7 ročná dcéra hovorí na všetko nie
7 ročná cera prváčka ..na všetko hovorí NIE...Už si neviem rady nechcem to riešiť bitkou ale ako ...Čítala som po internete ale nič som vhodne nenašla bojím sa že som zlyhala
Úlohy si ešte aj roby ale vifarbovat nie pol hodinu ju prosím nakoniec keď prasknem tak volky nevoľky spraví ale to nie je riešenie aby sa u nás doma kričalo na celu dedinu...neposlúcha trieska vecami kričí...Ma staršiu sestru a stále mi hovorí že ja tu staršiu viac ľúbim ale myslím si že to len využíva ...
Nepáči sa mi ze sa tak sprava ku mne ...asi som niekde spravila chybu ako ju opraviť...
@bambulienka25
Prosím vás mate deti stretli ste sa s podobným prípadom u svojich deti
@nana174 - už ti tu bolo dobré poradene ak ona vraví na tvoje príkazy NIE hovor aj ty NIE na to čo chce ona. Hneď spozornie že prečo jej vravíš NIE, tak je povedz, že keď ona nerobí čo chceš od nej ty tak ani ty nebudeš. A žiadne mobily, telka, počítač, hranie či iné veci kým nebudú domáce úlohy urobené. A nepopustiť aj keď bude trucovať no ty musíš byť pokojná a dôsledná. Časom jej dôjde že nemá na výber a musí písať domáce a učiť sa.
@rubinka Nejde tu len o školu všeobecné ja neviem ako z jej úst znie ANO poslednom čase vie povedať len NIE... bola chorá tabletku NIE kvapky NIE upratať NIE všetko NIE za všetko pre komentuje prevracia oči robí grimasy ...zatiaľ ju len prosím ale niekedy to trvá aj par hodiny kým spraví alebo čaká nech zabudnem lebo mam aj iné starosti...
@nana174 tak sa chystaj na pubertu. 😃 ja si "nie "nevsimam.grimasy nic , ochkanie teatralita to patri k tomu, skusaju. Poviem, chod sa vynervacit do izby a potom sa vrat a podme dalej. To co som chcela. Porob si co treba a povinnosti a ja ti potom dam priestor na tvoje altivity. Bodka.
@nana174 ani náhodou by som ju neprosila. Napísala by som na papier a pripla ho na chladničku povinnosti jednej aj druhej dcéry, pripomenula by som im, že aj ja mám svoje povinnosti a zároveň by pri nich boli aj postihy, ak nebudú splnené. Ty jej dáš aký trest, ak niečo neurobí? Zrejme nijaký, nepocíti dôsledky svojho konania, naďalej má všetky výhody a to je chybou.
@elizabet173 Trest – žiadny tablet žiadny telefón...niekedy obed ..večeru dostanú len keď spravia ..a to by ste mali počuť a to nám ani jest nedáš a mi sme hladne a... Ale sama si pripadám ako papagáj a žiadny výsledok izbu si už týždne neupracú keď niečo poviem hneď je tu a prečo ja a nie ona ja som ( a to možno bolo pred týždňom ) a ona nie....a stále do kola cvičia somnov...Ale staršia si nedovolí toľko na mňa ako mladšia ta búcha dverami ..chadze veci po zemi ...grimasy ...a múdre reči čo ma zarazilo že začala aj hrešiť ...a zauijmave tak sa správajú len ku mne v skole ich chvália všade v spoločnosti mam ukážkové deti a doma ...
@nana174 asi treba pritvrdiť. Nie, dostanete večeru, keď bude uprataná izba, potom môžete prísť do kuchyne. Myslím, že by to stačilo urobiť jeden, dva krát. Kričanie a neustále opakovanie je k ničomu, tvoje deti mali byť už dávno naučené, že povieš raz, potom ešte raz zopakuješ s tým, že im povieš, čo bude nasledovať, keď to neurobia a tretí krát už neopakuješ, nasleduje trest. Zrejme si im veľa krát odpustila, mávla rukou, urobila za nich, nie je to tak? Nemáš autoritu, v škole sú iné, lebo tam im nikto nič neodpustí. Aby sa nehádali, prečo jedna a nie druhá, spíš na papier ich povinnosti, najlepšie spolu s nimi. A skutočne im tú večeru nedaj. Nechce sa im? Ani tebe sa nechcelo variť, ani nakúpiť. Ty ustúpiš a oni s tebou cvičia. Koľko nemajú tablet alebo telefón, ak si napr. neupracú izbu? Píšeš, že si ju týždne neupratali, týždne sú aj bez telefónu a tabletu?
U nás zaberá na synove nie, moje nie.Panko si rozmyslí, či všetko porobi alebo jednoducho ani z mojej strany nebude spolupráca a to doslovne vo všetkom.

@zazvorka87
sorry, ze sa pletiem do vasho rozhovoru s nana 174, len mi to prisla vtipna ta hlaska tvojej malej, pripomenulo mi moju 2.5-rocnu, ktora sa predo mna postavi a so strasne vaznym vyrazom v tvari povie "Eli (ona) sa rozhodla, ze...." 😀