icon

Ako riešiť posmešky voči dieťaťu?

26. nov 2024

Syn je prvák a poslednú dobu sa mu stáva, že dvaja chlapci z B-éčky sa mu v družine posmievajú, že je škuľavý. Áno, synovi jedno očko škúli dovnútra, nie však stále, má ho tupozraké, nosí aj okulzor. Ale dnes mi hovoril, že už ho to štve, ze sa to stale opakuje. Sťažoval sa aj druzinarke, ta chlapcov napomenula, ale oni neprestavaju. S jednym z tých chlapcov bol najprv kamarat, ale to sa asi nepacilo tomu druhemu chlapcovi, tak ho zacal nahovárať proti synovi a teraz sa mu obaja vysmievaju.
Rozmyslam, ze si ich oboch odchytim a slusne sa ich opytam ze preco to robia. Keby to bola hocijaka blbosť, tak ma to tak netrapi, ako toto, ked sa jedna o zdravie.
Co by ste robili na mojom mieste.

zic
26. nov 2024

No, idealne ak by v skole ucitelka / druzinarka nie ze napomenula (to ich moze este viac nastartovat), ale vysvetlila vsetkym detom, ze ludia su rozni, maju rozne problemy a my by sme mali byt tolerantni... nemala by to odbit iba vyhresenim...

doriiis
26. nov 2024

Isla by som do družiny a poprosila by som rodičov chlapcov pred chlapcami aby si svoje deturence upratali.A pekne krásne by som si ich tam pred ich rodičmi vypočula,že prečo sa správajú tak,ako sa správajú.
Pred rodičmi.Sama s nimi nič neries

jaass
26. nov 2024

Určite ich počkaj a povedz im. Keď nevedia rodičia vychovávať deti, tak som za to aby iný napomenul. Ty kokos, ktoré dieťa sa môže takto vysmievať.

jakubrianka
26. nov 2024

V zárodku a najlepšie hneď, dohovorom pred ich rodičmi si ich vyčkať pred družinou. Celý čas by som tam pekne sedela a konfrontovala dieťa priamo aj pred jeho rodičmi naraz s tým, že si to neželám! Ja som mala problémy so zrakom (nosila som okuliare), ale takto priamo si nik nedovolil vypichnúť, že okuliare (vytrpela som si sj tak šikanu). Raz si do mňa dovolil jeden chlapec cestou zo školy, kontaktovala sa do hodiny jeho matka s ním, už si viac nedovolil.

lenuska9999
26. nov 2024

Riesila by som to s ich rodicmi a ak by sa to dalej opakovalo, tak aj s vedenim skoly, aby podnikli kroky proti sikane

nikaeli
26. nov 2024

Syn je prvák, je 'intelektuál' - rád číta, zaujíma sa o vesmír, záhady a rôzne logické úlohy. Nie je pohybovo 'nadaný'. Jeho spolužiak hrá futbal. Pravidelne sa mu vysmieva, že je pomalý, slabý, nešikovný a neviem aký. Vysvetľovali sme synovi, že sú rôzne deti a radili mu nereagovať, nevšímať si ho. Mladý však začal stupňovať a včera prišiel syn domov, že kúpil XY brejky mliečko, lebo mu povedal, že keď mu ho nekúpi, nedá mu pokoj. Okamžite som napísala triednej učiteľke. Veľmi pekne na mňa zareagovala, dnes rozprávala so synom a povedal mi, že potom hovorila aj s XY. Informovala o tom aj vychovávateľku z ŠKD a vo štvrtok s ňou mám stretnutie - konzultáciu. Odporúčam riešiť to najprv s triednou učiteľkou, určite nie odchytením si dieťaťa na chodníku. Ani tebe by sa nepáčilo, keby si nejaký rodič počkal na tvoje dieťa a riešil s ním čosi. To nie je cesta.

zuzinka888
26. nov 2024

Poziadala by som pani druzinarku nech napise rodicom a poprosi ich o dohovor. Nikdy taketo veci neries ty osobne s cudzimi detmi. Moze sa to obratit proti tebe. Ty slusne dohovoris a dieta to doma opise - ze ho Jozkova mama vykricala a chcela zbit. - a tu nastane "zatmenie u rodicov" a zapalis vybusnu snuru a lavinu utokov na seba a tvoje dieta - hoc je v tom nevinne.

viestta
26. nov 2024

Treba to riesit s triednou, vasou aj s tou z B-cky. Nezaskodila by prednaska o tolerancii a respekte voci inakosti. Urcite to neries s tymi chalanmi, ked uz, tak s ich rodicmi, ale to je najlepsie riesit cez ucitelov, ze sa chcete stretnut

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
autor
26. nov 2024

Ďakujem všetkým za rady. Rodicov nepoznam, ani neviem kedy si chodia po deti. Tak pojdem za nasou triednou pani ucitelkou, viem isto, ze v nej najdem oporu a poradim sa, ako by sme mohli postupovat. Cakala som ze to raz pride, chvalabohu, deti v jeho triede ma dobre, nakolko sa uz poznali v skolke. Druzinarka mi pride taka, ze odkruti si svoje ale inak cista anarchia. Mozno sa mylim, uvidim ako sa postavi k tejto sutuacii.

kvadrinkaaa
26. nov 2024

Ja by som napisala aj na edupage do spoločného chatu. Toto by ma fakt štvalo.

ukgirls
26. nov 2024

nikdy by som nesla hned priamo za detmi ... stava sa to v skle tak riesit cez nu ... upozornit ucitelky a ak sa to bude opakovat rovno riaditelka a ziadat spolocnu komunikaciu spolu s rodicmi chlapcov ...

terezkaarthuramax
26. nov 2024

ChApem synceka ja som bola celu zakladku šikAnovaná v škole aj vonku. U.mňa to nemAl kto riešiť. Mama polohluchá, Otec zomrel. Bolo to ťažké. Ale jeden spoluziak sa mi neskor po mnohych rokoch ospravedlnil. Preto to treba riešiť hneď v zárodku. Držím ti palce.

kikulienkadd
26. nov 2024

Ahoj,ak vieš, o ktoré deti sa jedná, okamžite by som to riešila s ich rodičmi a dala na vedomie škole,že toto nebudeš tolerovať. Treba synovi pomôcť, držím ti palce!

kika2565
26. nov 2024

My sme mali podobný prípad v škole. P. Učiteľka zavolala rodičov plus p. Riaditeľa ... A riešilo sa to..
A verte mi chalani to pochopili.. držím palce

mariska1989
26. nov 2024

Čo vyriešiš s tým že si ich odchytiš ? Nič akurát to povedia rodičom a ešte si na teba vymyslia . Radšej to rovno oznámiť jeho rodičom . Zistiť si od syna či pre tých chalanov chodia skôr alebo tam ešte ostávajú ak ostávajú toľko obetovať jeden deň a počkať v aute pred školu na rodičov a ich si skôr odchytiť. Opakované vysmievanie je už šikana . Takže oni povedané šikanuju tvojho syna samozrejme oni o tom ani len nevedia že čo robia , aké to má následky , že sa to nepatrí . Držím palce ja som riešila posmech u dcéry a to je 8čka aké informovala som rodičov len

danielahamar
27. nov 2024

U mojich nepomohlo nič, ani dohovor z mojej strany, ani z učiteliek, ani riaditeľa, podpora nula bodov. Lebo rodičia dotyčných sa k tomu postavili, že čo sa do toho starám, čo je medzi nimi a keď nechcú, tak sa kamarátiť nemusia, čo môj ani nechcel. Proste chcel od nich svätý pokoj, čo nemal. Až odchod na strednú všetko vyriesil. Následky zo šikany dodnes, u jedného ostali toky.

martul
27. nov 2024

Ty nemôžeš a ani nemáš čo odchytiť cudzie dieťa, rieš to v škole alebo s rodičmi.

pandorra
27. nov 2024

Aj mne sa posmievali kvoli okuliarom. Doba bola ina nikto to neriesil. Som rada, ze sa to zmenilo. Urcite by som to riesila s triednou.

libusak
27. nov 2024

Napisala by som cez edupage rodicom spravu. Ak su to slusne rodiny, chlapcom vypucuju zaludok

ema22270
30. nov 2024

Napisala by som ich rodicom oficialne cez edupage. Nechod za detmi sama, ani nic podobne. Takto to budes mat v edupage a hotovo, poproi nech ti aj na to odpovedaju a vyjadria sa co s tym chcu robit (rodicia). Potom uvidis co dalej.

ema22270
30. nov 2024

@libusak presne, to je najrozumnejsia cesta.

zuzanna33
30. nov 2024

Triedna učiteľka a potom riaditeľ poprípade ich rodičia ty sú za nich zodpovedný. Riešila som mnoho situácií aj v druzinach no treba sa ozvať hneď a stále aj stokrát, dieťa má krehkú psychiku.Vždy to začína maličkosťami ale treba si spraviť poriadok a chrániť ho .

cessy01
30. nov 2024

Ja som takto riešila ze mojej dcére hovoril jeden spoluziak v 3rocniku ZŠ suka (ano vidim ze si toto slovo osvojili aj politici takze uz je rozsirenejsie ale pre mňa to bolo urážlivé 💁‍♀️)... tak som išla do školy triedna zavolala mamu zavolali sme decko vysvetlili sme si to , decko plakalo a bolo po frajerovi . Teraz o 3roky chodia spolu autobusom a sú kamoši. Chod za triedou treba zavolať deti a rodičov a vysvetli to ty tým deťom pred ich rodičmi keď to inak nepôjde ale hlavne to zastav .

mantilka
3. dec 2024

Učiteľke treba povedať. Druzinarky nemajú veľmi páky na chlapcov. Ak to nepojde nech im povie syn, že rodičia odkazujú že pôjdu za riaditeľkou.
Deti sú dnes dosť necitlivé, netreba to nechat tak. Každý má právo chodiť do školy s radosťou.

mantilka
3. dec 2024

Mojej sa stalo počas korony, že ju spolusediacsa strašila...fukala jej do tváre a štípala ju. Povedala som triednej a triedna ma ešte povzbudila, že nech sa nebojíme povedať keď niečo sa stane, netreba čakať
Porozprávala sa s s dievčaťom a prestalo.
Teraz sa kamosia a chodí k nám na narodeninové oslavy. Deti vyvedú hocičo.