Ako pomôcť 6-ročnému synovi pri sťahovaní?
Ahojte,idem po radu,ak niekto zažil niečo podobné.Syn nastúpil v septembri do školy,má 6 rokov.Nejalo zle nám to vyšlo a v tomto období sme našli byt,ktorý by nám vyhovoval.Aj jemu sa v ňom páčilo,bol s nami na obhliadke.Celkom sa tesil,avšak ako ide do tuhého a vie,že sa preda nás byt,začal byt veľmi smutný.Cez víkend dokonca zvracal a ja som mala pocit,že to bude z nervov a zrejme sa to potvrdilo.Je placlivy,nechce jest,má akoby depresiu,nevie sa postaviť z postele,stále leží.Stazuje sa na bolesť bruška.Stale sa s nim o tom rozprávam,sľúbili sme mu skrecka,keď budeme v novom.Snazim sa ho rozveseliť,spomínam mu na pekne veci,sľubujem,že mu tam bude.dobre.Co by mu pomohlo?Len si musi na to zvyknúť?Som uz nešťastná z toho,neviem,ako mu pomôcť.Dakujem
@kittykat22 viete, aké to môže byť pre dieťa neskutočne náročné, aj keď je v absolútnom poriadku, čo sa týka zdravotného stavu. Ale, na psychiku to môže mať fatálne následky. Preto môže pociťovať smútok. Môže byť plačlivé. Musíš odísť z miesta, ktoré bol tvoj domov. Z miesta na, ktoré si bol zvyknutý. Som si vedomá toho, že zmeny samozrejme patria k životu, no tiež si myslím, že to trochu žľahčujete...

Tak to vyzerá dosť prehnaná reakcia. Môže ísť o vysoko citlivé dieťa. Skúsila by som nejaké bylinkové preparáty na upokojenie a už len rozprávať sa, uisťovať...