Ako riešiť vzdor a správanie 10-ročnej dcéry?
Dobrý deň,
už som zúfala a sama neviem či potrebujem radu alebo sa vyrozprávať ☹ mám problém s mojou 10 ročnou dcérou ide totižto o to že pred rokom som odišla od jej otca teda môjho ex po 15 rokoch , nakoľko mi fyzicky aj psychicky ubližoval držala som len kvôli nej toľké roky pretože ho milovala a bola to jeho princezná dal jej všetko a všetko dovolil ona nevedela a nevidela ako mi ubližoval robil to za zavretými dvermi ,až na jednu noc kedy to videla a od vtedy ho začala nenávidieť odišli sme... mali sme súd všetko dohodli podobne malá tam bola 1x a prišla s plačom aby som ju tam nikdy nedávala , povedala som jej že toto musí otcovi povedať sama , aj povedala neboli spolu rok sem tam napíše ale ona odpísať nechce ... ale hlavný problém je že je v puberte a myslí si že jej patrí svet , papuľuje nič nerešpektuje , neposlúcha on jej vždy všetko dovolil ale proste ja som tá zlá ktorá jej nedovolí všetko a tam nastane problém už som najhoršia mama na svete hádže ksichty , vrieska keď jej niečo zakážem alebo prikážem baví sa niekedy so mnou ako keby som jej otrok doslova , každé ráno problém do školy s obliekaním lebo chce kroptop čo jej samozrejme nedovolím keďže je zima a hneď krik že ona nebude chodiť ako socka to tiež neviem kde počula kedže toto ja nepoužívam a keď sa jej opýtam nech mi povie či vôbec vie čo to znamená tak je ticho lebo nevie .... to že jej zoberiem mobil a zakážem tv s ňou absolútne nepohne len mykne plecom. Každý deň sa pohádame lebo fakt má všetko čo chce a takto sa správa , ja som už zúfalá aj v škole papuľuje čo mi písala p. učiteľka .... dneska ráno to vyvrcholilo k tomu že som stratila nervy a povedala som jej že ak sa takto bude správať že pôjde k otcovi či sa jej to páči či nie lebo že s ňou nevládzem a tam sa naučí ako sa má chovať , že tam bude mať o dosť iné podmienky ako doma a potom uvidí , a že keď to neprestane s týmto že ostane sama ako prst ako jej otec a že poviem celej rodine ako sa chová ... ja viem že som to prehnala ale ja mám tiež len jedny nervy .... ona takáto nebola ja nechápem čo sa stalo a neviem ako to vyriešiť proste .... môžete mi prosím niekto poradiť ak máte nejaké dobré rady prípadne skúsenosti ? Ďakujem
@2014evka2014 áno rozumiem je to ťažké aj ja mám 10 ročnú, tiež to býva náročné, tiež sme rozvedení, moja je veľmi citlivá tak ti napíšem ako by som išla na to ja , nemusí to byť ani správne ani vhodné pre tvoju dcéru.... skús sa k nej priblížiť, počúvať ju, povedať jej, že ju chápeš že pre ňu aj teba je to ťažké, už má 10 už rozumie vzťahom skús jen situáciu priblížiť hlavne nenechaj na seba vrieskať a ak niečo zakazes za každý okolností si stoj za svojím aj keď si pri tom poplaces, musí pochopiť kto určuje hranice a že to robíš pre ňu lebo ju ľúbiš..... Želám pevné nervy - ešte si užijeme 💪
Drzim ti palce. Tiez som v detstve videla ako otec blizil mame. A brat starsi o 16 rokov zazil este horsie zaobchadzanie s mamou. 😓
❤ 🌷

Ak žila 9 rokov v ilúzii fungujúcej rodiny a zistila, že sa to všetko rozpadlo a vnútri stratila pocit bezpečia a istoty, tak je to správanie pochopiteľným volaním o pomoc. Ťažko je získať ten pocit naspäť a podľa mňa by bolo vhodné kontaktovať psychológa, napríklad v CPP. https://www.cpppaplevice.sk/index.php?castmenu=...