Ako podať sťažnosť na školskú inšpekciu?
Ahojte, chcela by som sa Vás spýtať, či máte niekto skúsenosti s podaním sťažnosti na školskej inšpekcii vo veci preverenia zníženej známky zo správania dieťaťa na základnej škole? Nechcem uvádzať detaily, je to nadlho, len ma zaujíma, či sa reálne aj niečo vyriešilo, nakoľko som dnes bola osobne sa na inšpekcii opýtať a pani sa mi zdala, ako by som ju otravovala a že je to zbytočné....Máme argumenty aj dôkazy, len sa nemáme na koho už obrátiť, keď riaditeľ cestu nevidí...alebo nechce vidieť. ďakujem
Preveria zapisy, priestupky voci skolskemu poriadku a daju Ti odpoved
Navyše, to riešiš po riadne po funuse. Vysvedčenie už bolo.
Ty si tu už písala, že? Znížená známka zo správania sa nedáva pre nič za nič. Takých sťažovateľov, čo si nevedia decká doma upratať tam majú plné šuplíky.
@anonym_08607b nie nepísala. Áno, nevychovaných detí je veľa, rovnako ako vyhorených učiteľov, ktorí už dávno majú sedieť inde a nie otravovať budúcnosť normálnych detí....
@anonym_08607b nie nepísala. Áno, nevychovaných detí je veľa, rovnako ako vyhorených učiteľov, ktorí už dávno majú sedieť inde a nie otravovať budúcnosť normálnych detí....
@jeja21 1 učiteľ je málo na zníženú známku zo správania. A presne som si to aj myslela, zase mamička, čo si nevie s deckom rady, ale môže za to učiteľ. To tvoje zlatíčko je v tom úplne nevinne.
ved musel/musela mat zapisy, pokarhania a na rodicovskom Ti to zrejme by tiez nezabudli spomenut
Musela by to byť veľmi podradná škola, aby nemali zníženú známku zo správania podloženú výčinmi tvojho delikventa - poznámky, napomenutia, tvoje predvolanie si skoly... a odhlasovanú na pedagogickej rade. To sa nedáva len tak po jednom malom priestupku.a nerozhoduje o tom jeden človek.
Zníženej známke zo správania predchádzajú iné výchovné opatrenia, o ktorých by mal byť rodič informovaný. Bola si? z akého dôvodu má zníženú známku? určite poznáš dôvod. Ak chceš vedieť, či máš šancu uspieť, musíš byť konkrétna. Vyhorená učiteľka isto nie je dôvod.
Samozrejme, za kazdym drzym spratkom je vyhoreny ucitel😝
Pravdaže môžeš sa obrátiť na školskú inšpekciu je to tvoje právo. Určite príde odpoveď. Otázka je či sa ti bude páčiť.
@jeja21 ja len ze znizena znamka sa musi odsuhlasit na pedagogickej rade, takze to urcite nema na svedomi jeden vyhoreny ucitel. A ver mi, ze uz sme hlasovali aj proti, pripadne aj za horsiu znamku ako 2.
@jeja21 zníženú známku zo správania na základe písomne doložených dôkazov navrhuje učiteľ na pedagogickej rade. Následne po diskusii sa hlasuje za/proti/ prípadne sa “niekto” zdrží hlasovania. Takže vo vašom prípade vyhorel celý pg. zbor a doma máte anjela a my pred dverami šk. inšpekciu. Len tak ďalej Slovensko.
Samozrejme za znizenu známky nemôže žiak ale učiteľ, to Vám nieje trápne teraz riešiť ?hádam ste vedeli prečo mu dali tu známku, nezaujímam sa a potom, keď je po zrazu chcem riešiť , ináč za tu známku zo správania zväčša okrem dieťaťa môže rodič !!!
@jeja21 zníženú známku zo správania na základe písomne doložených dôkazov navrhuje učiteľ na pedagogickej rade. Následne po diskusii sa hlasuje za/proti/ prípadne sa “niekto” zdrží hlasovania. Takže vo vašom prípade vyhorel celý pg. zbor a doma máte anjela a my pred dverami šk. inšpekciu. Len tak ďalej Slovensko.
@sulavikova Prax je taka, ze vsetci dvihaju ruku tak, ako chce vedenie skoly. Iluzie o hlasovani by som si nerobila.
@sulavikova Prax je taka, ze vsetci dvihaju ruku tak, ako chce vedenie skoly. Iluzie o hlasovani by som si nerobila.
@anonym_8f1e46 s tým rozhodne nesúhlasím. U nás dokonca aj vedenie zvykne zapochybovať, či naozaj ideme do zníženej známky, či nestačí napr. len pokarhanie riaditeľom. Nehlasujeme všetci automaticky ZA ako roboti bez mozgu.
Bolo všetko dokladované a oznámené pred vysvedčením? Musela si byť informovaná, prečo si neriešila vtedy? Nešla by som sa strápňovať na inšpekciu ale vychovala dieťa, poprípade ho objednala k psychológovi alebo riešila prestup na inú školu ak ho tu nevedia zvládnuť.
@anonym_8f1e46 absolútne nemáš pravdu.
@anonym_8f1e46 Pracujes v skolstve, alebo len tak trepes?
normálne pošleš svoju sťažnosť na adresu školskej inšpekcie.
@anonym_8f1e46 dvihame ruku tak, aky mame zo ziaka dojem a podla toho, aky skutok spachal, da sa aj zdrzat hlasovania, ale vytrznikom treba nalozit
Ako píšu vyššie, pošleš podnet na inšpekciu. Z vlastnej skúsenosti preverujú fakty. Napr. v školskom poriadku je napísané, že znížená známka zo správania je za hrubý priestupok. A je presne vymenované, čo sú hrubé priestupky. Ak má dieťa za takýto priestupok zápis, bolo to prerokované a schválené na klasifikačnej, tak potom ti asi nepomôžu. Na písomný podnet reagujú.
@jeja21
@dskjhfdlkdjhl Skusenost z 2 skol. Ty trepadlo.
@dskjhfdlkdjhl Skusenost z 2 skol. Ty trepadlo.
@anonym_8f1e46 Bola si pri tom hlasovani?
@dskjhfdlkdjhl trepeš ty.
Co si sa bola opytat? Mala si hned podat staznost.
Asi ta najdolezitejsia cast celeho pribehu je to,co nechces rozoberat,lebo je to nadlho.
@jeja21 Mám skúsenosť, musíš napísať na krajskú školskú inšpekciu, podľa kraja kde bývate. Priložiť prefotené papiere, plus napísať konkrétne názov školy, triedny učiteľ a vec o akú sa jedná a že žiadaš o prešetrenie
@jeja21 Mám skúsenosť, musíš napísať na krajskú školskú inšpekciu, podľa kraja kde bývate. Priložiť prefotené papiere, plus napísať konkrétne názov školy, triedny učiteľ a vec o akú sa jedná a že žiadaš o prešetrenie
@anonym_ea5051 Môžeš mi prosím napísať SS, rada by som sa Ťa niečo opýtala. Ďakujem

Ty si tu už písala, že? Znížená známka zo správania sa nedáva pre nič za nič. Takých sťažovateľov, čo si nevedia decká doma upratať tam majú plné šuplíky.