Ako pomôcť synovi s angličtinou?
Ahojte ako pomôcť synovi s angličtinou? Je piatak, prvý stupeň veľmi slabý a teraz druhý stupeň nič nerozumie p.ucitelke, hovorí na deti po anglicky, nahrávky púšťa, počula som viac online hodín počas karantén a je to dosť ťažké. Nechytá sa vôbec. Testy ako tak písomne spraví , ide o tu aktívnu anglinu. Boji sa ešte len začne naňho po anglicky rozprávať, tým pádom nezachyti celkom nič. Nejaké rady? Tip na videá nahrávky online? V škole majú AJ 4 x do týždňa. Iné deti čo som zachytila celkom aktívne spolupracujú.
Hlavne by som sa zamerala na konverzaciu... ked nerozumie, nebude vediet ani odpovedat. Treba zacat mimo, s niekym kto sa bude venovat len tvojmu synovi - a zacat od uplneho zaciatku. Dcera sa mi prvykrat stretla s anglictinou ako 2rocna, od 3 rokov chodi na anglinu.. ma 9 a plynule rozprava, pocuva texty, youtuberov, je to zrejme extrem ale napriek tomu som spokojna, pretoze anglictinu sa nemusi ucit... robi to uplne prirodzene.
Majú Project Explorer starter, s translatorom sa bežne učí. Skúsime tie videá, ja mám nemčinu moc mu neviem pomôcť. V škôlke anglinu nemal chodil na logopediu neplietla som ho s iným jazykom mal problém s našim.
tuto ucebnicu nepoznam, tak neporadim..
nech zatial skusi tie videa..minimalne nebude vnimat jazyk ako nepriatela..a zvykne si na cudzie zvuky..
tak ja by som mu zaplatila kurz idealne individualny ak sa da. a pozerat vela filmov alebo rozpravok v anglictine a na zaciatok super s titulkami ale anglickymi nie nasimi. ale aj tak to bude narocne pre neho. aj na YT su rozne vieda na anglictinu zamerane. ono tu hovorenu anglictinu musi dostat do ucha. a aj kazde nove slovicko co sa uci by mal najprv pocut. a to pocut spravne. vyborna stranka je Help for english je sice ceska ale vela veci tam pekne vysvetluju. skuste duolingo tiez sice ceske ale da sa to. a len pocuvat. este ma napadlo ze super je ucit sa s pesnickami. ak ma oblubene treba vyhladat pesnicku a k tomu lyrics a spievat si dokola az sa to nauci. idealne na sluchatka pocuvat anj tam to zachyti lepsie. a slovna zasoba. ta nepusti.
@pralinka25 no súkromný kurz neutiahnem od sept ho šupnem na jazykovku normálne do triedy je to lacnejšie, len polročný kurz už beží od sept a januára. Len prežiť ešte dovtedy. Čosi viac pochytit zlepšiť sa.
Skus najst nejaku studentku na doucovanie, deti takto chodia vyse roka, len online konverzacia. Dost im to pomohlo. Neboja sa rozpravat
urcite odporucam doucovanie v tomto pripade....
Určite doučovanie. 2x týždenne 60 minút konverzácie jeden na jedného spraví zázraky a ani ťa to nemusí zruinovať. Opýtaj sa priamo v škole, či ti nevedia odporučiť učiteľku, ktorá dáva aj súkromné hodiny. Pripadne lacnejšia verzia je zaplatiť nejakému študentovi.
musi mat titulky alebo text toho co pocuva. Na itunes, youtube mozes nastavit spomalenie videa-textu, takze to moze pocuvat aj pomalsie, aby si zvykol.
Doucovanie alebo dostupit do prebiehajuceho kurzu. Doucovala som aj zs aj ss a podla mna v takomto pripade je lepsi systematicky kurz alebo doucovanie toho, co v skole beru. Nie videa z youtube, bude v tom mat gulas. Videá su fajn ked clovek chce zlepsit jazyk, uznavam. Ale chlapec je este dost maly a zaciatocnik, zamerala by som sa na seriozne systematicke ucenie
Skúsim nejaku jazykovku tam sú ceny najlepšie síce už druhý polrok beži od feb. Tieto sukr doucka viem že zadarmo to nik robiť nebude ale aj študent pod 10 e -15e na hodinu nejde je to dosť 100 na mesiac aspoň pre mňa keď to chcem aspoň 2 x do týždňa pre syna.
@karhu tie videá s titulkami sú super ďakujem za tip 👍
@martinq54 ďakujem za ponuku ale som z iného kraja, ste ďaleko.
Nechcem byť hnusná, ale aj chces riešiť, aj hľadáš najlacnejšie riešenie. V septembri budú už synovi spolužiaci zas ďalej o veľa veľa tém. V skupine sa mu neprisposobia - bude sa síce učiť, ale nebude mu to nadväzovať. Určite by som riešila už teraz. Chápem ťa že doučovanie nie je lacná záležitosť ale je to investícia do buducnosti
@katkaseiner Bohuzial v tychto tazkych casoch bude o chvilu problem platit dolezitejsie veci, ako doucovanie ☹
@katkaseiner Nielenže sa jeho zaostávanie bude zväčšovať. Omnoho väčší problém je, že veľmi pravdepodobne si tak vybuduje silný blok rozprávať v cudzom jazyku. Preto je treba takéto problémy riešiť čo najskôr.
Moja dcera ma tiez doucovanie, 10 eur na hod online, ma dvakrat do tyzdna po pol hod. cize 5,. eut t.j. cca 40 eur do mesiaca, pol hodina jej staci, aj tak plnu sustredenost dlhsie tie deti nemaju. Teda oni si citaju, ale myslim pol hodinova konverzacia staci.
Ja by som to urcite riesila doucovanim, individualne sa zamerat na to, co potrebuje. V kurze akurat tak bude mat zasa len viac uloh na doma ale nebude to cielena na to, co potrebuje
@kinderzwillinge ako ja to chápem, ale teda strkať hlavu do piesku keď už teraz je problém...verím že riešenie sa dá nájsť ..či už robiť barter (za zeleninu, ovocie z vlastnej záhrady za doučovanie, alebo inú službu na oplátku... ) Ja som napr dcére dala ušiť čiapku a nákrčník a tá od ktorej som to mala chcela čerstvý kvaskovy chlieb...tak chvíľu trvalo že som splatila čiapku a nákrčník ale toto bola naša dohoda a obe sme boli spokojne
@katkaseiner Barter je super napad 👍
@kinderzwillinge samozrejme každý má iné možnosti...kľudne čokoľvek spojí obe skupiny...doučovanie, opatrovanie, zelenina, ovocie z vlastnej záhradky, žehlenie, vyzdvihnutie dieťaťa zo školy, pečenie torty,kvaskoveho chleba, umývanie okien, auta, tepovanie sedačky/matracov, venčenie psa
Doučovanie. Moze byt aj online
Rada pomozem, urcite aspon dvakrat Za tyzden, ak je velmi slaby a ide to pomimo neho
@katkaseiner napisala si to presne, si hnusna, absolutne nepoznas moznosti inych ludi, co je pre niekoho 20e je pre druheho 200e len tak...nesud moznosti inych ludi, mozno zijes iny zivot a ten "biednejsi" si nevies predstavit. To ze sukromne doucko by bolo najlepsie viem aj ja sama, a a no hladam najlacnejsie ale zaroven aspon trochu efektivne riesenie....Mozno teba sa to netyka ale kopu rodin a teraz po tomto zdrazovani zvazuje co kupit vobec z potravin aby to utiahlo, su rozvedeni rodicia, slobodni rodicia a v domacnosti viac deti....a vobec nemam ti to preco vysvetlovat.
Myslim si ze príbehy alebo rozprávky na YouTube mu pomôžu s porozumením. Rozumieť sa naučí IBA počúvaním a to minimálne 20 minút denne.
Netuším načo teda zakladás tému keď tu nikto nič nemôže napísať mimo toho čo ti vyhovuje. Okrem finančné náročného riešenia som dala aj iné...ale máš pravdu, počkaj do septembra, isto mu to pomôže. Pekný vecer
@katkaseiner absolutne necitas s porozumenim....o sept som pisala ohladom toho ze su to jazykovky kde kurz za semester vyjde tolko ako sukromne za mesiac...preto je to pre mna schodnejsia cesta....hladala som tipy a napady ako pomoct s cudzim jazykom, nie vsetci co vedia, chodia na platene kurzy....tak tu nemudruj, napisat mozes ale neurazat a ty si zacala urazat....A robit barter ver ze doucovatelia jazykov o barter zaujem nemaju, nemozes porovnat ze splacas nejakych 10e za ciapku barterom a sukromne doucko mesiac co mesiac cez 100e....zbohom.
Prosim,kde najdem tie videjka s titulkami ,? Mozte mi ak sa da poslat link? A kde sa to da na videach nadstavit pomalsie? Mame tiez trochu problem s anglictinou. Nasa je tiez piatacka..V skole maju britsku anglictinu. Dakujem.

kratke dialogy - pocuvat, opakovat, citat:
https://www.youtube.com/watch?v=8irSFvoyLHQ
https://www.youtube.com/watch?v=bCc1fLHCBlckratke pribehy, rozpravky - pocuvat, citat:
https://www.youtube.com/watch?v=l4dCByK0TN4
https://www.youtube.com/watch?v=mO2tQvrqYHkprekladac, co nevie, napise, prelozi, klikne na mikrofonik, opakuje vyslovnost:
https://www.google.com/search?q=translator&oq=t...
aku maju ucebnicu?