icon

7 ročná dcéra nadáva spolužiačke

socinka
24. nov 2014

Kočky prosím poraďte, ako by ste riešili situáciu... Moja 7ročná dcéra v poslednom čase stále nadáva a háda sa s jednou spolužiačkou...Poznajú sa od škôlky, nikdy nemali medzi sebou problémy, navštevujeme sa aj s jej mamkou, no v poslednom čase neviem čo jej sadlo na nos...Len počúvam, že tej jej kamoške v škole nadáva, uráža ju, nadáva na jej rodičov, pričom ich pozná a sú to zlatí ľudia...Nechápem odkiaľ má vôbec slovník, ktorý pri tom vraj používa, u nás doma sa nehreší, nekričíme po sebe ani nič podobné...Doma je to zlaté kľudné dieťa, sem tam vyvádza ako každé, no tak v norme... až som ostala v šoku, keď som takéto sťažnosti na ňu počula...To druhé dievčatko je tichšej povahy a je dosť citlivé a potom mi len jej mamka volá, čo sa zas stalo, že doma vkuse plače...S dcérou som sa už veľa krát rozprávala, že kamárátky sa k sebe tak nesprávajú, že to nie je pekné a odkiaľ také správanie vôbec má...Chvíľku je kľud a potom to začína zas od znova...Neviem čo robiť, dohováravie nepomáha, krik nepomáha, no poraďte...

Strana
z2
fidka79
Odpoveď bola odstránená
majklica1
25. nov 2014

@fidka79 určit enie je ha..lik, to si myslím 5 ročnému ani nemôžeš povedať, len hovorím, že tiež chápem tu dotyčnú zakladateľku tejto témy, ja sa o druhých detoch takto nevyjadrujem, ale tak každý sme vychovaný inak, nehovorím, že neustále mu ubližuje, alebo čo, hovorím, že občas si z z neho spraví poskoka, ale nehucká ho aby robil niečo zle!!!! u nás každý hovorí, že sa správajú ako ozajstný súrodenci, že keď sú vonku spolu tak starší mladšieho chráni, keby sa mu malo niečo stať, určite zatiaľ nevidím, extrém šikanu.

majklica1
25. nov 2014

@fidka79 ani nie šikanu, len hovorím o tom, že keby boli súrodenci tak sa to berie normálne, ale keďže nie sú, tak sa to horšie toleruje.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sirinka
25. nov 2014

@socinka myslim, ze tu viacere maminky mierne prehanaju. V tomto veku vedia byt deti uz zakerne, no este stale sa ich da lahko prekuknut a usmernit ich, len to chce naozaj vela troezlivosti a vasu spolupracu s druhou maminou, ktora by sa mala s dcerkou vela rozpravat a nepriamo zistovat, co a ako v skole a to nielen s tvojou dcerou, ale celkovo o kolektive. Vy zase doma na roznych prikladoch ukazovat, ake je smutne, ked niekomu ublizuju, napriklad na zvieratkach to vedia deti dobre precitit. A ked sa bude opat nepekne spravat ku kamoske, tak jej vhodne pripomenut ten pocit. Kludne moze byt pravda, ze dcerka sa chce v kolektive nejako ukazat a vysvihnut a vobec ju nemusi nikto k tomu nabadat konkretne, tak to robi po chrbte najblizsej osoby, kamaratky. Aj ked mnohi nebudu suhlasit, som presvedcena, ze si ani uplne neuvedomuje, co svojim spravanim moze sposobit a sposobuje. Treba jej mozno zdoraznit jej prednosti, v com vynika, na co moze byt hrda, kludne to moze byt reakcia aj na to, ze ma pocit nedostatku pozornosti ci lasky, aj ked vy si mozno myslite, ze jej davate vsetko... Tak drzim palce!

majklica1
25. nov 2014

@fidka79 verím ti , že určite máš zlé skúsenosti a podľa toho to súdiš, ja ich poznám obidvoch, dúfam, že to je len klasická žiarlivosť a nie šikana, ale samozrejme na všetko dávame pozor a hlave obom všetko vysvetlujeme, aj mladší samozrejme nie je anjel, tiež pozachrbát si dovoluje, len sa mu to ľahšie prepečie, keďže každý povie, že je mladší aj ked len o rok. Hlavne z ničoho nerobíme vedu ale samozrejme ani nezanedbávame, preto som to aj napísala.

Strana
z2