icon

Absencia detí v škole kvôli dovolenke

23. aug 2025

Ahojte,
ako by ste vnímali fakt, že deti (piatak a ôsmak) nepôjdu štyri dni do školy (tretí septembrový týždeň)? Hľadám nezaujatý názor.
Ideme s manželom na dovolenku do zahraničia, bez detí. Deti za ten čas budú pri starej mame, mimo trvalého bydliska a školy. Niektorí členovia rodiny sú s toho pobúrení, že deti vynechajú štyri dni v škole a dali nám najavo, že nám nezáleží na vzdelaní.
PS: deti sú stotožnené s tým, že nejdú s nami a spoločnú dovolenku sme mali.

Strana
z3
viestta
23. aug 2025

Myslis, ze ked tu napiseme, ze je to v poriadku rodinnych prislusnikov prejde to poburenie? Nie, neprejde. Zariadte sa ako vam vyhovuje a ako skola dovoli

marsmykkok
23. aug 2025

Ja sa teda prikláňam skôr na stranu členov rodiny, prázdnin majú deti až moc, plus ak sú choré, teda sú doma až príliš a ešte takéto že dovolenky počas školského roka, výlety, voľné dni len tak lebo matka má voľno a v piatok ráno sa jej nechce vstať a teda budiť deti do školy a vypraviť ich neuznávam. Učí to aj deti k takej nezodpovednosti, že ak sa mi nechce, nemusím ísť do školy, neskôr do práce. Ak je raz povinná školská dochádzka dieťa by tam malo chodiť okrem obdobia prázdnin alebo ked je choré.

arasidka123
23. aug 2025

@anonym_autor a keby šla stara mama k nim domov a nemusia vymeskat školu?

marcellka32
23. aug 2025

Nemôže prísť stará mama k vám kým budete preč? Deti pôjdu do školy

ivanaks
23. aug 2025

@anonym_autor Oficiálne budú čo? Chorí? Učíte ich tým klamstvu, ale vaša vec. To babka nemôže prísť na tie 4 dni k vám domov a každé ráno vypraviť vnukov do školy, do ktorej zrejme aj tak chodia sami?

dskjhfdlkdjhl
23. aug 2025

@anonym_autor Ak ich skola uvolni, vam, detom a starej mame to vyhovuje, tak nikto druhy to riesit nemusi, resp. si blbe reci vsimat nemusis. Ak by to v skole vadilo, tak by som zvazila to, ze by stara mama isla k vam a deti by do skoly isli.

marsmykkok
23. aug 2025

Plus dosť vysoké ročníky kde je učivo náročnejšie a tretí týždeň kedy sa práve začnú riadne učiť nové veci, kedže prvé dni sa bude len opakovať. Môže im to aj dosť chýbať že v škole nebudú.

mane01
23. aug 2025

@anonym_autor robi to kopec ludi… my sme minuly rok vypytali deti na par dni zo skoly, vybrali sme taky tyzden, ked neboli ziadne testy. Navyse deti nemaju v skole problemy, ucenie im ide dobre a chori nebyvaju, takze nevymeskavaju casto. Kasli na nazory inych, su to tvoje deti, urob podla seba.

tiezjedna
23. aug 2025

vykašli sa na zvyšok príbuzenstva a urobte si podľa seba. My deti bežne berieme kvôli dovolenkám zo školy, aj na dlhšie než 4 dni... Ak s tým škola nemá problém a ony majú dobrý prospech, tak si ostatní môžu akurát pískať.

petamich
23. aug 2025

Beriete ich na styri dni, nejdete na styri roky do amazonskeho pralesu, vtedy by vam nezalezalo na vzdelani 🤷‍♀️ ak ich zo skoly riadne vypytate, tak v tom nevidim najmensi problem. Na zaciatku skolskeho roku, 5. a 8. rocnik, naozaj im za styri dnic neujde.

kaca222
23. aug 2025

Kopa ľudí chodí na dovolenky počas školského roka, 4 dni úplne v pohode. Ako rodič by som sa potom zamerala na poctivé dobehnutie učiva.

tetapetra
23. aug 2025

@anonym_autor kašli na rodinu. Decká o nič neprídu. Hlavne napíš triednym,aby mali echo

bielasovicka
23. aug 2025

Zavolaj babku k vám, a deti môžu chodiť riadne do školy. Netreba zo školy robiť holubnik.

vlucifuk
23. aug 2025

@anonym_autor Ja, ak by sa dalo, zavolala by som babku k vám. Ak deti vozíte cez celú Bratislavu každého do inej školy a babka je z východu a ona by sa cítila istejšie, keď bude doma s nimi vo svojom, tak nech idú k nej. Ak je s tým babka ok i škola, urobte tak, ako chcete. Decká majú EduPage, budú sa učiť priebežne. U nás v škole bežne ešte v septembri chodia deti s rodičmi na dovolenky. Inak, ja chcem vypýtať deti jeden deň pred jesennými prázdninami, lebo ideme do Prahy a mám z toho blbý pocit. Hmm...

thereisabear
23. aug 2025

Za mňa žiaden problém.

anonym_706c2f
23. aug 2025

Zavolaj starú mamu k vám, deti normálne do školy.

anonym_ef4f35
23. aug 2025

@anonym_autor ak sa nevedia dostaviť do školy, tak každý sa môže aj na hlavu postaviť. Nerozumiem, prečo má každý potrebu sa miešať a súdiť toho druhého. Áno, za 4 dní úplne ohlúpnu deti, budú dezorientované, týrané, nedopraješ im prípravu do budúcnosti, zlá matka, do pekla s tebou 🙄🌷 užite si dovolenku a deti nech si užijú starí rodičia.

ivik4
23. aug 2025

Pane boze no a ? 4 dni ? Pises ako keby slo o 2tyzdne minimalne ze budu len tak doma. My ideme tiez na dalsiu kratku pardnovu dovcu druhy skolsky tyzden a neriesim.
Napisem ucitelke nech mi posle ucivo ktore treba prebrat

diewcatqoo
23. aug 2025

Jezis, keby som mala riesit kazde poburenie sirsej rodiny nad mojimi rozhodnutiami, tak som asi chodiace nestastie.

anonym_fc767c
23. aug 2025

Až 4 vyučovacie dni?? Fú...to neviem či nepriletí minister vnútra na vrtuľníku a nezoberie ich do ústavu...fakt ti je jedno, že rodinní príslušníci sú pobúrení?? Fúha...zlá zlá mama a ešte horšia členka rodiny...🤣🤣🤣 Dobre zlatko, to bola irónia, len si pekne užite dovolenku, deti to prežijú, rodinní príslušníci možno tiež😊

koniarova
23. aug 2025

Zo 4 dní robíš také haloooo. 😂😂😂

prasiatko30
23. aug 2025

Preco nepresidlite starych rodicov na 3-4 dni ku vam a deti pokracuju so svojou rutinou?

zuzubb007
23. aug 2025

Ak ti to vyhovuje neviem čo riešiš, ja osobne by som toto nespravila zbytočne nechať deti doma, zavolala by som starých rodičov k nám žiť na týždeň, a deti pekne škola, mali prázdnin dosť pre mňa je to nepochopiteľné, keď ani nejdú na dovolenku

anonym_a66f51
23. aug 2025

@anonym_autor nerozumiem prečo deti, ktoré s vami nebudú na dovolenke, majú absenciu v škole. Komisionálne skúšky z dôvodu vymeškania máte?! Teraz 4 dni…, keď neviete zabezpečiť dochádzku do školy

letfenixa
23. aug 2025

Naviac sa teraz sprisnuje kontrola absencie.

januska12323
23. aug 2025

Zariadite sa aj tak podľa seba ale ja to tiež nechápem. Starí rodičia bývajú tak ďaleko?

kris_tin257
23. aug 2025

Ja nechápem čo to riešite je to vaša vec nie vec mamičiek na konikovi ani rodinných príslušníkov, ja by som s tým bola ok, my napríklad nechodíme na dovolenku cez leto v top sezóne ale mimo čiže u nás by sa toto mohlo kľudne stať 😊

katarinka963
23. aug 2025

@anonym_autor tak deti nech sú doma a babka nech príde za nimi

katulienkax
23. aug 2025
@katarinka963

@anonym_autor tak deti nech sú doma a babka nech príde za nimi

@katarinka963 predpokladam ze byvaju na nejakej zapadajovej dedine a babka ich vozit nemoze, preto im je asi lepsie ich dat babke

anonym_706c2f
23. aug 2025
@katulienkax

@katarinka963 predpokladam ze byvaju na nejakej zapadajovej dedine a babka ich vozit nemoze, preto im je asi lepsie ich dat babke

@katulienkax Piatak a ôsmak snáď dokážu ísť do školy aj bez doprovodu.
Babka by sa o nich postarala doma

Strana
z3