icon

Ako prebieha zápis a rozdelenie prvákov do tried?

3. apr 2025

Ahojte. Chcela by som sa opýtať tých ktorý to už majú za sebou že ako prebiehal zápis prváčikov , a či viete podľa čoho sa deti rozdeľujú do tried potom 😊

barka1
3. apr 2025

Zápis je velmi individualny, liši sa škola od školy.
Rozdelnie je vacsinou náhodné, niektore školy umožňuju "zapisat" dieta k preferovanej učitelke.

krasneleto
3. apr 2025

u nas v casti poziadavky som pisala preferovanu ucitelku a kamaratku spolu do triedy

januska12323
3. apr 2025

Na zápise pokecajú s dieťaťom, spraví pár úloh, ty vyplníš prihlášku a pôjdete domov ak nemajú ďalší program. Na prihláške môžeš napísať preferenciu učiteľky alebo spolužiakov inak rozdelia podľa vlastných kritérií. Napríklad aby bol podobný počet chlapcov a dievčat, žiaci so špeciálnymi potrebami.

ayato
3. apr 2025

U nás bola na zápise psychologička, pozorovala deti a nás riaditeľ potom upozornil, že deti budú do tried zaradené tak ako povie špeciálny pedagóg a psychologička nie podľa toho kto je s kým kamoš. Že jedine súrodenci pôjdu spolu ak o to rodič požiada čisto z praktických dôvodov.

jaroe
3. apr 2025

My sme uviedli mena preferovaných spolužiakov a vyhoveli nám. Zo škôlky išli totiž len 4 do (našej) školy, v druhom prípade len 2, tak preto.

suzitok
3. apr 2025

U nás sa robili dni otvorených dverí, na ktorých boli všetky budúce prvácke učiteľky. S deťmi sa zaoberali počas rôznych aktivít všetky na striedačku a psychologička sledovala, ktoré dieťa ku ktorej viac inklinuje, s ktorou lepšie komunikuje. Pravdepodobne zadeľovali aj podľa toho, plus sa snažili dať do tried deti, ktoré sa už poznajú napríklad zo škôlky.

saxana000
3. apr 2025

U nas robili odporucanie na zoznam ucitelky zo skolky niektore dvojice bolo treba zachovat a niektore bolo vyslovene ziaduce roztrhnut.potom prizeraju aj na pomer chlapcov a dievcat v triede..ja myslim ze to urobili spravodlivo a rozumne.

dkethe
3. apr 2025

Rozhoduje pomer chlapci dievcata, rozdelenie nabozenstvo-etika, a ak sa da, prihliadaju na vlastnu poznamku (ucitel, kamarat)

ivinkapink
3. apr 2025

Je skvele ze na niektorych skolach to takto robia (psychologicky, pani ucitelky ku ktorym inklinuju, ci preferencia rodica) U nas nic take nebolo...viem ze deti dali aspon tak aby mali nejakeho spoluziaka z skolky..

marsmykkok
3. apr 2025

Pomer chlapcov a dievčat, rovnako aj integrované deti sa delia-nemôže byť v jednej triede 6 a druhej nula, rovnako aj bystrejšie deti aj deti čo nevedia nič na zápise. Určite ak ide o dedinskú školu čo je spádová pre viac dedín, snažia sa tak, aby ak sú dvaja-traja z jednej dediny išli spolu do triedy, rovnako aj na škôlky sa prihliada. Osobne by som ale preferenciu mala iba ak napríklad som z dediny a ide z dediny do tej školy len jedno dieťa, nech idú spolu alebo ak mám dieťa v súkromnej škôlke kde má tiež len jedného spolužiaka, nech niekoho pozná. Ale ak v podstate deti z triedy škôlky idú všetky aj do školy tej istej nejako by som nepožadovala, že chcem aby moje dieťa bolo s Emkou, Jankom, Hugom. Tie priateľstvá v tomto veku silné nie sú, ono aj tak nový kolektív a môže nastať situácia že s tou Emkou, Jankom, Hugom sa ani baviť nebudú lebo si nájdu iných kamarátov a inak sa podelia partie, hlavne nech tam má v začiatkoch niekoho koho pozná a časom sa to aj tak nejako inak usporiada tie priateľstvá.