Ako správne nájsť zámena v texte?
Šikovne slovencinarky, pomôžte
V texte mame pociarknut zámena.
Ďakujeme za pomoc

@sarahh09 prepáč, ale super mamina nepomáha dieťaťu tak, že zaň vypracováva úlohy. Ak sa to dieťa bohvie prečo nenaučilo v škole, treba mu to vysvetliť doma/zariadiť mu doučovanie, aby bolo schopné riešiť úlohy samostatne, bez matky za zadkom. To, že bude mať dnes dobre vypracovanú úlohu, mu v samostatnej práci vôbec nepomôže, to je skôr taká škodlivá "opičia" starostlivosť
@vyrovnanaosoba ono ked si to takto vezmes, aj toto je istym sposobom priprava na zivot. Pretoze v praci v drvivej vacsine nikoho nezaujima to, ako clovek prisiel k vysledku. Nadriadeneho zaujima len ten vysledok. Takze ak si to dokaze sam vyhladat a spravne to pouzit, bez toho, aby musel namahat svoj mozog, je to ok.
Preto pisem vyssie, ak si nevie spravit ulohu, nech si vygoogli to rozdelenie zamien a spravi to podla toho. Ale ziadat od niekoho, aby vypracoval ulohu za neho, tak to je uz max lenivost.
@diewcatqoo to áno, ale nebude mať všade so sebou počítač
@vyrovnanaosoba ja ti neviem, ci je to koronou. Skor to je technickou dobou. Deti budu radsej hladat (vlastne sa hrat) na nete, kde je vsetko, ako pohnut rozumom
@danica2711 ani to moc zaňho nevypracováva, keď to šupla sem🤭
@zorkahorka tam je len ukazovacie zámeno. Ktoré môže byť opytovacie zámeno alebo vzťažné vo funkcii spojky, ale stále zámeno
@pietra s tym "ktore" mas pravdu, kukla som si to, ale to "tam" nebude zameno. Pytas sa kde? Odpovedas tam
@zorkahorka pytas sa opytovacim zamenom "kde", odpovedas ukazovacim zamenom "tam" Niektore slova mozu byt viacerymi slovnymi druhmi, podla pouzitia. Napr. take slov "okolo", raz je to prislovka (Ked pojdes okolo, zastav sa.), raz je to predlozka (Vcela lieta okolo kvetu.) a raz castica (Mam v penazenke okolo 20 eur.) Ale TAM je hlavne ukazovacie zameno.
@zorkahorka pre doplnenie, "tam" môže byť aj časticou. Ale nemôže byť príslovkou.
@pietra hm, mas pravdu 😀🙈 som si to kukla este raz... booooze, ja taka znamenita slovencinarka a kolko som toho zabudla 🙈
@sarahh09 ty si to robila úplne inak, po pomoci nasledoval "tréning samostatnosti", čo je úplne OK. To nebola len jednorázová opičia starostlivosť

@lienka.7 ináč s tým hlúpnutím žiakov. Od korony (čo nerada to priznávam) môj syn ohlúpol neskutočne. Lenivý, nič neurobí sám, všetko si hľadá na internete, príklad majú úlohu z matiky, namiesto toho, aby porozmýšľal nad príkladom, on radšej googli pol dňa kým nájde výsledok. V jednom je šikovný, vie hľadať na internete, ale zase nevie rozmýšľať a uvažovať, v škole prispatý lebo sa mu nechce sústrediť, veď načo keď príde domov a všetko nájde na internete. Majú veľa projektov, ale žiadne také, ako kedysi, že vytvoriť niečo na papier, napísať, nakresliť, len cez počítač. Má to za 5 minút, lebo len skopiruje text, prilepí obrázok, prihodí nejaké efekty a učiteľom to stačí.
Z písomiek na dobré známky, ale väčšinu opisuje. Aj na to je šikovný.
Pred tabuľou kým sa zdohada odpovedať, učiteľka už stráca nervy. Povedala že on vie, ale nerozmýšľa, lebo nemusí, vždy sa vynajde.