icon

Ako naučiť vyberavú dcéru jesť zdravo?

23. júl 2024

Ahojte, mám osemročnú dcéru, ktorá v poslednom čase odmieta jesť. Keď máme napr. na obed rybu, trochu rozrýpe, povie že nevládze. Lenže za desať minút príde, že chce zmrzlinu, a zje jej dvakrát toľko ako ja s manželom dohromady. Skúšala som nedať, začne revať, kričať, správať sa ako batoľa, vrieskať že som zlá mama, že ju týram, že je strašne hladná...Keď jej dám, čo nedojedla, tak začne druhý cirkus, že ona nechce to, ona chce koláč... Kým nedostane čo predtým pýtala. Ako ju naučiť jesť zdravo a nie len samé hlúposti?

Strana
z2
autor
23. júl 2024

V škole neviem, tam mi nehlásia

alickapusinka
23. júl 2024

Prišerne rozmaznana aby sa tak chovalo 8 ročne decko sopľa zasraná ta by videla raz by sa mi opovažila odvravať. Odvravať áno puberta ale je rozdiel chviľu vydržať pubertu čím si prešla každa jedna z nás.A 8 ročne decko začne revať ako 3 ročne prišli by sme domov raz by to urobila ale posledný krát ta by posluchala na slovo.Minule tu bola podobna diskusia že matka si nevie dať rady z 8 ročnou spoľaňou. Podchyť to teraz neskôr môže byť totalne neskoro a ked si ako 8 ročna dovoli toto tak čo v dospelosti bude TY ako jej matka ju počuvať ta by pri mne zažila to že by skrotla ako báranok. Zastav to pokiaľ to neprerastie do veľkých rozmerov a budeš sa podriadivať TY jej.Pokiaľ by nezjedla obed nič ine by nedostala žiadnu zmrzlinu, žiadne sladkosti žiadne iné nič len obed.

hopsas
23. júl 2024

Môj najmladší brat keď toto skúšal tak mama pred neho vždy položila.len ten nedojedeny obed až kým nebol taký hladný že ho nezjedol ..tiež bol strašne vyberavy .my sme celá rodina normálne jedli len jemu sa museli jedla naviac variť až raz.otec zakročil že stačilo a bude jesť to čo my vsetci

sissy27
23. júl 2024

Tak decko nezje obed, ale ty jej doprajes kybel zmrzliny? No u mna by si mohla pluca roztrhat. Nenutila by som ju jest co naozaj nema rada (ani ja by som nejedla niektore jedla, radsej budem hladna), ale ani by som neskakala ako slecna piska. A kym nezje normalne jedlo, tak ziadne zmrzliny, kolace, sprostosti. A ked sa bude hadzat o zem a robit cirkus, tak este jej jednu-dve vzduchom chladene prilozim, nech ma dovod revat.

svetlonos
23. júl 2024

A muz co nato? No mohol by sa maly aj o zem hádzať ! Nezjes normalny obed, nebude nič sladke! Náš ma 4 a skúša- zje dve lyžičky a už nevládze. Tak fajn zlatko, nevládzem? Nevadí, iné nedostaneš! Budeš hladny, zješ si.
A moze ziapat koľko chce, tu zmrzlinu mu nedam!
Nedajte ani vy. Ty nie si kamoska ale mama! A v tomto kludne bud ta zlá mama. Lebo valiť decko sladkým lebo ono chce a nezje obed, je na hlavu!
By som jej to rýchlo vysvetlila, kamoska moja, s zla a budem ešte horšia! Nebudeš jesť, schudneš, sup jo pichať b12 !
A nie diskutovať co chce a potom to nezje. By dostala max ako alternatívu chleba s maslom aj ten by si sama natrela. V buberte vám pivie co? Daj peniaze ty kravatu, inak volám na socialku, ze ma biješ?!
Sa zacnite chovat ako rodicia a nie ako podriadený dietata.

mikadooo
23. júl 2024

Nedať 😄. Každý cirkus trvá tak tri dni. U osemročnej možno trochu dlhšie, my sme jedlo riešili vo veku tak 3-4 roky 🤷. Tu bude možno ťažšia odvykačka, keď už je staršia... Samozrejme netreba ju trápiť jedlom, ktoré naozaj neľúbi, ale zamieňať zmrzlinu za obed nie je ok. Jednoducho by som zmrzku nedala, nech si dá najskôr obed. Rybu neľúbi? Ok, tak špagety nech si uvarí (resp. ja som ochotná uvariť). U nás pokojne aj žemľa s maslom, praženica,.... Ale určite nie zmrzlina alebo koláč namiesto obeda.

janage
23. júl 2024

Ona nechodí do družiny? Druzinarka by určite spomenula ak by v kuse nejedla či robila cirkus. Tam si to zrejme nedovolí. Tak keď vie jesť tam, bude vedieť aj doma😉

sisska96
23. júl 2024

Je iba rozmaznaná. Buď zje hlavné jedlo alebo ostane hladná a bodka. Potom žiadne sladkosti. Akože decko nastavuje režim? Celé zle

sidicek
23. júl 2024

Mňa fascinuje ako s niektorými rodičmi deti kyvaju a oni si nevedia rady.Pre pána, ved vy tu ste na to,aby ste tie deti naučili normálne fungovať vo svete a tu je problém naučiť decko ako tak jesť

322sima123
23. júl 2024

Ta potrebuje tvrdu ruku lebo za chvilu vam bude riadne skakat po hlavach a plut do tvare

milanemila
23. júl 2024

Skus nemat doma zmrzlinu a kolace 🤷🏼‍♀️ samozrejme, ze dieta chce radsej sladkosti ako rybu so zeleninou. Uz je velka slecna, mala by chapat, co je pre jej telo dobre a co nie.
Ja mam 4,5 rocnu a normalne ma vysvetlene, ze vacsinou jeme zdravo aby nam dobre fungovalo telo (pomaha argument, ze potrebuje vela vitaminov, aby mala pekne vlasky :D) a sladkost je iba nejaka maskrta, kt nam sice chuti ale nie je pre nase telo velmi prospesna. U nas nikdy nie su sladkosti za odmenu a ani nerozpravame, ze ked doje jedlo dostane sladke.
Je ok nenutit deti jest nasilu ak nejake potraviny neznasa, ale teda robit cirkus pri akomkolvek jedle a vynucovat si tym sladke nie je ok.

libusak
25. júl 2024

U mna by krikom neuspela. Nedostanes, kym nezjes a hotovo, po debate

Strana
z2