icon

Ako riešiť agresívne reči u 7-ročného dievčaťa?

20. máj 2024

Hlavne rečami, rozpráva že by kopla psov, zvieratka. Naposledy povedala že by chcela bábätko aby ho mohla týrať, pýtam sa a ako by si ho týrala? Spalo by pri otvorenom okne a ja by som išla na dovolenku… Naozaj neviem kde chodí na takéto reči, sme z toho zhrození. Keď bola téma o bábätkách v rodine, povedala že ak budem mať znova bábo dobije ma do brucha.
Jedná sa o moju neter. Obaja rodičia majú VŠ a sú dosť takej miernej povahy. Zvažujú psychológa asap. Ešte dodᡠže inak nikdy neublížila nikomu ničomu, aj so zvieratkami sa vždy pekne hrá, len ma proste takéto reči. V škole má dobre známky a vkolektíve aj medzi učiteľmi je obľúbená, oni sa zatiaľ nesťažovali. Máte niekto skúsenosť?Čo to je za obdobie? :(

personality
20. máj 2024

Tak v tomto prípade sa mi ten psychológ zdá dobrý nápad.

egonsk
20. máj 2024

je to tvoja neter, do ich hrnca nevidis. Aj na moju ex by nik nepovedal ze ma histrionsku poruchu 😉

autor
20. máj 2024

@egonsk To ma mrzi, ale do tohota hrnca vidim az moc 🙂

gribka1
20. máj 2024

Žiješ s nimi?

lorin29
20. máj 2024

Určite k psychologovi

andreatytler
20. máj 2024

Moze ti tu 200 ludiporadit ze je dobre navstivit psychologa, ale ty s tym vobec nic neurobis, ak rodicia nemaju snahu a zaujem to riesit.
Nenarodil sa jej nedavno surodenec? Vravis o tom ze "ak budes mat znovu babo" ... to znie ako ziarlivost z jej strany. Vola po pozornosti. Ona vie ze to co rozprava je sokujuce a zarucene tym uputa pozornost a tak to vyuziva.
Tie reci mi pridu ako odpozorovane zo sprav, alebo rozhovorov dospelych. Bol tu nedavno hrozny pripad ako matka odisla na dovolenku a nechala babo doma same a umrelo.
Ja by som iba vysvetlila ze to co rozprava je velmi nevhodne.

h2
20. máj 2024

@andreatytler Ale veď píše, že rodičia to chcú riešiť, zvažujú psychológa.

amonet
20. máj 2024

mozno radsej aj psychiatra.

jana_eyre_2
20. máj 2024

Dobre že ju rodičia vezmú k odborníkovi, ten bude vedieť najlepšie posúdiť ako vážne sú jej vyjadrenia a či to treba riešiť aj ďalej.. myslím že tým tato diskusia konci, alebo je niečo čo iné by sa dalo poradiť?

Len by ma zaujímalo ako reaguje, keď jej oponujete že to čo vraví je kruté.. mám aktuálne 7r a pár krát povedal niečo nevhodné.. keď som mu vysvetlila že to nie je správne sám sa rozplakal že to tak vôbec nechce a nemyslel..

mikadooo
20. máj 2024

Nenažila som a neriešila by som to namiesto rodičov. Určite návšteva psychológa nie je zlou voľbou. Na prvú ma napadlo, že dievča chce byť silou mocou zaujímavé, ale z tých pár riadkov ťažko posúdiť, či napríklad ju niekto v škole nešikanuje, alebo neprežíva nejaké skryté úzkosti a ventiluje to týmto spôsobom. (Chce si "kopnúť", aby sa niečoho naakumulovaného v sebe zbavila, nejakého tlaku, či už na výkon, známky, že má byť milá, dobrá, poslušná, sama na seba môže klásť nevedomky nároky, atď. - naozaj dobrý psychológ toto môže rozmotať).

zanka777
20. máj 2024

Naozaj si myslím že skôr psychiatra ktorý poradí čo to môže byť lebo mi to príde dosť brutálne a hnusne od tak malého dieťaťa ... Aby to nebola nedaj bože nejaká porucha osobnosti že bude raz dobrucka ako anjel a potom opak.... Popravde keby sa moje dieťa takto vyjadrovalo normálne by som z neho mala reálny strach..... Aj o neho samozrejme

jakubrianka
20. máj 2024

Mne tvoje riadky pripomínajú toto dievčatko (zhruba od 10 minúty). Môže v tom byť fyzická diagnóza prečo sa vyjadruje tak agresívne, alebo psychická. Možno sa črtá porucha osobnosti? Treba úrčite vyšetriť.

https://www.youtube.com/watch?v=qgG_MgdBCW4
jakubrianka
20. máj 2024

Ale dievča z videa je naozaj vysoký level.

luccija
20. máj 2024

Neziarli na teba?

andreatytler
21. máj 2024

@h2 Aha, to mi uslo. Dakujem.