icon

Ako skrotiť 7 ročného syna?

petra7825
20. dec 2017

môj syn ma 7 rokov a nosi zo školy poznámky kazdy tyzden. už som zúfalá. v triede patri medzi najsikovnejsie deti co sa tyka ucenia. Ale správanie ma hrozne. Stále vyhľadáva deti ktoré robia niečo zlé alebo sám niečo vyvádza. Doma pocuva vacsinou na slovo, mame pravidlá a nema problem s ich dodrziavanim, malo kedy sa stane ze by sme ho museli pre nieco hrešiť, rad sa uci, miluje čítanie, ale ako náhle príde medzi deti je úplne bez kontroly. Všetko mu je smiešne, predvádza sa, vyrušuje, behá po triede, skáče, naháňa deti. Nevie sa skludnit. Niekedy sa mi nechce verit ze je to ten zlaty chlapec čo bol pred chvíľou doma. viem že mi učiteľky reklamu lebo on to robí aj pri mne ako náhle je v kolektíve. prosím poraďte kde robím chybu.

Strana
z11
bielamacka3
13. apr 2018

Chcem sa opýtať - synovi 2 a pol ročnému, umývame vlasy v sobotu - je to spojene s tým, že strašne vrieska, minule sa dral z vane, že keby som tam s nim bola sama, neviem, ako ho udržím...mám šampon detský Bupi - ako mu mám umyť tie vlasy, aby z toho nebol horor? Ja už sa tých sobôt bojím.

roxana280
13. apr 2018

@petra7825 ja mám pocit, že hovoríte o mojom synovi, ale ten už má osem, presne múdry chalan, robí neplechu, trochu sa už skľudnil, ale jeduje sa ešte, keď mu niečo nejde.

mooonika1975
13. apr 2018

@7miriam77 presne môj názor, že treba tie pravidla trošku zvolniť, už v MŠ to vidíme, deti, čo doma počúvajú na slovo. sú ako besní v triede, nevedia, čo spraviť prvé od rozkoše, bola som svedkom jedného dieťaťa, ktoré keď mama prišla dokázalo zmeniť správanie za sekundu, z besného na baránka. 😉

beky1813
13. apr 2018

@bielamacka3 ostrihaj uplne nakratko. Znacka samponu nie je podstatna.

sisaka
13. apr 2018

@beky1813 bože, v tej domácnosti by už mal niekto zakročiť 🙃

bielamacka3
14. apr 2018

bekynka, takto moja - moj 2apol ročný syn odmieta - dať si vyberať sopliky odsávačkou, umyvať si vlasky, musi mať pri prezliekani dudlik a perinku, inak strašne vrieska a keď sa mu niečo nedarí, napríklad rozodniť dve časti lega, tak okrem kriku behá po byte, hádže vecami a podobne ...

obsadenemeno
14. apr 2018

@bielamacka3 no asi je po mamke.... aj ona odmieta kazdu dobru radu.... 😒

bielamacka3
14. apr 2018

Už mi je zle zo strachu, že zase čo bude stvárať pri umývaní vlasov ...

bielamacka3
14. apr 2018

On je inak na svoj vek inteligentný (aspon mne sa tak zdá), pozná ttakmer všetky písmenká a niektoré číslice, vie napočítať do 9, vie doplňať slová do mnohých pesničiek, tak potom nechápem, prečo si nedá vysvetliť, že vlasy treba umývať.

veve10
14. apr 2018

@bielamacka3 prepacte, pri vsetkej ucte, ale sme v teme o 7 rocnych. Preco nejdete do temy o 2 rocnych detoch? Je to vek vzdoru, urcite vam tam lepsie poradia. Ja mam 7 rocneho, uz si ani nepamatam co robil ked mal dva a tu chcem najst nieco o 7 rocnych, a nie citat tu o problemoch 2 rocneho vzdoroviteho chlapceka. Dakujem

marika2101
25. okt 2023

@petra7825 dobrý deň, môžem sa s odstupom času opýtať, ako ste to nakoniec vyriešili? Sme na tom presne rovnako, len + syn je strašne spravodlivý a keď sa niekomu krivdí alebo niekto niečo povie kamarátovi v škole, hneď obhajuje aj cez strpenie, pripadne kopnutie 😐

petra7825
autor
26. okt 2023

@marika2101 ma 12 preslo sme si vselicim presli ale ukludnil sa. I ked nie vsetko je ok lebo tym neustalim napominanim vskole ho deti zacali stale obvinovat v triede a povazivali ho vzdy za najvacsieho vymyselnika a jeho sebavedomie islo dole. Stale ho len obvinovali za kazdu hlupost. Teraz je niekedy az prilis zakriknuty. Stale sa ospravedlnuje aj ked nic nepokazil. Chodi na kolektivny sport s inymi detmi ako je v skole a nasiel si tam kamaratov co ho maju radi tak snad sa nieco zmeni zase. Riesili sme aj skolsku psycholigicku.

margaretka
11. máj 2025

@petra7825 ako to u vas casom dopadlo? Vyrastol z toho ? Nas bol tsky isty a stsle mibtobtrva, uz ma aj diagnozu adhd, no stsle ns seba uputava pozornost, vulgarne, obtazujuco akoby mu robilo radost ze puta pozornost,ze niekoho vyprovokuje.... poznamky,riaditekna kazdy tyzden....

Strana
z11