icon

Ako riešiť neustále nákupy pre 6-ročnú vnučku?

janomajo
8. jan 2025

Máme 6 ročnú vnučku.Radi sme jej robili radosť nejakými maličkosťami. Ceruzky,farbičky ,hry,lízatko,keksíky.Teraz mmáme problém, vždycky sa dožaduje nejakej maličkostí,ale aj drahšej veci.Snažili som sa o nejakú finančnú gramotnosť , ale márne.Darmo sme neoblomní 10,15 minút, nakoniec ustupime ,lebo je to aj na hodinu.Je to trápne pred okolím. Nejde o nedostatok pozornosti,venujeme sa jej dostatočne .

Strana
z2
mimi3008
10. jan 2025

@janomajo moja mama furt daco znasala, ked prisla, ci uz sladkosti, somariny...svokrovci ozaj len obcas. Ked pride moja mama, uz sa deti pytaju, co im doniesla. Pri svokrovcoch im to nenapadne. Vypestovala si v nej podmieneny reflex, ako Pavlov

luba98
10. jan 2025

Neberte ju do obchodov a naučte sa povedať nie.

eternity24
10. jan 2025

@janomajo páči sa mi tvoja veta:”Darmo sme neoblomní 10,15 minút. “ 😄😄 To nieje neoblomnosť, len ju trošku ponaťahujes, ona viac prosí, pridá plač, do toho viac zvuku, plače hlasnejšie a uz ma čo chcela. Neoblomnosť je ked nepovolis nikdy, nie len 10 minut. Stazujes sa na vnučku, ale veru chyba je len na tvojej strane. Ty jej ukazujes, že ked 10,15 minút poplace dostane čo chce.

mariaa79
10. jan 2025

@janomajo treba si stáť za slovom ,keď poviete nie,tak nie.Ked ustúpite ,tak vie že to aj tak nakoniec dostane .

libusak
10. jan 2025

Ked ste si ju naucili, ze vzdy dostane a ked sa povie nie staci robit cirkus a dostane...
Nuz, nie ma byt nie za kazdych okolnosti.

janomajo
autor
10. jan 2025

Ďakujem za názory a rady . Niektoré boli milé , fundované, niektoré dosť uštipačné, ale aj tie niesli pozitívnu myšlienku . Možno mi budete nadávať ,ale nie my starí sme naučili vnučku na yutub kids typu Diana , Nasťa kde ich rodičia zarábajú miliony a ešte im sponzori pchaju hračky na prezentáciu bezplatne .Keď to zablokujeme vyskakuje to v inych jazykových mutáciách alebo podobné vytvory .Už to nie sú rozprávky o popolúške.Ale samozrejme treba odolať a povedať nie.Môj najdlhší vzdor a presviedčanie trval 35 minút v kúte v Tescu a následný plač druhej strany asi rovnako.Ale sa nič nekúpilo.

silvike
10. jan 2025

@janomajo Mam 6r. dieta a teda vobec netusim o jakej Diane a Nasti z youtube rozpravas. Nie kazdy rodic dovoli pozerat detom sprostosti na nete a necha im bezprizorne mobil a moznost byt kedykolvek na comkolvek ( myslim nejake zariadenie a bet). Su aj normalni rodicia. A urcite nekupovat kazdu chvilu nieco a hlavne nechodit z nou po obchodoch. Toto sme my vobec nepraktizovali. Ja som napr. nikdy deti, ked som teda vyslovene nemusela, do obchodov nebravala.

janomajo
autor
11. jan 2025

@pribinak nie je to obhajoba,ale opustil ju otec, a podľa psychológa sa vratila intelektom do 3 rokov späť.Mal egocentrickopsychonarcistické spracanie.

nikiki29
11. jan 2025

@janomajo načo stojíš 35 minút v kúte? Však postojím max. 5 minút a pokračujem. Ak je scéna beriem za ruku, pod pazuchu, naložím do nákupného kočíka a proste pokračujem v nákupe… vysvetľovať môžeš aj po ceste. Podľa mňa dostať dieťa z miesta kde dostalo “blok” pomáha rýchlejšie zvládnuť situáciu.

tiika
11. jan 2025

@janomajo snáď sa ti uľaví, nemusíš nikoho presviedčať (a napokon to ani nie je dobre). Máte na vec (kúpu hračky) iný pohľad a obidva sú v poriadku. Nepotrebuješ ani jej suhlas, odobrenie, že niečo nekúpite. A nie si zodpovedná ani za to, že sa bude dieťa cítiť šťastne a nebude plakať.
Či pozerá nejakú rozprávku, alebo ma nejaké skúsenosti s otcom… si stále zodpovedná za svoje správanie o ktorom rozhoduješ ty a nie niekto iný.

pribinak
11. jan 2025

@janomajo aj 3 ročne dieťa potrebuje hranice. Tie hranice to je vlastne výchova.

katkaseiner
26. jan 2025

Verim ze kazde jedno dieťa by vzdy naslo nieco v obchode čo si chce kúpiť. Ak je také ťažké zdržať sa, neberiem dieta a hotovo...ak aj beriem, pred obchodom poviem, prisli sme pre chlieb, mlieko, maslo (dopln co ides kupovat) a to je vsetko.
Vcera sme isli do nakupneho centra kupit synovi prezuvky a tenisky a dcere nohavice. Zbadal oblubeny obchod s videohrami...ze nech ideme nejaku kupit...no nie. Neprisli sme dnes kupovat videohru. Obujes si ju v skole na telesnu ci ako prezuvky? A uz bolo ticho. Ano stale pokusa...ale ja som rodic, ja zarabam, teda aj rozhodujem. Keby bolo vzdy co chce, tak ma McDonald's kazdy vecer....no nie...

Strana
z2