Ako má učiteľka oznámiť žiakom odchod na materskú?
Ahojte, sú tu nejaké učiteľky?
Chcem sa len opýtať, či idete svojim žiakom a rodičom nejak špeciálne oznamovať, že idete na materskú? Ja by som mala nastúpiť na MD začiatkom októbra, takže nový školský rok už s nimi nebudem začínať. Tak by som im to asi teraz nejak chcela oznámiť, že nový rok už s nimi nezačnem. Ale príde mi to ešte dosť zavčasu, ako to idete urobiť vy?
tiez by som este asi pockala, nevies, co sa moze stat. neda sa to predvidat. samozrejme ti prajem, aby vsetko dopadlo dobre ♥ ak s nimi mas dobry vztah, povedala by som, samozrejme. a vlastne aj keby nie, asi maju pravo to vediet 🙂 ale oznamila by som to neskor.
Ahoj, napíšem zo strany rodiča. Synovi obľúbená učiteľka odišla na MD a decká to nevedeli. Bol strašne smutný, že ju nemajú znova, nechápal, že im o odchode nepovedala. Len neskôr som ja zistila, že bola tehotná.
Ja osobne by som to vôbec neriešila. Proste budú mať inú učiteľku a hotovo. Čokoľvek sa môže stať napr. v lete, človek si zlomí nohu, ostane PN 3 mesiace, stiahnu ho do iného ročníka nečakane cez leto.... ale to som ja, nepovedala by som.
@lentilka640 netreba to nejako riešiť, koncom školského roka to už bude na tebe vidieť a keď sa spýtajú tak povieš, že končíš koncom školského roka.
@lentilka640 nám naša učiteľka oznámila, aj deti vedeli že má v brušku bábätko a keď raz nedošla (zostala doma o mesiac skôr než planovala) tak im druhá učiteľka vysvetlila že už musela zostať doma alebo niečo v tom zmysle. Alebo im možno v posledný deň aj sama povedala, neviem. Viem len že aj syn vedel že už tam nebude.
Ty máš nástup na MD ešte docela ďaleko, asi by som pred začiatkom školského roka napísala rodičom na edupage a išla potom po začiatku školského roku ešte raz pozrieť tu svoju triedu (možno ti budú chcieť aj niečo dať na rozlúčku).
Stačí koncom júna. Ale úprimne dakedy nám bolo úplne jedno ak niektorá učiteľka/učiteľ odišli 😂
asi aj zalezi od veku ziakov. malym by som to urcite povedala, vacsim vlastne asi tiez, ale myslim, ze tym by to bolo asi aj jedno uz :D kazdopadne, je rozdiel, ak je niekto nahle PN a ak ide niekto planovane prec. ja osobne by som to povedala na konci skolskeho roka, ked uz budu uzavrete znamky a budu sa riesit take tie organizacne veci.
asi aj zalezi od veku ziakov. malym by som to urcite povedala, vacsim vlastne asi tiez, ale myslim, ze tym by to bolo asi aj jedno uz :D kazdopadne, je rozdiel, ak je niekto nahle PN a ak ide niekto planovane prec. ja osobne by som to povedala na konci skolskeho roka, ked uz budu uzavrete znamky a budu sa riesit take tie organizacne veci.
ja by som to riešila ako @gaborka28 - na konci roka, ale nie na posledný deň ...
Úplne stačí keď im to povieš na konci roka, niektorí sa budú chcieť rozlúčiť.
@lentilka640 pockala by som... do noveho skolskeho roka sa pride predstavit nova pani ucitelka a s nou by som prisla zaroven povedat detickam , preco... isto to pochopia podla bruska aj samy... ale nepride mi normalne proste len neprist a caute...
Na mne to žiaci nevideli, až tesne pred odchodom na materskú si to všimli. Ale ja som nastupovala na materskú v máji, takže som to dala 2 týždne vopred vedieť na edupage rodičom a žiakom v triede, aby mali ešte čas si opraviť u mňa písomky, dorobiť dú, lebo potom sa môj edupage zamkol a známky im odo mňa ostali také, aké mali.
@lentilka640 ja som na md odišla zo dňa na deň, povedala som im, že zajtra už tu nebudem,boli prekvapení, ale prežili
Ja som z dňa na deň skončila na rizikovom úplne na začiatku tehu. Cez víkend mi deti (3. Ročník) boli na svadbe blahoželať, čo bolo mega, fakt boli ako moje vlastné deti, mali sme super vzťah aj s nimi, aj s rodičmi a v utorok po svadbe som ešte pred prácou šla k lekárke. Hneď na prvej kontrole problémy a už som nenastúpila do práce. Ešte ani len rodina nevedela o tehotenstve, keďže sme to zistili tesne pred svadbou.
Poslala som na edupage správu rodičom a deťom, ako som rada, že som s nimi mohla stráviť ten čas, ako mi budú chýbať, prídem ich pozrieť, ak sa bude dať, ale zo zdravotných dôvodov nedokončíme spolu školský rok (potom jasné, že zistili od iných, že som tehotná, ale vyslovene som to nepovedala ešte, keďže bolo skoro a veľké riziko). A na konci šk.roka som sa s nimi prišla rozlúčil, odchádzali zo školy medzi poslednými, tak sme sa zakecali 😂 rodičia síce čakali dlhšie, ale nevadilo im to.