Ale som sportove drevo.
Mne sa skôr zdajú mimo tí premotivovaní rodičia, ktorú 2-3 ročné deti dávajú na lyže, korčule, plávanie, hudobnú, angličtinu, nemčinu, výtvarnú... no všetko musia vedieť! Ale dokonalí ako by chceli aj tak nebudú. 🤷
Ja mám 31 a neviem ani lyžovať a ani korčuľovať a nejako mi to k životu nechýba ani 😁 synovec má 8 a z toho všetkého tiež dokopy nič nevie, lebo rovnako radšej sedí nad papiermi s ceruzkami a kreslí. Nie každý človek je na šport. Tak to je aj s deťmi.
Ale rozmyslam, ze zacnem jazdit na koni. Paci sa mi to oblecenie, v Decathlone som si vyhliadla, asi dost chaba motivacia 😀, a mam rada zvierata, ale bojim sa aj toho. Ale mame pobliz kone.
@anonym_autor no a? Ja neviem lyžovať,plávať ani korčuľovať,a čo?
Kamoska ma 10 rocneho syna a horko tazko sa naucil trochu bicyklovat. Na korcule ho dostali asi 2x. Lyze vobec. Je sportovy antitalent. Nebavi ho to.
@koniarova zase vie nádherné kresliť na svoj vek a baví ju tanec
@anonym_autor a to je pointa príbehu, je umelecky nadana a to treba rešpektovať a rozvíjať, nemusí mať rada šport , je na tom ako ako ja a žijem bez lyžovania, šoferovania bicyklovania celý život a tu som
Ja mám 43, neviem ani korčuľovať,ani lyžovať,ani na bicykli. Viem akurát plávať,aj to som sa naučila asi v 15 rokoch. A som kvôli tomu divná? Nemyslím si, nikdy mi to nijako nechýbalo
@jaskolka nápodobne ,ale malujem , tancujem , joga to je moje a všetky individualisticke koničky
@anonym_autor má vôbec o tieto aktivity záujem? ja mám rovnakého syna. Bude mať 8. Každý chalan v triede hrá futbal, hokej, lyžuje a neviem čo ešte. Náš syn nie je pohybovo nadaný. Chvíľu sa pobicykluje, teraz chodíme korčuľovať, učí sa. Ale za to miluje angličtinu, vesmír a programovanie. Kým jeho spolužiaci trénujú na ihrisku, on má jazykovku a programovanie. Doma číta encyklopédie a učí sa zaujímavosti o jednotlivých štátoch. Ani ja nie som športovec a žijem 🙂 a o tom to je, o tej pestrosti a nekonečných možnostiach.
Lebo sestra má 6 ročnú dcéru tá vie všetko rovnako aj švagrinej deti tá má 10 ročného a 8 ročného syna a všetci vedia všetko..vramci lyžovania už chodia na vleky pre dospelých dokonca
@anonym_autor a ty robíš veci čo ťa nebavia?
povedz si otázku ked bude vediet lyžovat bude chodit lyžovat vôbec ?
to isté korčulovanie ... nie každe dieta je športovy typ
ja lyžovat viem ale nemám šancu sa dostat na svah , ako slobodna nebol problém raz za čas
jedine na čom som trvala bolo plavanie pri všetkých 3 , ostatné len ak chceli
@sara07 presne s tebou súhlasím , my máme doma niečo podobné . Autorka to že ostatné deti z ulice vedia rôzne športy neznamená že aj tvoja ich musí vedieť. Náš syn tiež ,,len,, bicykluje, hra benbinkton. Doma je ,,maniak,, do kopania lopty, naopak v škole nenávidí telesnú ( nevyhovuje mu štýl jeho spolužiakov) . Lyžovanie korčuľovanie nevie keďže ani my nechodíme. Najhoršie je, keď ju budeš tlačiť, ak by ju nejaký šport zaujal sama by oňho prejavila záujem.
Treba ju podoorit v tom co vie a chce.
Ja som bola na 2kurzoch aj tak plavat neviem.
@anonym_autor možno bude vedieť spievať, tancovať, maľovať
@anonym_autor Viem ako sa cítiš.
Môj syn má 8 a vie maximálne bicyklovať, nič viac. A to nepozná čísla ani písmenká. Komunikácia je chabá, ale žiaľ má diagnózy. Takže pre mňa je výhra aj to, že vie aspoň bicyklovať lebo aj to trvalo roky kým sa naučil. Keď vidím ostatné deti, aké sú šikovné a čo všetko dokážu aj závidím.
Moja má 7 a nevie ani bicyklovať 😂absolútne toto neriešim. Ohybna, aktívna síce je ale športy ju nebavia nemá jednoducho záujem. Plávanie skúsime zas neskôr, takisto korčule , zatiaľ jej to nešlo.
Ja som sa v tom veku nevedela ani bicyklovať. Neskôr v 12r. som vzala na milosť bicykel a plávanie milujem. Dokonca aj sánkovanie mi vadilo. Všetko, kde je rýchlosť, možnosť zranenia a nedokážem "stoj" mať pod úplnou kontrolou, mi naháňalo hrôzu. Mám 50+ a nikdy mi tieto "športové zručnosti" nechýbali. Mala som z toho ako dieťa des a stres. Ja som na to proste antitalent....
Mám 36 a neviem plávať ani lyžovať. Korčulovala som sa naposledy na základnej škole. Nebaví ma žiadny šport a som tu a zdravá a šťastná. Mám rada chôdzu. Viem sa bicyklovať, ale použivam el.kolobežku. Nemám vodičak lebo k tomu nemám vzťah. Som horšia, ako tie, čo to vedia?
Mne sa skôr zdajú mimo tí premotivovaní rodičia, ktorú 2-3 ročné deti dávajú na lyže, korčule, plávanie, hudobnú, angličtinu, nemčinu, výtvarnú... no všetko musia vedieť! Ale dokonalí ako by chceli aj tak nebudú. 🤷
@anonym_48b822 ono to trochu ma svoj dovod. male dieta sa to nauci ovela rychlejsie a aj lepsie (navzdy to ostane v pohybovej pamati) ako ked sa to uci dospely. vacsina tych, co tvrdite, ze ste pohybove dreva, tak pravdepodobne nie ste. len ste presvihli ten spravny vek na to sa to naucit a rozvyjat sa aj v takomto pohybe prip
vas to niekto nespravne ucil. To nie je vymysel ale overeny fakt. Samozrejme, da sa zit aj bez sportov, ked to niekoho nebavi. Len teda ti "premotivovani" rodicia mozno nie su vzdy len premotivovani a mozno len chcu nechat svojim detom otvorene moznosti na to, co ich moze bavit. Tym nechcem povedat, ze sa ma dieta nutit so sportu. Idealne je, ked sa to podari tak, ze v tom najde aj dieta radost a podari sa ho nejako namotivovat. Aj ked je to niekedy velmi narocne. Moje dieta som musela 30 min presviedcat, aby sa smyklo na beznej smykacke na ihrisku, co sa ine deti ani nad tym nepozastavili. Viem, teda co je to mat bojazlive dieta. Pre autorku, ked to nejde, tak to nejde. Rozhodne to nie ke dovod sa stresovat. Urobili ste, co sa dalo. Nie je vylucene, ze za par rokov sa k tomu dieta vrati, trosku dospeje a bude to vnimat inak. Mozno sa nakoniec niektoremu z tych sportov aj bude rekreacne venovat a ine deti, co napr uz lyzovali v 4r. budu sedie doma pred telkou. Nikdy nevies 🙂

Šport je pre život veľmi dôležitý, nemusí byť olympionik. Bicyklovať a plávať je základ, to by mal vedieť každý človek. Naučí sa to aj opica, keď sme už pri tom. Ostatné by som nenútila, lebo pokial vy nie ste športovo založení s mužom a dieťa to nebaví, budete ju tým len trápiť. Stavať ju na lyže v tomto veku, ak ani pravidelne nechodite na kopce a ešte má nechuť, taktiež aj korčule, je úplne zbytočné. Rozvíjajú jej záľuby, nemusí robiť 7 športov. A hlavne tento vek je už taký, že sa aj deti boja, ešte viac, keď to robia nasilu. Netlač na to.