Ako riešiť neustále nákupy pre 6-ročnú vnučku?
Máme 6 ročnú vnučku.Radi sme jej robili radosť nejakými maličkosťami. Ceruzky,farbičky ,hry,lízatko,keksíky.Teraz mmáme problém, vždycky sa dožaduje nejakej maličkostí,ale aj drahšej veci.Snažili som sa o nejakú finančnú gramotnosť , ale márne.Darmo sme neoblomní 10,15 minút, nakoniec ustupime ,lebo je to aj na hodinu.Je to trápne pred okolím. Nejde o nedostatok pozornosti,venujeme sa jej dostatočne .
Neberte ju do obchodov a naučte sa povedať nie.
@janomajo páči sa mi tvoja veta:”Darmo sme neoblomní 10,15 minút. “ 😄😄 To nieje neoblomnosť, len ju trošku ponaťahujes, ona viac prosí, pridá plač, do toho viac zvuku, plače hlasnejšie a uz ma čo chcela. Neoblomnosť je ked nepovolis nikdy, nie len 10 minut. Stazujes sa na vnučku, ale veru chyba je len na tvojej strane. Ty jej ukazujes, že ked 10,15 minút poplace dostane čo chce.
Ked ste si ju naucili, ze vzdy dostane a ked sa povie nie staci robit cirkus a dostane...
Nuz, nie ma byt nie za kazdych okolnosti.
Ďakujem za názory a rady . Niektoré boli milé , fundované, niektoré dosť uštipačné, ale aj tie niesli pozitívnu myšlienku . Možno mi budete nadávať ,ale nie my starí sme naučili vnučku na yutub kids typu Diana , Nasťa kde ich rodičia zarábajú miliony a ešte im sponzori pchaju hračky na prezentáciu bezplatne .Keď to zablokujeme vyskakuje to v inych jazykových mutáciách alebo podobné vytvory .Už to nie sú rozprávky o popolúške.Ale samozrejme treba odolať a povedať nie.Môj najdlhší vzdor a presviedčanie trval 35 minút v kúte v Tescu a následný plač druhej strany asi rovnako.Ale sa nič nekúpilo.
@janomajo Mam 6r. dieta a teda vobec netusim o jakej Diane a Nasti z youtube rozpravas. Nie kazdy rodic dovoli pozerat detom sprostosti na nete a necha im bezprizorne mobil a moznost byt kedykolvek na comkolvek ( myslim nejake zariadenie a bet). Su aj normalni rodicia. A urcite nekupovat kazdu chvilu nieco a hlavne nechodit z nou po obchodoch. Toto sme my vobec nepraktizovali. Ja som napr. nikdy deti, ked som teda vyslovene nemusela, do obchodov nebravala.
@janomajo načo stojíš 35 minút v kúte? Však postojím max. 5 minút a pokračujem. Ak je scéna beriem za ruku, pod pazuchu, naložím do nákupného kočíka a proste pokračujem v nákupe… vysvetľovať môžeš aj po ceste. Podľa mňa dostať dieťa z miesta kde dostalo “blok” pomáha rýchlejšie zvládnuť situáciu.
@janomajo snáď sa ti uľaví, nemusíš nikoho presviedčať (a napokon to ani nie je dobre). Máte na vec (kúpu hračky) iný pohľad a obidva sú v poriadku. Nepotrebuješ ani jej suhlas, odobrenie, že niečo nekúpite. A nie si zodpovedná ani za to, že sa bude dieťa cítiť šťastne a nebude plakať.
Či pozerá nejakú rozprávku, alebo ma nejaké skúsenosti s otcom… si stále zodpovedná za svoje správanie o ktorom rozhoduješ ty a nie niekto iný.
Verim ze kazde jedno dieťa by vzdy naslo nieco v obchode čo si chce kúpiť. Ak je také ťažké zdržať sa, neberiem dieta a hotovo...ak aj beriem, pred obchodom poviem, prisli sme pre chlieb, mlieko, maslo (dopln co ides kupovat) a to je vsetko.
Vcera sme isli do nakupneho centra kupit synovi prezuvky a tenisky a dcere nohavice. Zbadal oblubeny obchod s videohrami...ze nech ideme nejaku kupit...no nie. Neprisli sme dnes kupovat videohru. Obujes si ju v skole na telesnu ci ako prezuvky? A uz bolo ticho. Ano stale pokusa...ale ja som rodic, ja zarabam, teda aj rozhodujem. Keby bolo vzdy co chce, tak ma McDonald's kazdy vecer....no nie...

@janomajo moja mama furt daco znasala, ked prisla, ci uz sladkosti, somariny...svokrovci ozaj len obcas. Ked pride moja mama, uz sa deti pytaju, co im doniesla. Pri svokrovcoch im to nenapadne. Vypestovala si v nej podmieneny reflex, ako Pavlov