icon

8-ročný stále verí, že darčeky nosí Ježiško

h2
16. nov 2019

Ahojte dievčatá, prosím Vás, do akého veku Vaše deti verili, že darčeky na Vianoce nosí Ježiško? Môj syn je už tretiak, má 8 rokov a stále tomu verí. Myslela som si, že v tomto veku o tom bude mať už dávno jasno, ale nie. Pritom nie je žiadny hlupáčik, učí sa výborne, myslí mu to, na škole vyhráva všetky možné súťaže. Len toto mu proste nejako nedôjde. Keby záležalo na mne, už by som mu to dávno nejako vhodne vysvetlila, ale môj muž má opačný názor, nechce, aby sme mu to povedali. Ja sa zase nechcem ďalšie Vianoce pretvarovať, že aká som prekvapená, kde sa tie darčeky pod stromčekom vzali. A navyše si myslím, že mu to v škole nejaký spolužiak určite povie a my, rodičia, budeme vyzerať, ako klamári.

Strana
z4
kikina84
26. dec 2019

@h2 to je to iste ako ked sa tu maminy streserky pytaju,kedy sa uz bude otacat? Kedy pojde uz na nocnik? Kedy zacne chodit sak uz davno mal zacat..atd 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️..ved nech veri neni to handikep..aj nasa veri a ma 9..oni na to pridu same pre boha..nechapem tuto vedu okolo toho..to su deti,nie dospelaci..nemame pravo im urcovat v co mozu a nemozu verit.., to je ich svet..ich radost..🙂

thoughtfulweirdo
26. dec 2019

Ja som verila na Jeziska do 11 rokov, mozno to dokonca bolo aj o rok viac. Nie, nemam z toho nijaku ujmu, nemam ujmu ani z toho "strasneho klamstva", nijak super citlivo mi to nikto nemusel vysvetlovat a chodit okolo mna po spickach, rodicov som nikdy nebrala ako klamarov. Ani tvojmu synovi sa nic nestane za to, ze este chce verit na Jeziska a nic sa mu nestane ani ked sa dozvie skutocnost.

Strana
z4